INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Dubai

Ofertele Europa Travel in Dubai

Despre Dubai

Dubai este centrul financiar si turistic al Emiratelor Arabe Unite și totodată cel mai populat stat component. Este situat pe malul sudic al Golfului Persic si  are un climat subtropical, astfel incat perioada cea mai buna de vizitare este intre lunile noiembrie si martie.

Dubai reprezinta pentru europeni (si nu numai) un loc exotic, plin de contraste, deoarece aici constructiile moderne de sticla coexista cu moschee si case vechi, iar tehnologia de ultima ora se impleteste cu traditiile.

Hotelurile de lux, plajele cu mare cristalina, insulele artificiale, zecile de magazine si mall-uri, cladirile cu arhitectura futurista si viata de noapte bogata reprezinta tot atatea motive pentru care Dubai-ul este o destinatie turistica de top.

Dubai este un oras extravagant si ultramodern, unde localnicii îsi pastreaza cu mândrie obiceiurile si traditiile si au un respect deosebit fata de vizitatori. Totodata, este si un loc al superlativelor. Aici se afla cea mai inalta cladire din lume (Burj Khalifa, 828 m), cel mai inalt si scump hotel din lume (Burj Al Arab, devenit simbolul orasului), cea mai mare structura plutitoare locuita de oameni  (Dubai Marina), cel mai mare parc de zapada acoperit din lume (Snow Parc), cea mai mare si mai vestita piata de aur (Gold Souq),  cea mai veche gradina zoologica din Peninsula Araba, dar si ‘a opta minune a lumii’ - insula artificial Palm Jumeirah, care este de fapt cea mai mica dintre cele trei insule in forma de palmier construite pana acum.

O alta atractie uimitoare este un arhipelag artificial - The World (Lumea) - alcatuit din 300 de insule care imita harta lumii.

Ceea ce impresioneaza cel mai mult in Dubai sunt indraznetele realizari arhitectonice, insa exista multe alte obiective care merita a fi vizitate in aceasta superba destinatie exotica: Dubai Creek - pentru a observa viata de zi cu zi a portului, cartierul Bastakya - cu stradute inguste si case pescaresti, Moscheea Jumeirah (Marea Moschee) din Bur Dubai, Muzeul din Dubai, Dubai World Trade Centre ce gazduieste sediile celor mai importante corporatii din Dubai.

Dubai e considerat si capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi la preturi rezonabile, datorita obiceiului negociarii. In plus, in lunile ianuarie - februarie aici are loc Festivalul de Shopping la care participa anual peste 2 milioane de vizitatori.

UTILE:

In Dubai  ziua de vineri este considerata zi sfanta si este zi nelucratoare.
La fel ca in Marea Britanie si in Dubai se folosesc pentru prize stechere cu 3 pini. Pentru aparatura din Europa este nevoie de adaptor, care se poate gasi la receptia hotelurilor, daca nu exista deja in camere. 
Limba oficiala este limba araba, dar toti cei care lucreaza in prestari servicii cunosc foarte bine limba engleza
Moneda nationala este dirhamul AED,  1 USD =3,68 AED. Moneda de schimb este dolarul
Ora locala: GMT+ 4
Clima Pe perioada lunilor de iarna vremea este calda si insorita (insa se racoreste pe timp de noapte); iar in timpul verii vremea este foarte calda si umeda.
Bucataria Fiind un oras multicultural, se mandreste cu o gama larga de restaurante, pe masura acestei diversitati.
Etichete si obiceiuri locale: Politia religioasa este o forta importanta in EAU, si cu toate ca Dubai si Abu Dhabi sunt mai deschise catre occident este foarte importanta respectarea cutumelor religioase. Turistii pot cumpara si consuma alcool, dar depinde de locatie. In cele mai multe cazuri, alcoolul nu se poate consuma in public.
Persoanele care transporta in bagajul de mana/cala materiale continand informatii referitoare la Israel, este posibil sa fie retinuti la aeroport pentru control amanuntit.
Shopping: Dubai este sinonim cu shoppigul; sunt organizate anual doua mari festivaluri de shopping: Dubai Shopping Festival in ianuarie-februarie si Dubai summer surprises iunie-august.
*Este posibil ca la efectuarea check-inului sa fie solicitat un depozit ce va fi returnat apoi la receptie, in ziua plecarii.
Ambasada EAU in Romania Aleea Modrogan Nr.4, Sector 1, Bucuresti, Romania  Telefon: +40212317676
Ambasada Romaniei in EAU  Street 12b, Villa no. 44, Community 332, Jumeirah 1, P.O. Box 333765, Dubai,UAE.  Telefon urgenţă: +971 050 8956273 

Rezerva acum!