Vacante in Covasna 2020 - 2021

Ofertele Europa Travel in Covasna

Despre Covasna

Povestile traditionale romanesti vorbesc despre o fata mandra de imparat care ar fi locuit pe aceste meleaguri, in Cetatea Covasnei. Cetatea Ilenei Cosanzeana se numara printre locurile de vizitat din Covasna si evoca mitul unei comori nepretuite aflate in incinta acesteia. Odata cu trecerea timpului, oamenii au realizat ca aceasta avere nedescoperita nu consta de in aur, argint sau margaritare. Bogatia cetatii s-a revarsat asupra locului, transformand Covasna intr-un loc de o frumusete aparte, reflectie vie a celei care a fost candva Ileana Cosanzeana.
Covasna, aceasta adevarata oaza de sanatate, beneficiaza de resurse natural importante, iar varietatea resurselor hidrominerale si carbogazoase, cu mare valoare terapeutica, face ca aceasta zona sa fie perfecta pentru turismul balnear si, in acelasi timp, pentru turismul montan.
Covasna este numita si "Statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate", avand un climat bland, un aer puternic ionizat negativ si un cadru natural deosebit de pitoresc.
Resursele naturale curative pot fi valorificate pe tot parcursul anului.
Factori naturali de cura:
Ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone si hipertone; mofete; bioclimat sedativ de crutare.
Indicatii terapeutice:
Afectiuni cardiovasculare (arteriopatii, cardiopatii cronice ischemice, hipertensiune arteriala, valvulopatii, sechele postaccidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor); boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice cutanate); boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe (gastrite cronice hipo- si hiperacide, boala ulceroasa, litiaza biliara); boli endocrine (boala Basedow, hipertiroidism); boli ginecologice (metroanexite, sterilitate, amenoreea, hipomenoreea ); boli ale aparatului locomotor (afectiuni articulare, poliartrita reumatica, artroza, discopatii lombare, spondilita); boli de nutritie ; afectiuni asociate procesului de imbatranire.
Contraindicatii:
Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, sarcina normala peste 3 luni.
Tipuri de proceduri:
Bai carbogazoase; mofete; electroterapie: curenti diadinamici, neuroton, ultrasunete, magnetodiaflux, unde scurte, aerosoli; hidroterapie: bai galvanice, dus masaj, dus subacval, masaj subacval cu jacuzzi, afuziuni; termoterapie: impachetari cu parafina; kinetoterapie: masaj uscat, gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica.
Resursele de tratament:
Apele minerale carbogazoase, feruginoase, calcice hipotone si hipertone, respectiv mofetele cu emanatii de gaze usor radioactive.
Amplasament geografic:
Covasna este situata la o altitudine de 564 m., la contactul versantului estic al Muntilor Vrancei cu Depresiunea Barsei, la 31 km. de Sfantu Gheorghe si 60 km. de Brasov.
Clima:
Covasna are o clima placuta cu veri racoroase si ierni moderate. In lunile de vara si toamna timpurie cerul este mai mult senin si zilele insorite, asemanator cu localitatile din estul si sud-estul tarii.
Atracții turistice:
Ruinele cetatii dacice de pe Dealul Zanelor.
Rezervatia Balta Dracului situata in centrul orasului si declarata monument al naturii este o emanatie de gaz mofetic care a interceptat o panza freatica.
Acces:
Rutier: Bucuresti - Brasov (E 60) - Covasna (DN 11); Bacau - Tg. Secuiesc - Covasna (DN 11); Miercurea Ciuc - Sfantu Gheorghe - Covasna (DN 12 si DJ

Rezerva acum!