INFORMARI PENTRU CALATORIE

Plaje in Thassos

Principalele plaje din insula Thassos

Ofertele Europa Travel in Thassos

Thassos are 30 de plaje, majoritatea acoperite cu nisip si doar cateva cu pietris sau pietricele din marmura. Exista doua plaje detinatoare de „Blue Flag” in Golden Beach (sau Chrissi Amoudia), doua in Skala Prinos, una in Pefkari si una in Makriamos (nisip lung, in greaca). Singura plaja pentru nudisti este Paradise Beach, situata in partea estica a insulei, intre Marea Egee si dealuri verzi, impadurite. Printre cele mai importante plaje din Thassos se afla:

Skala Prinos este situata in partea vestica a insulei, la 12 km de capitala Thassos Town (Limenas). Este o plaja de nisip detinatoare de „Blue Flag”, marginita de arbori si amenajata cu taverne, sezlonguri si umbrele de soare. De asememenea, in imediata apropiere gasesti hoteluri si locuri de cazare. Skala Prinos este un mic port si o statiune turistica din apropierea satului Prinos, conectat la continent prin intermediul feribotului.

Golden Beach sau Chrissi Amoudia este o plaja lunga de pe coasta estica, la 10 kilometri de capitala insulei Thassos (Limenas). Plaja se intinde intre satele Skala Panagias si Skala Potamias, are nisip auriu, ape cristaline de mica adancime si este inconjurata de multa vegetatie. Golden Beach este foarte bine organizata si se mandreste cu frumusetea Muntelui Ypsarion in spate, care adauga o nota aparte intregului peisaj. Golden Beach este una dintre cele mai frumoase si populare plaje din Thasos, potrivita pentru familii cu copii.

Makriamos (makriamos - nisip lung, in limba greaca) este o frumoasa plaja de nisip, situata in nord-estul insulei la 2 kilometri de capitala Thassos (Limenas). Plaja are 2 kilometri lungime si este inconjurata de o padure deasa. De-a lungul ei exista sezlonguri, umbrele de soare si multe facilitati pentru practicarea de sporturi nautice.

Saliara sau Plaja Marble (Plaja de Marmura) este o plaja aflata pe coasta estica a insulei Thassos, la aproximativ 5 kilometri sud de Makryammos, cunoscuta drept „plaja exotica” a insulei datorita nisipului si a pietricelelor albe, precum si pentru smaraldul orbitor al apei. Ea se afla intr-un golf verde care, in urma cativa ani, era complet pustnic.

Pefkari se afla in partea sudica a insulei Thassos, intre Limenaria si Potos, la 35 de kilometri de capitala Thassos (Limenas). Pefkari se compune din doua plaje de nisip, inconjurate de pini si amenajate cu facilitati turistice precum sezlonguri, umbrele, sporturi nautice, taverne, restaurante si baruri.

Paradise Beach se afla la  17 kilometri de Thassos Town, in apropierea satului Potos, si este singura plaja cu sectiune pentru nudisti din intreaga insula (in partea stanga, in spatele catorva stanci). Dupa cum indica si numele, plaja este un paradis tropical, fiind considerata cea mai buna plaja din Thassos, cu nisip fin, de culoare alba, si ape limpezi, de azur. Acest paradis este inconjurat de munti inverziti, care imbogatesc frumusetea peisajului. Este o plaja linistita, marginita de ape de mica adancime, potrivita pentru copii si iubita de windsurferi. Pentru a ajunge aici trebuie sa traversezi o alee ingusta din mijlocul padurii, ce porneste din satul Kinira.

Skala Potamias este o statiune turistica linistita, cu caracter traditional, devenita extrem de populara in ultimii ani. Se afla la 10 kilometri sud-vest de Limenas si are o plaja nisipoasa bine organizata, cu sezlonguri, umbrele de soare si o serie de baruri. Plaja este inconjurata de pini inalti.

Alyki este o plaja nisipoasa din sud-estul insulei, incadrata intr-un mic golf pitoresc, bogat in verdeata. Nisipul alb, apele sale limpezi si facilitatile turistice atrag anual numerosi turisti, in special familii cu copii. In jurul plajei se zaresc cariere vechi de marmura, pini si maslini, care creeaza un peisaj unic.

Livadi Beach este situata in apropiere de satul Aliki, sub stanca pe care se inalta manastirea Arhanghelul Mihail, in partea estica a insulei Thassos, la aproximativ 20 de kilometri de Limenas. Este o plaja linistita, acoperita cu nisip si pietricele, populara printre excursionisti si turisti veniti cu rulote. Livadi este cunoscuta ca o plaja linistita cu „nisip si prundis” unde, noaptea, frumusetea cerului instelat este o experienta ce merita traita macar o data-n viata.

Potos este un frumos complex de coasta, cu o infrastructura turistica remarcabila, situat la 42 de kilometri sud-vest de Limenas. Detine una dintre cele mai populare plaje nisipoase din Thassos, care se intinde din pe 2 kilometri din centrul satului si este inconjurata de pini inalti, roci impunatoare si multa verdeata. Plaja Potos este bine organizata, cu terase si umbrele de soare, fiind foarte aglomerata pe timp de vara. Este locul ideal pentru plimbari romantice si pentru distractii pe ape.

Tripiti este o plaja cu ape exotice si o viata marina bogata, situata la 35 de kilometri sud-vest de Limenas. Frumusetea naturala a Trypiti este o imbinare a stancilor abrupte, a nisiplui alb, a apelor albastre si a numeroaselor facilitati de relaxare si de practicare a sporturilor nautice.

Glykadi este un loc linistit si frumos, situat la 4.5 kilometri de Limenas, capitala Thassos. Plaja este bine amenajata, acoperita cu nisip, si ofera privelisti rapitoare spre Insula Thassopoula si Limenas. Glykadi este popular printre turisti datorita amenajarii, a numeroaselor facilitati si a locurilor de cazare pentru toate gusturile. Plaja este usor accesibila din centrul orasului. Poti ajunge aici cu autobuzele publice, care au curse regulate in aceasta parte a insulei.

• Despre Thassos

• Baruri si restaurante in Thassos

• Transport in Thassos

• Vacante in Thassos


Rezerva acum!