Ofertele Europa Travel in Constantin & Elena
Biserica Omonima
Manastirea Sf. Constantin si Elena se afla in statiunea cu acelasi nume si ar fi fost fondata la inceputul secolului XVIII. Manastirea este cunoscuta si apreciata pentru unicitatea sa, detinând pe lânga valori religioase si un izvor aflat in altarul bisericii, in spatele tronului. Potrivit istoricilor, In Europa nu ar exista nicio alta biserica al carei izvor sa se regaseasca in altar. Istoria bisericii incepe din 1979, iar teritoriul pe care se intinde este impresionant de mare. De la inaugurare pâna in prezent, biserica a gazduit slujbe in fiecare duminica si in fiecare zi declarata sarbatoare nationala. Printre cele mai valoroase lucruri pe care le uteti vedea in interiorul manastirii sunt: o icoana a Sf. Constantin si Elena, o parte din moastele St.Valentin, o icoana cu cei sapte tineri din Efes - Maximilian, Yamvlih, Martini, John, Dionisie, Eksakustodian (Constantin) si Antoninus, care au trait in secolul al III-lea. Iar daca vreti sa participati la slujbe, il puteti face in fiecare duminica, intre 8:30 – 10:00. Atentie, nu aveti voie sa faceti poze sau sa filmati in interiorul bisericii.
Resedinta de vara Euxinograd
Sau resedinţa de vara a regilor Bulgariei. Ea se afla la 8 kilometri de Varna, pe partea dreapta cum mergi spre Sf. Constantin si Elena (vis-a-vis de benzinaria Eko), de-a lungul unei plaje de 3 kilometri lungime. Istoria spune ca aceasta a fost resedinţa de vara a monarhilor Alexander Battenberg, Ferdinand si Boris III, care au condus Bulgaria dupa eliberarea de sub dominatia otomana din 1878. Astazi, doar o parte este deschisa turistilor pentru vizitare si cazare – pe domeniul rezedintei fiind construite im comunism un hotel si mai multe vile. Cealalta parte este folosita adesea in scopuri prezidenţial-nomenclaturiste. Vizitarea resedintei si a domeniului se face pe un traseu fix, care include o plimbare prin parc, vizionarea parterului si a gradinii din spatele palatului si a unei portiuni de faleza. Intregul traseu dureaza aproximativ doua ore.
Parcul si Podgoriile
Parcul si Podgoriile din Sf. Constantin si Elena sunt considerate un paradis al statiunii. Frumos amenajat, parcul este o oaza de relaxare pentru turistii veniti in explorarea naturii inconjuratoare. Este locul in care aparatul de fotografiat este un must have, teritoriul fiind plin cu arbori inalti si plante verzi, usor colorate in preajma toamnei. Este imposibil sa ajungi aici si sa nu gasesti un localnic generos care sa-ti vorbeasca despre istoria locului si despre importanta podgoriilor, ale caror vinuri conving turistii sa revina si intr-o vacanta viitoare. Aerul proaspat, natura verde, bancile frumos pozitionate si linistea profunda sunt doar cateva dintre lucrurile care transforma parcul si podgoriile intr-un paradis al statiunii Sf. Constantin si Elena.
Gradina Botanica din Sf. Constantin si Elena
Nu este foarte mare, dar este amenajata cu mult mun gust. Nu lipsesc plantele multicolore, bancile si statuile care stârnesc fie uimirea, fie amuzamentul vizitatorilor. Toate statuile din Gradina Botanica sunt realizate de artisti, insa cea mai mare atractie a acestei zone este, bineinteles, varietatea plantelor, arborilor si arbustilor. De asemenea, aici veti zari diferite specii de pasari si, daca ai noroc, te poti bucura de un concert in aer liber.