INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Pamporovo

Ce vizitam in Pamporovo

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

O vacanta in Pamporovo inseamna drumetii pe Muntele Rodopi, plimbari pe Lacurile Smolyan, vizite la Rocile Orpheus, documentare la Muzeul de Speologie din Chepelare si savoare in restaurantele traditionale. Poate ai explorat deja pistele de ski din Pamporovo sau traseele eco infinite ale statiunii, iar acum esti gata sa continui descoperirea acestei lumi pline de repere istorice si culturale. Insa, inainte de toate, inainte de a-ti face planul cu atractii turistice must see, urca-te in varful Snezhanka – cel mai inalt varf al regiunii - si admira pe frumusetea peisajului. Va fi un altfel de inceput!

Misticul Munte Rhodopi este atractiv pentru turistii straini si bulgari deopotriva. Cu totii sunt curiosi sa exploreze locuri interesante, repere si fenomene naturale neobisnuite. Formatiunile naturale ale Muntelui Rhodopi sunt unice, iar atractiile sunt nenumarate. Daca te decizi sa pornesti si tu in explorarea traseelor sale, trebuie sa faci un mic popas la Observatorul National de Astronomie, din Varful Rozhen.

Manastirea Bachkovo se intinde in valea Raului Chepelarska, langa statiunea Pamporovo si prezinta icoane exclusiviste si picturi murale splendide. Marea atractie a Manastirii Bachkovo este icoana Fecioarei Maria, considerata un miracol.

Rocile lui Orfeu este o minune arhitecturala din Muntele Rhodopi, construita langa unul dintre cele mai mari lacuri de apa dulce, in Regiunea Smolyan, la doar 900 de metri de partia de schi a statiunii Pamporovo.Este zona in care s-au adunat parca cele mai impresionante atractii turistice si despre care nu foarte multi turisti stiu. Ajuns aici, viziteaza Lacurile Smolyan, una dintre cele mai impresionante repere naturale din regiune, ele fiind imprastiate pe tot drumul de la zona de Rocilor lui Ofreu, din orasul Smolyan. Initial, Lacurile Smolyan au fost 20 la numar, insa astazi putem vizita doar 7 intrucat restul au disparut. Cum atmosfera este captivanta, nu te grabi sa pleci. Bucura-te de natura, ia-ti o pauza sau practica yoga. Nu vei gasi un loc mai perfect pentru asta.

Muzeul Speologic Chepelare. Acesta este singurul muzeu de acest tip din Bulgaria si se afla in orasul antic Chepelare, la 10 kilometri de Pamporovo. Tot aici, pe bratul drept al raului Chepelare, foarte aproape de Pamporovo, vei putea vizita si Manastirea Bachkov, unde sunt expuse colectii de icoane, carti si obiecte religioase.

Orasul Shiroka Luka este o rezervatie arhitecturala, etnografica si folclorica celebra, situata la doar 11 kilometri de Pamporovo. Numele satului este derivat din „Luka” (serpuit, in bulgara), iar asezarea are o frumusete incredibile, fiind ornata cu case autentice Rodopi, pozitionate strategic pe ambele parzi ale raului. La inceputul lunii martie, satul gazduieste unul dintre cele mai mari festivaluri mascate din Bulgaria. Asadar, daca se intampla sa fii pe acolo, amiteste-ti doar numele festivalului „Pesponedelnik”. Astfel vei fi indrumat cu o mai mare usurinta.

Satul Stoykite este renumit pentru ionizarea negativa a aerului, care are un impact pozitiv asupra sanatatii noastre si ajuta la reincarcarea bateriilor. Satul se afla la 5 kilometri de statiunea Pamporovo si este apreciat pentru aspectul rustic si natural, fiind adesea vizitat de turistii care vor liniste in mijlocul naturii, dar si posibilitati de ski in Bulgaria, aici existand o telecabina pentru schiori.

 

• Despre Pamporovo

• Baruri si restaurante in Pamporovo

• Sporturi de iarna in Pamporovo

• Vacante in Pamporovo


Rezerva acum!