INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Madeira

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Madeira

Madeira, un mic arhipeleag de origine vulcanica, o adevarata gradina botanica cu peste 2000 de specii de plante exotice, iti rasfata simturile cu culori si mirosuri deosebite. Peisajul luxuriant, cu varfuri muntoase care parca plutesc pe apa, frumusetea naturala de exceptie si climatul desosebit de bland, ca o eterna primavara in tot timpul anului este un adevarat paradis al turistilor. Mancarea portugheza este in general simpla dar are un gust excelent.

Arhipeleagul Madeira este format din patru insule, doua populate si doua nepopulate. Principala insula a arhipeleagului, Madeira, incanta prin frumusetea ei naturala, o frumusete care se datoreaza florei si faunei exceptionale, a climatului cald si a marii albastre, a plajelor cu nisip fin si crestelor Inalte ale muntilor.

Madeira este alegerea perfecta pentru toate generatiile de turisti. Peretii stancosi care se prabusesc in mare, paduri verzi, paraie, cascade, tarmuri vulcanice, mediul inconjurator exotic nemaivazut in Europa primesc calatorii. Doua treimi ale suprafetei Madeirei se afla sub protectoratul UNESCO.

Cel mai renumit loc verde de pe insula este padurea de dafini Laurissilva, o relicva din epoca tertiara care a fost clasificata de UNESCO drept Patrimoniu Universal. Traditiile insulei sunt vizibile in aspectul cladirilor vechi, muzee, biserici si chiar in produsele traditionale precum vinul si mancarea portugheza, simpla dar cu un gust excelent.

Geografie pe scurt

Madeira (insemnand lemn) este un arhipelag din Atlanticul de Nord. Insulele Madeira, Porto Santo si 3 insule nelocuite (Desertas), formeaza, impreuna cu Insulele Salbatice, Regiunea Autonoma Madeira cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la 580 km de coasta africana, la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei si la 400 de kilometri nord de insulele Canare.

Shopping

Multe centre comerciale si-au deschis usile In ultimii ani In Madeira aducand pe piata brand-uri importante de haine. Iata cateva dintre ele: Dolce Vita, Forum Madeira, Madeira Shoppping. Merita sa fie amintite si centrele comerciale mai mici: Galerias da Saou Lourenco, Arcadeas deSao Francisco, Anadia Shopping. Nu trebuie sa ratati nici magazinele de suveniruri, de broderii, cele In care sa vand celebrele vinuri de Madeira si florariile.

Bucatarie

In Madeira se gateste bine, gusturile fiind apropiate de cele ale noastre. Preturile sunt medii, si nu se obisnuieste sa se lase bacsis. Bauturile nu apar de obicei In meniu. Supele se gatesc traditional, Insa nu se potrivesc cu gusturile turistilor. O masa costa in medie 10 euro, la felul principal fiind inclusa garnitura ce se poate schimba cu orice varianta din meniu.

Distrație

Madeira este o destinatie pe care tinerii o iubesc, In orasele principale fiind tot timpul diverse petreceri, iar cluburile sunt pline pana dimineata. De asemenea, in satele mai retrase au loc tot timpul anului tot felul de serbari traditionale care sunt apreciate de turisti, oglindind spiritul local. Carnavalul de la Madeira este una dintre cele mai mari petreceri stradale din Europa. El are loc in fiecare an, in vinerea de dinaintea postului Pastelui

Informatii utile:

Limba oficiala - Spaniola este limba portugheza in Madeira. Datorita turismului foarte dezvoltat, multe persoane care lucreaza in stabilimentele ce au legatura cu turismul, precum si multi localnici vorbesc engleza.

Moneda nationala este euro.

Clima insulei este calda si permite oricui sa-si petreaca o vacanta incredibila in orice perioada a anului. Nu exista sezon ploios, doar ploi izolate, nu exista diferențe mari de temperatura intre anotimpuri, media temperaturii minime iarna este de 15 ⁰C, iar cea de vara este de 24 ⁰C.

Rezerva acum!