INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Praga

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Praga

Praga, orasul celor o suta de clopotnite sau Orasul de Aur, este capitala Cehiei si este situata pe raul Vltava, in Boemia Centrala. Praga este cel mai cunoscut oras turistic din Europa Centrala. In anul 1992, centrul sau istoric a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimonial cultural mondial. Este un oras captivant cu un amestec de arta, muzica, film si teatru. Aceasta bijuterie cu arhitectura europeana originala, este un oras frumos si romantic cu privelisti care-ti taie rasuflarea. Desi istoria orasului se intinde pe o perioada de peste 1000 de ani, capitala ceha este un oras modern cu hoteluri de lux, restaurante excelente ce ofera produse ale bucatariei autohtone si internationale, cluburi si pub-uri la moda.

Clima:

Praga are o clima temperata. Media temperaturilor vara este de 24-26 ̊C. Iarna, temperatura din timpul zilei penduleaza in jurul zonei de inghet. Primavara este in general insorita, iar cele mai umede luni sunt in timpul verii, din mai pana in august.

Viata de noapte:

La fel ca in majoritatea oraselor europene si in Praga este un numar mare de baruri si cluburi care traiesc o viata nocturna agitata. Iata 2 locuri destul de interesante: Karlovy Lazne, superclubul Pragai, care se intinde pe patru etaje, fiecare cu alt gen de muzica si Pivovarsky Dum, un loc de mers daca vrei ceva diferit,  are  propria berarie si produce bere cu banane, cirese  sau cafea.

Shopping:

Piata Wenceslas si strada Na Prikope ofera un bun mix de magazine celebre sau locale cum ar fi: Marks&Spencer, Debenhams, Adidas, H&M, C&A, Zara, Mango, Bata, Cinolter Antiques, libraria Fiser, Mothercare, Rott Crystal sau Moser Glass. Cea mai eleganta si scumpa strada din Praga este Parizka. Buticurile de lux, cum ar fi Louis Vuitton, Cartier, Gucci, Burberry, Prada sau Tod''s isi asteapta clientii cu produse unice, de o calitate foarte buna. Restaurantele si cafenele de pe strada Parizka sunt luxoase, elegante, dar cu preturi acceptabile. Slovansky Dum Shopping Centre este un alt centru comercial ce nu trebuie ratat. Deoarece a fost construit in doua case medievale, Slovansky Dum are un design deosebit si o gradina superba, numita "Oaza", unde va puteti relaxa dupa ce terminati repriza de shopping.

Mancarea:

Nu se poate sa vizitati Praga fara sa înfulecati o portie mare de carne de porc fiarta sau prajita, cu garnitura de cartofi sau varza, ori o farfurie plina ochi cu supa de pui si taitei. Unul dintre locurile unde puteti gasi aceste specialitati este restaurantul „Luvru“, de pe strada Narodn.

De vizitat:

 • Primaria Orasului Vechi - In turnul ei se afla vestitul ceas astronomic ce dateaza din anul 1410.
  Cartierul Evreiesc - Vei putea vedea sinagoga ridicata in secolul IX, orologiul evreiesc si stradutele superbe de aici.
  Teatrul Staroste Divaldo cu ocoperisul sau de aur.
  Catedralele Miculas, Sf. Gheorghe si Sf Tyn.
  Podul Carol, marginit de zeci de statui si invadat de pictori si de muzicanti.
  Castelul Pragai - Este una dintre cele mai populare atractii ale orasului, fiind cel mai mare castel medieval din lume: 570 m lungime, 128 m latime si se intinde pe o zona de 7.28 hectare. Construit in secolul al IX-lea de catre printul Booivol, castelul a fost transformat dintr-o fortareata de lemn inconjurata de metereze de pamant, in cladirea impozanta de azi.
  Nu pleca din Praga fara sa intri intr-una din vechile berarii de aici. Unele dintre ele au mai bine de 500 de ani istorie.

Rezerva acum!