INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii si distractii in Kusadasi

Ce facem in Kusadasi

Ofertele Europa Travel in Kusadasi

O vacanta in Kusadasi inseamna rasfat, relaxare pe plaja, shopping intensiv si drumetii in arii protejate de lege. Popular pentru plajele intinse si posibilitatile de distractie, orasul este una dintre cele mai cautate destinatii de litoral din Turcia. Ajuns intr-o vacanta in Kusadasi, descoperi numeroase bogatii ale antichitatii, ca Efes, vestigii religioase, precum Casa Fecioarei Maria, si minuni ale naturii, ca Pamukkale. Pentru o vacanta reusita in Kusadasi, profita de fiecare minut si descopera atractiile si distractiile orasului.

Plajele
Aproape toate plajele din Kusadasi ofera sporturi nautice, pentru turistii de toate varstele. Una dintre cele mai bune plaje din Kusadasi este Ladies Beach („Kadinlar Plaji” in limba greaca), apreciata in special de familiile cu copii datorita facilitatilor si oportunitatilor de a-ti petrece timpul liber. Aici poti opta pentru sporturi nautice, cursuri de inot cu cei mici si relaxare totala pe plaja de nisip, de peste un kilometru lungime. Alte doua plaje populare printre cupluri si familii sunt Pamucak si Yilanci Burnu.

Grand Bazar, Orient Bazar si Kusadasi Bazar
Kusadasi este cel mai bun loc pentru cumparatori, cu numeroase piete, buticuri si centre comerciale. De aici poti cumpara tot ce-ti place, de la haine, la covoare, bijuterii si pana la ceramica. Magazinele sunt deschise toata ziua in Kusadasi si, de obicei, ramane deschise pana noaptea tarziu. Moneda nationala este Lira, dar nu trebuie sa-ti schimbi banii intrucat in toate magazinele statiunii poti plati cu dolari, euro, Visa, MasterCard, etc. Aici ai Grand Bazar, Orient Bazar, Kusadasi Bazar, toate aproape de port si pline cu magazine Piata de fructe si legume din Kusadasi are loc pe in fiecare vineri si piata de haine are loc in fiecare miercuri.

Adaland, Aquafantasy si Longbeach Aquaresort
Exista trei waterparkuri in Kusadasi, iar doua dintre ele sunt printre cele mai mari din Europa. Adaland este cel mai mare waterpark din Europa si se afla la 4 kilometri de Kusadasi. Longbeach Aquaresort se afla la 5 kilometri sud de oras si Aquafantasy este la 6 kilometri. Cele trei waterparkuri sunt deschise intre orele 09:00 - 18:00.

Parcul National Dilek sau Milli Park
Este o zona protejata, cu numeroase sprecii de plante si pasari. El se afla la 28 de kilometri de Kusadasi si este marginit de statiunile Guzelcamli si Doganbey. In fiecare weekend, in Parcul National Dilek se organizeaza multe activitati pentru copii si adulti, precum drumetii, alpinism, ciclism montan, safari de cai, plimbari culturale, excursii botanice si de prezentare a pasarilor. Daca mergi pe jos, taxa de intrare este de 3 lire turcesti (un euro). Daca vrei sa mergi cu masina taxa te costa 10 lire turcesti (3.50 euro), iar cu motocicleta este de 6 lire turcesti (2 euro). Pretul activitatilor alese variaza intre 30 si 50 de euro, in functie ceea ce vrei.

Pestera lui Zeus
Este o mica pestera cu ape albastre, perfecta pentru o scurta balaceala. Ea se afla la un kilometru de intrarea in Parcul National Dilek si este considerat un loc bun de explorat impreuna cu familia.

Pentru si mai multe atractii, mergi in Selçuk, un orasel la 20 de kilometri de Kusadasi, unde se afla ultima coloana ramasa din templul lui Artemis. Langa Selçuk, gasesti celebra cetate antica Efes, iar la 9 kilometri se afla casa Sfintei Fecioare Maria. Si daca tot ai ajuns aici, mergi in Pamukkale (sau Castelul de Bumbac), aflat la aproximativ 200 de kilometri de Kusadasi, si experimenteaza excursiile de safari cu cai, safari cu magari, mergi in croaziere spre Samos, practica scuba diving si, neaparat, petrece turceste in barurile si restaurantele statiunii, unde vei fi intretinut de dansatoare din buric.

• Despre Kusadasi

• Ce si unde mancam in Kusadasi

• Locuri istorice de vizitat in Kusadasi

• Vacante in Kusadasi


Rezerva acum!