FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Obiective turistice in Mykonos

Biserici, muzee si orase

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Mica Venetie

„Mica Venetie” este unul dintre cele mai romantice locuri din intreaga insula. Acest cartier este plin cu case vechi, elegante, situate la marginea marii. Edificii sale albe, pe fundalul de albastru azur al Marii Egee, te lasa fara suflare, iar aerul nonsalant care predomina intregul cartier dezarmeaza pretentiile turistice. „Mica Venetie” (asezarea Aleukantras) se afla in partea estica a portului, intre plaja Aleukantras si vechiul cartier al Castelului (Kastro). Arhitectura acestor locuinte a fost sursa de inspiratie pentru multe constructii ale unor mari celebritati. Casele cu balcoane si terase din lemn, sub care se sparg valurile marii, creaza o atmosfera unica, incomparabila cu orice alta posibilitate de relaxare. Este zona in care abunda romantismul, galeriile de arta si istoria marinarilor, care si-au ridicat locuintele dupa placerea sufletului. Odata cu inceperea turismului, aceste case au fost transformate in cafenele sau hoteluri elegante, in care poti simti farmecul vremurilor de odinioara si frumoasa simplitate a vietii grecesti.

Morile de vant

Morile de vânt sunt constituie chintesenta peisajului Mykonos. Ele au devenit o parte integranta din Mykonos, putând fi zarite chiar si de la distante semnificative datorita siluetelor aparte. Multe dintre ele se regasesc in Chora, iar unele in si in jurul cartierului Alevkantra (Mica Venetie). Aceste mori de vânt inovatoare au fost folosite, in principal, pentru macinarea produselor agricole. Astazi, morile de vânt nu mai sunt operationale, fiind inlocuite cu tehnologii moderne. Cu toate acestea, ele continua sa fie un simbol al trecutului bogat detinut de Mykonos. Având sute de ani, multe dintre morile de vânt au fost complet renovate, iar unele au fost transformate in muzee, cel mai cunsocut fiind Windmill. Morile de vânt din Mykonos au forma sferica, acoperisul ascutit, realizat din cel mai bun soi de lemn, si varuite, evident, intr-un alb pur, ca de zapada.

Biserica Panagia Paraportiani

Minunata Biserica Panagia (Fecioara Maria) Paraportiani este una dintre cele mai faimoase structuri arhitecturale din Grecia si, probabis, cea mai fotografiata biserica atât din Mykonos, cât si din intreaga lume. Ea se afla la intrarea in vechiul cartier al Castelului (Kastro), chiar lânga mare. Deosebit este ca Biserica Panagia Paraportiani este, de fapt, un complex ce consta in cinci capele mai mici construite una lânga cealalta. In centrul complexului se afla Biserica de Agios Efstathios, inconjurata de bisericile Agios Anargyros, Agios Sozon si Agia Anastasia. Pe lânga acestea patru, acolo se regaseste si Biserica Fecioarei Maria, care arata ca o cupola deoarece cele cinci mici capele nu au fost construite dintr-o data , ci treptat, de-a lungul secolelor. Cea mai veche biserica este Agios Anargyros, construita la sfârsitul secolului al 14-lea, iar celelalte au fost construite in secolele 16- 17.

Muzeul de Arheologie

Muzeul de Arheologie din Mykonos a fost construit in 1902, cu scopul de a gazdui descoperirile din „Pestera de Purificare, care dateaza din 426 - 425 i.Hr. si care a fost descoperita in 1898, pe insula Rehenia, de savantul D. Stavropoulos. Expozitia muzeului cuprinde un numar mare de vase, din era preistorica pâna in epoca elenistica târzie, gravuri, statuete si urne funerare din Rehenia, foarte putine lucruri din Mykonos. Muzeul se afla in imediata apropiere a portului comercial din Mykonos si este cel mai impresionant de pe insula. Taxa de intrare in muzeu este de aproximativ 2€, iar pentru minori accesul este gratuit.

Muzeul Maritim Aegean

uzeul MaritimAegean este gazduit intr-o cladire traditionala din secolul 19, situata in centrul orasului Mykonos  in zona cunoscuta sub numele de Tria Pigadia. Cladirea a fost locuinta legendarului Nikolaos Sourmelis, comandatul navei comerciale „Enosis”, care i-a asistat pe cretani in timpul razboiului de independenta fata de Imperiul Otoman, In cadrul muzeului sunt prezentate modele de vase din perioada pre-minoana, pâna in secolul al 19-lea, precum si artefacte maritime si obiecte legate de istoria transportului in Mykonos.

Insula Delos

Delos este o insula mica, de mare interes arheologic. Insula se afla la 3,5 kilometri vest de Mykonos si poate fi usor accesata cu „kaikia” (ambarcatiuni mici), care pot fi inchiriate din portul capitalei, sau prin intermediul excursiilor organizate zilnic, la un interval orar fix. Din Mykonos pâna pe insula Delos faci aproximativ jumatate de ora cu feriboatul. Conform mitologiei, Delos este locul de nastere a doi zei: Apollo si Artemis. Insula este lipsita de vegetatie si detine acum doar ruinele unui oras considerat in antichitate „inima” Cicladelor. Sala Taurilor sau Sala Corabiilor, Sanctuarul lui Apolo, Stoa lui Antigonos, Casa Delfinilor, portul Delos sunt doar câteva dintre lucrurile unice pe care le poti vedea in Delos. Sapaturile au inceput in 1873, iar in anul 1990 insula a fost inclusa in patrimoniul cultural mondial, protejat de UNESCO, datorita importantei sale religioase.

• Despre Mykonos

• Plaje in Mykonos

• Viata de noapte in Mykonos

• Vacante in Mykonos


Rezerva acum!