INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Constantin & Elena

Ofertele Europa Travel in Constantin & Elena

Despre Constantin & Elena

Sf. Constantin si Elena este o statiune bulgara de pe coasta Marii Negre, situata la 8 kilometri de Varna. Statiunea se afla intr-un vechi intr-un parc de chiparosi, crini si smochini si este cea mai veche din complexul Bulgariei. Popularitatea statiunii se datoreaza combinatiei unice de plaje de nisip, aer montan curat, izvoare minerale si mare curata. Statiunea ofera numeroase izvoare minerale, complexe balneologie si o piscina in aer liber cu apa minerala calda, renumita pentru puterea sa de vindecare a anumitor afectiuni. De asemenea, in Sf. Constantin si Elena vei gasi numeroase unitati de cazare, statiunea este usor accesibila fiind tranzitata de autobuze din Varna si oferind acces facil la Aeroportul International Varna.

Atractii

Statiunea Constantin si Elena se afla in apropiere de Nisipurile de Aur si este considerata una din cele mai atragatoare statiuni de pe litoralul bulgaresc. Desi la capitolul amenajare nu se ridica la nivelul statiunilor Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach, Sf. Constantin si Elena are un farmec aparte care ademeneste turisti in fiecare an. Este o statiune recomandata varstinicilor si familiilor cu copii in cautare de liniste si tratamente. Prima oara, ea a fost vizitata de germani, polonezi si cehi. Numele statiunii vine de la manastirea Sf Constantin si Elena din a carei structura originala a mai ramas o mica biserica. Vizitatorii pot sta in manastire, acesta dispunand chiar si de un restaurant.

Printre atractiile statiunii se numara Universitatea Gradina Botanica din Sofia, Manastirea Ortodoxa de est a Sf. Constantin si Elena (16 c.), Palatul Regal de vara Euxinograd, cu parc si vinarie. Ajuns aici, iti poti petrece timpul pe plaja, in pub-uri, cafenele, pizzerii, patiserii, baruri si restaurante, printre cele mai recomandate fiind „Manastyrska Izba” – casa manastirii, “Bulgarska Svadyba” – nunta bulgara si restaurantul de pe malul marii, amenajat in forma unui vapor vechi.

Cu multe izvoare minerale, aer curat si puternic ionizat si piscine in aer liber cu apa minerala, resortul se remarca prin calitatea complexurilor balneare si a centrelor SPA. Statiunea Sf. Constantin si Elena a fost fondata in 1908 ca centru de balneologie si este cea mai veche statiune de la Marea Neagra din Bulgaria. Pe langa baile termale renumite ale statiunii, Sf. Constantin si Elena atrage prin docul de iahturi, terenurile de tenis, terenurile de fotbal si printr-o varietate de sporturi acvatice.

Rezerva acum!