INFORMARI PENTRU CALATORIE

Locuri istorice de vizitat in Kusadasi

Castele, ruine si orase antice

Ofertele Europa Travel in Kusadasi

Pe langa plaja, distractii nautice si drumetii montane, o vacanta in Kusadasi poate fi o frumoasa incursiune in istorie, fascinanta pentru arheologi, fotografi, drumeti si chiar pentru familiile cu copii, dornice de aventura. Istoria orasului, structurile antice si frumusetea peisajelor ce le inconjoara sunt cateva dintre atractiile principale devizitat intr-o vacanta in Kusadasi. Fa-ti sejurul frumos, strabatand macar o parte din locurile istorice ale orasului si ale imprejurimilor sale.

1. Caravanserai
Este un castel otoman din apropierea portului Kusadasi, construit in forma semi-circulara pentru comertul maritim si cunoscut ca Teatrul Mic. Conform unei inscriptii recent descoperite, Caravanserai a fost construit ca un bouleuterion (camera de consiliu) in jurul anilor 150 i.Hr, de vizirul turc Okuz Mehmed Pasha, in 1618, si restaurat ulterior in 1966. Curtea interioara are 8.50 x 21.60 metri si, in mijlocul ei, arheologii au descoperit o fantana, ce a fost restaurant ca un bazin. De jur imprejurul curtii, in spatele fiecarui portic arcuit, exista o camera cu dulapioare de diferite dimensiuni, iar in interiorul castelului au loc expozitii de covoare si seri turcesti. In parte estica a castelului, exista o poarta care se deschide direct spre bazarul orasului.

2. Pigeon Island
Pigeon Island este considerata simbolul Kusadasi. In timpul migratiilor sezoniere, ea este foarte populata cu pasari, de aici si denumirea de Insula Porumbelului. Inaintea si in timpul otomanilor, insula era folosita in scopuri militare datorita locatiei strategice privind siguranta si prevenirea atacurilor de pe mare. Castelul bizantin, construit pe stancile insulei, obisnuia sa fie folosit ca aparare impotriva atacurilor piratilor.

3. Efes
Efes este probabil cel mai bine conservat oras antic de la Mediterana, de pe coasta vestica a Asiei Mici, la sud de Izmir. Aici poti simti timpurile otomane, structurile existente aici ducandu-te cu gandul la antichitate. Ruinele Efes au o valoare si o semnificatie aparte printre numeroasele situri de interes arheologic ale lumii, iar acest lucru se datoreaza patrimoniului artistic inestimabil, patrimoniului istoric si cultural, precum si a frumusetilor inepuizabile ale zonei.

4. Templul lui Artemis
Templul lui Artemis (Artemision). Potrivit lui Strabo, Templul lui Artemis a fost distrus de cel putin sapte ori si reconstruit la fel de multe ori. Descoperirile arheologice atesta ca acest loc a avut cel putin patru restaurari, incepand cu secolul al 7-lea i.Hr. Astazi, din Templul lui Artemis a ramas o coloana si fragmente medii din structura, insa este un site arheologic demn de vizitat, fiind considerat a Saptea Minune a Lumii. El se afla in orasul Efes din Grecia antica, langa orasul turcesc Selkuc, si este considerat cea mai frumoasa structura construita vreodata.

5. Grota celor Sapte Adormiti
Templul dedicat imparatului Imparatului Decius a fost construit la poalele culmii Pnayir, in partea orientata spre orasul Selciuk. Legenda grotei este cunoscuta atat printre crestini, cat si pentru islamici drept Eshab ul-kehf. Ea spune ca povestea celor Sapte martiri din Efes incepe pe vremea Imparatului Decius (250), care obligase populatia Imperiului Bizantin sa se stranga in temple si sa se inchine idolilor. Cei sapte frati Maximian, Malchus, Martinian, Dionysius, Ioan, Serapion si Constantin au refuzat sa se supuna si au fost ziditi de vii intr-o grota - Grota celor Sapte Adormiti. Potrivit legendei, acestia au fost gasiti acolo doua sute de ani mai tarziu, dormind. 

6. Priene
Priene este o cetate grecesca, construita pe o terasa muntoasa, la poalele muntelui Mycale, la aproximativ 6 kilometri nord de cursul raului Maeander, 15 kilometri de Söke si la 25 de kilometri de anticul Milet. Este un edificiu cu doua etaje. In etajul inferior exista un pasaj larg si arcuit, iar in etajul superior exista sase coloane, pozitionate pe un singur rand. Ajuns aici, vezi Amfiteatrul, templul Atenei si Agora.

7. Milet
Milet este orasul in care a trait filosoful grec Thales si, totodata, locul unde pot fi vizitate ruinele amfiteatrului si termele Faustinei. Milet se afla pe un deal inconjurat de porturi mari, la gura de varsare a raului Maeander, la capul Golfului Latmus. Milet a fost una dintre cele mai puternice si importante metropole grecesti din Asia Mica si a facut parte din influenta Confederatie Ionica. Orasul a incurajat eruditia si a fondat numeroase scoli pentru atragerea multor oameni de stiinta, arhitecti, filozofi si geografi. Filozofia occidentala isi are originea in Milet, acesta fiind orasul natal al barbatilor celebri, precum Anaximene, Hippodamus, Cadmus si Isidorus.

• Despre Kusadasi

• Atractii si distractii in Kusadasi

• Ce si unde mancam in Kusadasi

• Vacante in Kusadasi


Rezerva acum!