INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Pamporovo

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Pamporovo

Pamporovo, sau perla statiunilor montane bulgaresti, este o destinatie populara de ski in Bulgaria si una dintre cele mai cunoscute din sud-estul Europei, situata in Provincia Smolyan, din sudul tarii. Aceasta statiune de ski in Bulgaria se afla la 1650 de metri altitudine, in inima muntelui Rhodopi, la 260 de kilometri de capitala Sofia si la 85 de kilometri sud de orasul Plovdiv. Aici se regasesc cele mai inalte varfuri din Rodopi: Snezhanka – 1925 de metri si Murgavets – 1858 de metri. Numele statiunii de ski in Bulgaria vine de la termenul turcesc “pampor” care inseamna tren si este legata de legenda unui negustor local, care detinea o caravana de catari cu care calatorea prin munti, asemeni unor vagoane de tren.

Atractii

Pamporovo este situata printre paduri magnifice de pin si este o destinatie all sezon, populara atat vara, cat si iarna. Cu toate acestea, cea mai aglomerata perioada este iarna, cand statiunea se umple de familii si pasionati de ski in Bulgaria, datorita peisajelor si a partiilor foarte bine intretinute. Complexul are 55 de kilometri de partii de schi si 38 de kilometri de piste de ski deservite de 18 de ascensoare, cu o capacitate totala de 13.000 de persoane pe ora. Aici vei gasi peste 100 de instructori de ski in Bulgaria, cu inalta calificare si fleunta in mai multe limbi, gata sa ajute atat incepatori in ale sporturilor de iarna, cat si schiori intermediari.

Datorita padurilor mari de molid, pajistilor pitoresti, formelor stancoase ciudate (roca Orfeu si altele) si a varfurilor mari, impunatoare - Snejanka (1925, Pamporovo a devenit cunoscuta ca o destinatie de vacanta ideala atat vara, cat si iarna. In ciuda perioadei lungi de ski in Bulgaria, iernile in Pamporovo tind sa fie usoare, cu 150 de zile de zapada pe an, oferind turistilor un sezon prelungit de sporturi pe zapada.

Zona este bogata in pante naturale, multe partii de ski de aici fiind construite cu diferite categorii de dificultate si deservite de echipamente tehnice sofisticate. Statiunea de ski in Bulgaria ofera 5 telescaune, 13 ascensoare si 17.500 de metri de piste alpine. De asemenea, o vacanta de ski in Bulgaria, in Pamporovo, ofera multe oportunitati de cazare pentru turisti si multe restaurante confortabile cu preparate din bucataria traditionala locala si bulgara.

Cat despre atractii inconjuratoare, Pamporovo este statiunea de ski in Bulgaria si punctul de plecare spre multe trasee turistice importante: lacul Smolyanski ezera (2 ore 15 min sau 40 min cu doua ascensoare), Izgrev Hut (in Chernatitsa – la 6 ore distanta), cabana Momchil Yunak (in Prespa – la aproximativ 5 ore distanta), satul de Progled (la aproximativ o ora si jumatate distanta), orasul Smolyan (la 3 ore distanta), Stanca Orfeu (la 20 de minute de pe varful de Snejanka) si Varful Murgavets (la o ora distanta). Toate acestea pot fi vizitate atat vara, cat si iarna, in timpul unei vacante de ski in Bulgaria. Statiuni in apropiere pe care le poti strabate intr-o vacanta de drumetii sau ski in Bulgaria sunt: Chepelare (20 de kilometri), Falakro Oros (69 de kilometri), Bansko (108 kilometri), Borovets (117 kilometri), Malyovitsa (128 de kilometri).

Rezerva acum!