Vacante in Rhodos

Ofertele Europa Travel in Rhodos

Despre Rhodos

Rhodos (sau Rodos) este o insula din Marea Egee, cea mai mare din grupul insulelor Dodecanese. A patra ca marime din Grecia si mai aproape de taram turcesc decat de patria mama, Rhodos este un paradis turistic in care muntii se amesteca cu vaile si cu intinsul auriu al plajelor marginite de Marea Egee. Rhodos este una dintre cele mai mari si mai frumoase insule grecesti. Peisajul cuprinde dealuri si munti cu paduri dese, o clima subtropicala sanatoasa si vanturi vestice care domolesc arsita verii. Cu cei 2.400 ani de istorie, capitala insulei (Rhodos Town) impresioneaza turistic prin aspectul medieval, imbinat cu bulevardele largi si facilitatile moderne oferite de comercianti. De-a lungul anilor, arhitectura satelor traditionale s-a pastrat intacta, dar a fost invaluita intr-o aura moderna, ea devenind astfel una dintre caracteristicile turistice definitorii ale insulei. 

Atractii

Vechii greci povesteau ca Rhodos a fost candva o fasie de pamant aruncata pe mare, oferita zeului Apollo care a botezat-o cu numele fiicei sale - Rhodes. Datorita pozitiei sale strategice, Rhodos a fost o insula importanta inca din cele mai vechi timpuri. Capitala sa, numita Rhodos Town, a insemnat unul dintre cele mai importante centre comerciale si porturi maritime din Mediterana de Est. Orasul se afla in nordul insulei, se mandreste cu numeroase muzee, ruine si manastiri si este impartit in trei diviziuni: modern, antic si medieval. 

Aici poti vizita Acropola din Lindos cu stadionul, Templul Atenei si al lui Zeus, Nymphaia si ruinele cladirii Stoa, Acropola din Rhodos, situata pe cel mai inalt varf al insulei, ruinele castelelor medievale din Ialysos, Muzeul de Arheologie din Rhodos sau Parcul Seven Springs. De asemenea, incearca sa ajungi la Valea Fluturilor, in care traiesc milioane de fluturi, in satul Triada, situat pe varful Filerimos, langa anticul Ialyssos, unde in secolul 15 a fost ridicata manastirea cu acelasi nume, si la baile termale din Kalithea.

Rhodos este recunoscuta drept cea mai „fierbinte” insula greceasca, cu 300 de zile insorite pe an, in care temperaturile pot atinge chiar si 40 de grade Celsius. Vacanta de vara aici se intinde pe sase luni, in perioada aprilie-octombrie, cand inca se mai poate face baie in apa marii. Cu toate acestea, cea mai potrivita perioada de vacanta este in lunile mai-octombrie, cand vanturile nordice (maltemi) bat dispre vest si domolesc temperaturile fierbinti, facandu-le mai suportabile. Printre cele mai aglomerate si apreciate plaje ale insulei se regasesc Plaja Faliraki (cu Faliraki Water Park si Luna Park), Tzambika si Plaja Agathi. Pe langa acestea, insula abunda in plaje mici, retrase, la care insa poti ajunge doar cu autoturismul. 

Rezerva acum!