Ofertele Europa Travel in Kusadasi
Bucataria turceasca este atat de variata, incat este aproape imposibil sa incerci toate mancarurile traditionale intr-o singura vacanta in Kusadasi. Tocmai de aceea, iti recomandam minimum doua si cateva preparate pe care sa le incerci in restaurante cu traditie, laudate de majoritatea turistilor. Pentru a-ti asigura o vacanta in Kusadasi cat mai reusita, ti-am pregatit o lista cu mancaruri „must try”. Ia-o cu tine si bucura-te de vacanta in Kusadasi ca un adevarat gurmand.
Sarma – sarmale in foi de vita, versiunea turca. Sunt facute cu bulgur, carne tocata si condimente locale. Aceste sarmale sunt cunt considerate aperitive din pricina dimensinilor mici.
Ayran – o bautura de vara preparata din iaurt, sare si apa, extrem de populara in Turcia. Chiar daca la noi se mai gaseste la sticla, in Kusadasi il vei gasi doar la pahar, alaturi de delicatese de patiserie. Este o bautura sanatoasa si racoritoare comuna la turci. Nu de alta, dar aici iaurtul este sosul nelipsit de la mesele principale.
Gozleme – il vei gasi in pietele locale si este un soi de fast food. Este o lipie mai moale si ceva mai groasa fata de cum o stim noi, care se umple cu o varietate de alimente, printre care spanac, branza, cartofi si patrunjel. Gozlemele sunt coapte pe gratar si servite cu Ayran. Ele sunt perfecte pentru masa de pranz.
Kofte – chiftele cu carne tocata din oaie si condimente locale. Reteta provine din sud-estul Turciei, iar chiftelele sunt mancate ca gustare sau ca aperitiv, asemenea sarmalelor. Si cum „varietatea” este cuvandtul cheie cand vine vorba de chiftele, incearca si Mercimek Köftesi - chiftelele vegetariene din linte, ceapa verde si pasta de tomate.
Street kebab – imposibil sa nu-l stii si sa nu-l incerci in Kusadasi. Vezi ca sunt peste 40 de tipuri de kebab in Turcia, iar cel mai popular se vinde la fast food-urile stradale. Street kebab inseamna frigarui din pui sau vita la rotisor, bagate intr-o, alaturi de salata verde, ceapa, si rosii. Un alt kebab ce merita incercat este Adana Kebab, facut pe tepusa, din frigarui de miel. Este ceva mai iute si se inveleste intr-o lipie alaturi de multa verdeata.
Cacık – este o supa pe baza de iaurt, cu castraveti, menta si ardei iute. Este o mancare light si fresh de incercat in vacanta in Kusadasi, in restaurante traditionale precum Kumsal, de pe malul marii, si Dedem K. aflat in partea opusa a Old Gate.