INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Antalya - Alanya

Ofertele Europa Travel in Antalya - Alanya

Despre Antalya - Alanya

Daca vrei vacante ieftine si frumoase, mergi in Alanya, o statiune moderna, situata pe litoralul Marii Mediterane, in regiunea Antalya, la 130 de kilometri de orasul Antalya. Statiunea se intinde de-a lungul a doua golfuri largi, intre paduri de pin, pe o peninsula din apropierea Muntilor Taurus. Datorita frumusetii si a numeroaselor oferte de vacante ieftine, ea a devenit una dintre cele mai populare destinatii turcesti de litoral, fiind asaltata in fiecare sezon turistic de mii de cupluri si familii cu copii.

Alanya este statiunea in care te poti rasfata in vacante ieftine pe plaje intinse cu nisip cenusiu, in drumetii printre vestigii antice si in excursii relaxante pe mare. Pe scurt, marea calda si limpede, temperaturile ridicate, preturile mici, bucataria autentic turceasca si accesul facil spre zonele istorice ale Antalyei au transformat aceasta statiune intr-o destinatie ideala pentru vacante ieftine si complete.

Atractii

Cea mai renumita si iubita atractie a statiunii Alanya este Plaja Cleopatra, un fost cuib de pirati negustori de sclavi dintr-o regiune cunoscuta odinioara drept Cicilia. Potrivit legendei, la casatoria cu Cleopatra, Marc Antoniu i-a daruit acesteia Cicilia, zona cea mai ravnita a insulei datorita padurilor si plajelor frumoase, devenita astazi Plaja Cleopatra. Mai mult, el ar fi pornuncit ca plaja regiunii sa fie amenajata cu nisip din Delta Nilului, pentru ca sotiei sale sa nu-i lipseasca Egiptul. Este un loc ce merita vizitat pentru intinderea si frumusetea sa naturala, mai ales ca ai numeroase vacante ieftine din care poti alege. La fel de interesante sunt si vechile docuri din perioada Selgiuc, numite Tersane, construite in secolul XIII.

Alaturi de acestea, Alanya se mandreste cu o fortareata impunatoare din secolul XIV, cu 150 de bastioane, considerata candva cea mai puternica si mai spectaculoasa de pe coasta Turciei. Ea este locuita si astazi, adapostind Orasul vechi Alanya, cu ale sale alei inguste si intortocheate, ornate cu case, moschei, magazine si tarabe cu suveniruri si diferite decoratiuni. Tot aici, vei gasi o biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe si Turnul rosu (Kyzyl Kule), unde au loc diferite expozitii.

Pentru minuni naturale, viziteaza pestera Damlatas, sau „Capul Pietrelor Picuratoare”, a carei atmosfera umeda si calda este benefica pentru suferinzii de astm, iar pentru distractie, incearca sporturile nautice si mergi in Parcul Acvatic Sealanya, aflat la 20 de kilometri de oras, amenajat cu un Delfinariu si un Parc Marin, a carui colectie de acvarii includ delfini, rechini si recif tropical. Tot aici vei gasi o piscina pentru copii si un rau tropical, care-i fascineaza pe copii si pe adulti deopotriva. Pentru toate acestea, si pentru multe altele, Alanya este destinatia in care n-ai cum sa te plictisesti si revii cu drag datorita frumusetilor, a facilitatilor, a ospitalitatii turcesti si, de ce nu, a ofertelor de vacante ieftine.

Rezerva acum!