INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Marmaris

Ce vizitam in Marmaris

Ofertele Europa Travel in Marmaris

Se spune ca aici gasesti cel mai bun nisip din lume, cel mai curat aer si cel mai colorat mediu din Turcia. Este locul de intalnire al Marii Egee si Marii Mediterane, punctul de plecare in croaziere de-a lungul coastei turcesti si destinatia de vacanta preferata de milioane de persoane din intreaga lume. Iar motivele sunt lesne de inteles. Vei gasi numerioase atractii turistice istorice, naturale si gastronomice in Marmaris, precum si o multime de facilitati pentru shopping si distractii nautice si terestre. Iata cateva dintre marile atractii turistice in Marmaris, pe care le poti strabate in viitoarea ta vacanta, indiferent de sezonul ales.

Castelul Marmaris
Castelul a fost construit de ionieni in 1522, in timpul domniei lui Suleiman Magnificul, are 18 camere si o frumoasa fantana si este un simbol al intregii statiuni. Castelul are 7 sali expozitionale, amenajate cu amfore ale civilizatiei romane si grecesti, si a devenit muzeu in 1991. O sala este special dedicata expozitiei de etnografie, unde poti vedea imagini cu carpete, articole de bucatarie, mobilier si diferite arme ce dateaza din perioada otomana. Privelistea din interiorul castelului sper oras este impresionanta, mai ales la apusul soarelui.

Hafsa Sultan Caravanserai
Este unul dintre cele mai mari atractii turistice ale orasului. Acest caravanserai a fost construit in 1545 si denumit dupa mama lui Suleiman Magnificul. El se remarca prin arhitectura otomana si unicitatea plafonului arcuit si are 7 incaperi mucute. Poti ajunge la Hafsa Sultan Caravanserai mergand pe straduta ingusta ce duce spre castelul Marmaris. Astazi, Hafsa Sultan Caravanserai adaposteste cafenele si magazine de suveniruri.

Orasul Vechi Marmaris
Orasul vechi se afla in centrul istoric al statiunii si este o incantare pentru ochi si suflet. El este apreciat si admirat de istorici si arheologi datorita arhitecturii caselor construite pe jumatate din lemn, in jurul castelului medieval. In apropierea lui, fix la poalele dealului, se afla portul statiunii cu ale sale dane pentru iahturi si feriboturi. Este zona orasului cu cele mai multe restaurante si cafenele, precum si cu un bazar animat, pe care iti recomandam sa-l vizitezi.

Mormantul Sarianei
Acest mormant se afla pe pantele de nord-est ale orasului Marmaris si este vizitat adesea de istorici si arheologi. A fost construit in stil otoman special pentru Sariana, faimoasa datorita profesiilor sale. Ea a ajutat trupele otomane in lupta, prezicad cucerirea Rodosului si castigul lui Suleiman.

Baia turceasca Armutalan Hamam
Aceasta baie turceasca se afla la 2 kilometri de centrul orasului Marmaris, in spatele spitalului guvernamental si constituie un real rasfat si o adevarata binecuvantare pentru turisti. Baile turcesti Armutalan Hamam au fost construite in perioada otomana si ocupa al doilea loc din Turcia, privind dimensiunile. Constructia incorporeaza trei sali, o zona de masaj, doua saune, doua jacuzzi si o piscina, iar arhitectura ei este un amestec atractiv de vechi si nou. Poti ajunge aici cu masina inchiriata sau poti opta pentru un serviciu de naveta gratuit intre Hamam, Tansaş Shopping Centre si cateva hoteluri si oficii turistice.

Atlantis Waterpark
Cel mai mare parc de distractii acvatic din Marmaris! Mai exact, locul in care te poti balaci si iti poti petrece toata ziua. Atlantis Waterpark este situat in mijlocul plajei Longbeach (Uzunyalı), in propiere de numeroase hoteluri hoteluri, restaurante si centre de shopping. Parcul este un complex intreg, cu tobogane, piscina cu valuri, mini golf, bowling, restaurante si baruri. Este o nebunie pentru tinerii dornici de aventura si pentru familiile cu copii care-si petrec vacanta in Marmaris.

 

 

• Despre Marmaris

• Unde si ce mancam in Turcia, Marmaris

• Shopping in Turcia, Marmaris

• Vacante in Marmaris


Rezerva acum!