FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Vacante in Mykonos

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Mykonos

Mykonos este o insula greceasca, parte a grupului Ciclade, situata la aproximativ 94 de mile marine de portul Pireu, in sudul insulei Tinos, estul Syros si nordul insulelor Paros si Naxos. Ea se intinde in Marea Egee pe o suprafața de 85.5 kilometri patrați, iar cel mai inalt varf al sau atinge 341 de metri. Terenul este foarte stancos, cu multe zone erodate de vanturile puternice, insula fiind compusa in cea mai mare parte din granit. Capitala este Mykonos, cunoscuta sub numele de Chora, si se afla in partea vestica a insulei, unde caracterul cosmopolit se imbina cu viata de noapte salbatica. Aflata chiar in mijlocul grupului Ciclade, Mykonos este renumita pentru atmosfera cosmopolita, viața de noapte incitanta, arhitectura cicladica pitoresca si plajele magnifice. Variata prin culori si atractii, insula adevemenste turisti de toate varstele prin plimbari romantice de-a lungul strazilor inguste din Chora, apusul de soare din Mica Venetie, hotelurile de lux si plajele cu iz exotic.

Atractii

Mykonos este cea mai faimoasa insula cosmopolita, un paradis varuit in inima Cicladelor, despre care mitologia greaca spune ca s-a format din trupurile gigantilor ucisi de Hercules. Este locul in care lumea fascinanta glamour intalneste simplitatea, cand mii de studenti si familii se amesteca printre celebritati, in special in timpul vacantelor de vara. Poreclita Ibiza Greciei datorita petrecerilor si a vietii de noapte nebune, insula este cunoscuta si ca o destinatie pietenoasa a turistilor gay. Ea abunda in baruri, cluburi de noapte si restaurante in care muzica rasuna pana la orele diminetii, in special in Mykonos Town sau Chora, unde vei gasi o multime de baruri si cluburi de noapte pentru homosexuali si lesbiene.

Chora nu este doar o atractie pentru tineri. Spre deosebire de alte insule, capitala este construita in forma de amfiteatru si este o monstra caracteristica a arhitecturii cicladice, cu case vopsite in alb lucitor, biserici frumoase si strazi pietruite. Pe un deal deasupra asezarii, se inalta mori de vant traditionale si celebrul cartier din secolul al 18-lea Alefkántra sau „Mica Veneție”, dominat de vile grandioase, cu ferestre elegante si balcoane pline de culoare. O alta asezare traditionala din Mykonos este Áno Merá, situata in jurul manastirii istorice Panayia Tourliani (o biserica ce dateaza din secolul al 16-lea, cu icoane  impresionante sculptate in lemn).  Iar la nord, in Ftelia, vei descoperi o asezare neolitica importanta  si un  mormant micenian din secolele 13-14 i.Hr.

Plajele din partea sudica a insulei au cel mai fin nisip si sunt protejate de meltemi, vantul Cicladelor. Paradise si Super Paradise, Platis Gialos si Lia sunt renumite drept cele mai bune plaje din Grecia, cu nisip auriu fin si ape cristaline, in timp ce plajele de pe coasta nordica a insulei sunt mai puțin organizate si mai linistite, ideale pentru a savura momente de calm. Aflata la mica distanta de Santorini si Creta, poti combina cu legeritate o vacanta in Mykonos cu excursii catre aceste insule grecesti. Iar adca esti tenatt de astfel de escapade, este pacat sa nu te imbarci spre Delos, o mica insula din apropierea Mykonos, considerata un sit arheologic de mare valoare, unde se afla unul dintre sanctuarele cele mai sfinte din Grecia antica. Potrivit mitologiei, Delos este insula unde s-a nascut zeul Apollo si acesta este motivul pentru care aici exista un intreg sanctuar dedicat lui.

Rezerva acum!