INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Atena

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Atena

Atena este cel mai mare oras din Grecia si unul dintre cele mai vechi orase din lume. A cunoscut o evolutie glorioasa, mai ales in Grecia Antica, fiind locuita de oameni inca din Epoca Bronzului si guvernata pana in jurul anului 1000 i.Hr. de regi ionieni. Atena este fara doar si poate centrul economic, financiar, politic si cultural al Greciei si se impune din ce in ce mai serios ca un important centru de afaceri al Uniunii Europene. In Antichitate, Atena a fost un puternic oras stat. Un centru artistic extrem de important si locul unde Platon si Aristotel au pus temeliile gandirii europene. Mostenirea culturala a acelei perioade este evidenta si astazi. 

Viata de noapte

Atena are o viata de noapte vibranta. De la cluburi de lux pana la taverne cu muzica live, in Atena veti gasi un local potrivit oricarei categorii de varsta. Majoritatea restaurantelor, barurilor si cluburilor se afla in zonele centrale Psiri, Plaka si Thission, toate fiind in apropiere de statiile de metrou.

Shopping

Shopping-ul este una dintre multele activitati practicate cu mare drag de turistii ce poposesc in capitala Greciei. Cele mai renumite strazi de shopping din Atena sunt: Ermou (cea mai importanta strada pentru shopping), Plaka (unul dintre cele mai vechi cartiere din Atena), Monastiraki, Athinas, Eolou, Agiou Marou.

Mancarea

In Atena exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare,psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii.

De vizitat

 • Partenonul - Este privit ca un simbol al Greciei antice si al democratiei ateniene, este unul dintre cele mai mari monumente ale lumii si împreuna cu Acropole a fost introdusa pe lista vestigiilor protejate de UNESCO. Partenonul a inlocuit un templu mai vechi al Atenei, Pre-Partenonul sau Partenonul vechi, care a fost distrus în timpul invaziei persilor in 480 i.Hr.
  Acropole - Este cel mai reprezentativ monument pentru Atena, reprezentand apogeul dezvoltarii artistice; Ruinele au fost construite in secolul 4 I.HR, insa o mare parte din cladirile originale au fost distruse de persani.
  Templul lui Zeus - este unul dintre cele mai importante temple ale Atenei si se afla langa arcul monumental care impartea Atena intre eroul grec Teseu si imparatul roman Adrian.
  Piata Constitutiei
  Plaka este centrul vechi al Atenei care, de-a lungul timpului, a devenit locul preferat de promenada al turistilor. Strazile din Plaka sunt intesate cu biserici bizantine si moschee, vile cochete, taverne traditionale si terase in aer liber.
  Fostul Palat Regal - Actualul parlament al Greciei.
  Stadionul Kallimarmaro - Acesta este locul unde s-au tinut pentru prima data jocurile olimpice moderne, in anul 1816.
  Muzeul National de Arheologie - este cel mai popular muzeu din Atena, fiind vizitat de mii de turisti lunar. Patrimoniul muzeului include sculpturi din anul 2000 I.Hr, fresce din insula vulcanica Santorini etc.
  Muzeul Bizantin.

Rezerva acum!