INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Berlin

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Berlin

Berlin, capitala Germaniei, este unul din cele mai populare orase europene. Berlinul modern este casa unor renumite universitati, orchestre, muzee, locuri de divertisment si gazduieste multe evenimente sportive. Este un loc cautat pentru productiile internationale de filme. Orasul este cunoscut pentru festivalurile sale, arhitectura diversa, viata de noapte, arte contemporane si calitatea inalta a vietii.
Zeci de muzee si zeci de berarii, o istorie aparte, cu siguranta Berlinul este un oras care cere timp pentru a te bucura de tot ceea ce are de oferit.

Clima
In Germania sezonul turistic dureaza din luna mai pana la sfarsitul lui octombrie. Iernile sunt foarte friguroase iar verile calde, insa o zi insorita se poate transforma cat ai clipi intr-o zi ploioasa si racoroasa.

Viata de noapte
Berlinul este un oras pe cat de activ ziua, pe atat de activ si noaptea, este un oras renumit pentru petreceri incepand de la cele traditionale, cu muzica live, pana la parade house si techno. Este al doilea dupa Amsterdam in ceea ce priveste libertinismul oamenilor si ofera celor care il viziteaza de la cluburi avangardiste care sunt in pas cu moda pana la teatre si locuri special concepute pentru hip-hop.

Shopping
Capitala Germaniei este intesata cu magazine si buticuri. Pe bulevardul Mitte se afla cele mai elegante magazine din perimetrul istoric al Berlinului.

Mancarea
In general mancarea in Berlin este foarte consistenta si in mare parte este compusa din carne, cartofi, mezeluri, branza, fructe si salata. Daca ajungi in Germania nu pleca fara sa incerci clatitele cu cartofi dulci, pe care le gasesti in general in orice restaurant.

De vizitat:
- Memorialul Holocaustului - Acest monument intrigant destinat victimelor din randul evreilor, a fost ridicat la 60ani dupa tristele evenimente petrecute in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Acesta se afla langa poarta Brandenburg si langa ramasitele bunkerului subteran al lui Hitler. Acesta nu este decat o retea de 2711 placi de ciment aranjate pe o arie foarte mare.
- Poarta Brandenburg - a fost construita in anul 1971 si a fost una dintre primele porti ale Berlinului si cea care s-a pastrat in cea mai mare parte. Designul a fost inspirat din Acropola aflata in Atena. Aria din jurul acestei porti a jucat un rol major in istoria orasului, in timpul perioadei naziste acesta era locul preferat al trupelor armate pentru parade si evenimente. Dupa ridicare zidului Berlinului accesul a fost interzis in aceasta zona.
- Memorialul Zidului Berlinului - Este singura sectiune care a fost pastrata in forma sa originala si pe amplasamentul initial.
- Palatul Charlottenburg - E un ansamblu de cladiri monumentale raspandite intr-un parc splendid - arhitectura din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, eleganta, spatii largi, apartamente princiare, splendoare baroca, interes istoric, farmec paseist … unul dintre cele mai frumoase palate ale Europei
- Catedrala Germaniei - La catedrala Germaniei din Berlin este organizata o bogata expozitie cu tematica istorica, in cadrul careia se pune accent asupra perioadei Razboiului Rece si asupra divizarii Germaniei.
- Catedrala din Berlin - dateaza din anul 1905 si este cea mai mare biserica protestanta germana din sec.al XX-lea.
- Parlamentul Germaniei - Reichstag-ul este cladirea ce gazduieste Parlamentul, situata in centrul Berlinului, foarte aproape de poarta Brandenburg. Istoria ei este una foarte zbuciumata. In 1918 la finalul Primului Razboi Mondial, Germania a fost declarata republica chiar de la balconul acesteia.

Rezerva acum!