×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Kusadasi

Ofertele Europa Travel in Kusadasi

Despre Kusadasi

Kusadasi este un oras-statiune de pe coasta Marii Egee a Turciei si una dintre cele mai populare destinatii turistice din Turcia. Situat in partea vestica a tarii, orasul este celebru pentru plajele nisipoase si largi, soarele care straluceste peste 300 de zile pe an, apele turcoaz care ii scalda tarmurile, portul cu o capacitate de peste 600 de ambarcatiuni si nenumaratele posibilitati de distractie. Aflat in mijlocul unui golf din Marea Egee, lipit la un capat de peninsula Guvercin Ada si pozitionat in spatele muntelui Pilav Daği, Kusadasi este o statiune completa si plina de viata, care are cate ceva de oferit tuturor celor care aleg sa-si petreaca vacanta aici. 

Atractii

Ajuns aici, ti se deschid o multime de oportunitati. Fiind la 95 de kilometri sud de Izmir, cel mai mare centru metropolitan din regiune, orasul te imbie la shopping, la bucate autentic turcesti si la o profunda explorare istorica si culturala. Iubitorii de cultura si istorie pot vizita siturile arheologice Pygale si Panionion, moscheea Kaleici Camii (construita in 1618), moscheea Haji Ibrahim, Templul Zeitei Artemis - una din cele 10 minuni ale lumii antice, Moscheea Isabey, castelul bizantin/venetian Kadikalesi si cel mai vechi castel din Kusadasi – Kervansaray. De asemenea, in apropiere de Kusadasi stau mandre cetatile antice Efes, Didyma, Priene si Milet, foarte bine conservate.

Pentru religiosi, pe Muntele Privighetorilor, ascunsa de pini si maslini, se afla Casa Fecioarei Maria, un loc de pelerinaj atat pentru crestini, cat si pentru musulmani. Iar daca esti gurmand, gastronomia si pietele multicolore ale orasului sunt primele locuri de vizitat. Nu de alta, dar te vei intoarce iar si iar, incercând sa prinzi esenta fiecarui condiment si sa incerci fiecare preparat local din localurile fast food. Iar daca intri si in ritmul negotului turcesc, atunci te vei indragosti de Kusadasi, orasul in care te regasesti, simti ca traiesti si in care vacantele iti vor parea intotdeauna scurte.

Rezerva acum!