INFORMARI PENTRU CALATORIE

Transport in Thassos

Autobuze, taxiuri si inchirieri autoturisme

Ofertele Europa Travel in Thassos

Variantele de transport in Thassos sunt: masina inchiriata, taxiul sau autobuzele KTEL. Daca vrei sa vizitezi plajele si padurile intime este de preferat sa iti inchiriezi un autoturism. Daca esti pasionat de arheologie si vrei sa vizitezi toate monumentele istorice si punctele de atractie ale insulei, KTEL este cea mai ieftina si potrivita optiune. Gasesti toate rutele autobuzelor pe afisele din statiile centrale sau de pe diferite chioscuri, iar intervalul orar in care circula autobuzele este 06:00 - 19.30 sau 20.00. Daca ai pierdut ultimul autobuz, stai fara grija. Exista taxiuri pe toate drumurile principale ale insulei si tarifele nu sunt deloc mari. Cu toate acestea, intreaba inainte cat costa transportul pana la destinatie, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute.

Masina personala

Cea mai comoda varianta este masina personala (inchiriata). Ai un drum principal, de aproximativ 100 de kilometri, care inconjoara insula si pe care il poti strabate in aproximativ doua ore. In timpul verii, te poti opri cand si unde vrei si, cel mai placut, poti vedea plajele intime si satele traditionale, la care nu ai acces cu transportul in comun. Drumul are doua benzi, cate una pentru fiecare directie, iar in partea estica a insulei trebuie sa fii ceva mai atent pentru ca soseaua se ingusteaza si sunt multe curbe.

Autobuzele KTEL

Transportul in comun (KTEL) este curat si circula la intervale orare regulate. Primele autobuze pornesc la dum la 6:00 dimineata, iar ultimele se intorc in depou la 19.30 sau 20.00, in functie de ruta. Unele autobuze frecventeaza plajele principale, iar altele te duc in centrele statiunilor turistice. Nu te sfii sa intrebi angajatii chioscurilor de bilete care ce autobuz trebuie sa iei pentru traseul ales. Sunt obisnuiti cu turistii, tocmai de aceea sunt draguti si te lamuresc in orice privinta.

Taxi

Taxiurile ofera servicii de transport in statiuni si in orase, dar organizeaza si tururi ale insulei. Daca vrei sa mergi in excursii cu taxiul, intreaba cat te costa pana la destinatie, inainte sa te urci in masina. Astfel vei sti la ce pret sa te astepti. Odata ajuns la destinatie, pastreaza numarul de telefon al soferului (sau a firmei de taxi) pentru a te asigura ca ai cu ce sa te intorci. Majoritatea taxiurilor se afla pe drumurile principale si in zonele turistice ale insulei. Nu vei gasi taxiuri in sate laturalnice.

Taxi Boats

Te duc pe plajele izolate, unde este imposibil sa ajungi cu masina. Le gasesti in porturile din Limenas si Limenaria, iar taxa nu este foarte mare (in jur de 25 euro pentru o excursie de-o zi). Asa ca... ia-ti camera foto, costumul de baie si bucura-te mica ta excursie pe ape mediteraneene.

• Despre Thassos

• Plaje in Thassos

• Baruri si restaurante in Thassos

• Vacante in Thassos


Rezerva acum!