INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Thassos

Ofertele Europa Travel in Thassos

Despre Thassos

Thassos este o insula greceasca din nordul Marii Egee, situata foarte aproape de coasta Traciei si de campia raului Nestos. Din punct de vedere geografic, Thassos este parte din Macedonia. Este cea mai nordica insula a Greciei, faimoasa pentru apele limpezi, plajele generoase, ospitalitatea localnicilor si pentru productiile naturale de vin si miere. Insula se evidentiaza prin unicitatea mondiala a marmurei albe, exportata peste tot in lume, si prin productia celebrelor masline „throuba”, de calitate superioara. Capitala este Limenas (Thassos Town), cel mai mare oras al insulei si cel mai ofertant din punct de vedere turistic.

Atractii
Unica, verde si luxurianta, insula Thassos este una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta din Grecia. Datorita pozitiei sale nordice, pe traseele insulei poti explora plantatii de maslini, paduri de pin, munti stâncosi si poteci pitoresti de coasta, care te plimba printre ruine antice si mici sate de pescuit. O vacanta in Thassos poate fi o aventura montana, o continua distractie nautica si, totodata, o descoperire istorica si culturala.

Relieful insulei imbina inaltul muntelui cu generozitatea plajelor marginite de unele dintre cele mai clare si mai curate ape din Marea Mediterana.
Motiv pentru care, vacanta in Thassos este dedicata sporturilor nautice si relaxarii pe una dintre cele 30 de plaje, acoperite cu pietris si nisip. Aglomerate, linistite, cu ape calme sau tulburi, plajele insulei ofera plaje naturale si peisaje mediteraneene aparte.

Cele mai apreciate intinderi de nisip se regasesc in Golden Beach (plaja cu „particule de aur”), Skala Prinos, Aliki, Paradise Beach si Pefkari.

Arhitectura insulei este un amestec de elemente macedonene cu caracteristici specific locale, precum lemnul si piatra. Casele sunt mici, cu gradini spatioase si verande pline cu flori. Si, in ciuda faptului ca principala activitate a localnicilor este turismul, arhitectura nu pune accent pe detalii luxoase si extravagante, ci pe simplitate.

Datorita tuturor acestor particularitati si a multor altora, milioane de oameni din toate colturile lumii aleg sa-si petreaca vacanta in Thassos. Insula in care traditiile te insufletesc, ospitalitatea te face sa zâmbesti si peisajele te ademenesc sa revii cu drag in fiecare an.
Un motiv in plus pentru a alege Thassos este apropierea de Grecia continentala, care iti ofera mai multa accesibilitate la excursiile spre multe alte orase din nordul Greciei, precum Kavala, Xanti, Komotini, Alexandropoulis si Salonic.

Rezerva acum!