INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Alanya, Antalya

Frumuseti istorice si naturale

Ofertele Europa Travel in Antalya - Alanya

Alanya este cunoscuta pentru plajele lungi de nisip, in special pentru faimoasa plaja Cleopatra, pentru posibilitatile de shopping, aici regasindu-se unul dintre cele mai mari bazaruri de pe coasta Turciei, si pentru numeroasele frumuseti ale antichitatii, printre care se afla Castelul Alanya, Turnul Rosu, vechiul oras Anamurium si casa memoriala Mustafa Ataturk. Ajuns in Alanya, ti se deschid o multime de posibilitati de explorare, de distractie si de relaxare, care te conving sa alegi orasul si pentru vacanta viitoare. Printre cele mai remarcabile atractii turistice istorice si naturale din Alanya se afla:

Castelul Alanya a fost construit la 250 de metri deasupra marii, pe fortificatii bizantine, si zidurile lui dateaza din secolul al 13-lea. Peretii au 6.5 kilometri lungime si includ 140 de turnuri, printre care si cel mai faimos: Turnul Rosu. In interiorul castelului se afla o biserica bizantina, o moschee, caravanserai si numeroase rezervoare si vile. De pe zidurile Castelului ai parte de cea mai frumoasa si completa priveliste asupra orasului Alanya, plajei Cleopatra si a apelor turcoaz. Poti ajunge la castel pe jos, cu taxiul sau cu un „dolmus”. La intoarcere, opreste-te la o inghetata la primul restaurant de la baza dealului. De aici, vei admira Alanya dintr-o alta perspectiva, cu portul si Turnul Rosu. Cat despre inghetata, multi spun ca este delicioasa.

Turnul Rosu este considerat simbolul orasului. Nu il vei omite daca vei explora orasul la pas intrucat, spre deosebire de alte turnuri, este facut din caramizi rosii. Construit de Sultanul Alaaddin Keykubat pe 5 nivele, pentru a proteja santierul naval din oras, turnul este situat in port si are 33 de metri inaltime. Imaginea lui apare pe bancnota de 250.000 de lire turcesti. In interiorul turnului se organizeaza uneori expozitii cu produse turcesti, precum covoare, unelte sau arme din diferite epoci. El poate fi vizitat zilnic intre 10:00 si 18:00.

Pestera Damlatas este o alta atractie majora a Analyei, care nu trebuie omisa. Se afla in partea vestica a pleji Cleopatra, iar intrarea este la baza muntelui, langa drumul ce duce spre castel – practic, chiar pe plaja. Este greu sa o ratezi intrucat sunt indicatoare spre pestera chiar in fata zonei de parcare. Nu-ti face, insa, iluzii ca, odata intrat in pestera, scapi de caldura. Temperatura interioara este de 22 -23 de grade, iar umiditatea este de 90%. Imbraca-te lejer si ia cu tine o sticla cu apa. Pestera a fost descoperita in 1948 de un grup de ingineri, care lucrau in port. Se spune ca Pestera Damlatas este benefica persoanelor cu astm, tocmai de aceea, dimineata este deschisa exclusiv acestora. Intre 10:00 – 18:00 poate fi vizitata de toata lumea.

Aşıklar sau Pestera Indragostitilor
O excursie cu vaporasul te poate duce la 15 kilometri est de Alanya, la Pestera Dim, la Pestera Piratilor si la Pestera Indragostitilor. Cea mai cunoscuta pestera si, totodata, cea mai vizitata de cupluri este Pestera Indragostitilor. Legenda spune ca indragostitii, care intra aici si sar in apa marii, vor ramane impreuna pentru totdeauna. Pestera este frumoasa atat prin legenda ei, cat si prin traseul din munte. Ca sa poti sari in mare, trebuie sa urci pana la intrarea in pestera, sa traversezi un pasaj intunecat si astfel ca ajungi in cealalta parte a muntelui. De aici, fie sari in apa (si testezi adevarul legendei), fie cobori pe munte. Urcusul nu este dificil, pestera fiind situata undela la aproximativ 20 de metri inaltime de baza muntelui.

• Despre Antalya - Alanya

• Unde mancam in Alanya

• Shopping in Alanya

• Vacante in Antalya - Alanya


Rezerva acum!