INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Balcic, Bulgaria

Ce vizitam in Balcic, Bulgaria

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica
Acestea sunt cele doua mari atractii ale orasului Balcic. Castelul Reginei Maria, cu ale sale gradini impunatoare, numit si „Cuibul Linistit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca), este o vila cu pereti albi si coperisuri din tigla rosie, construita de Regele Ferdinand al Romaniei in1926 pentru sotia sa, regina Maria, pe vremea cand Balcic facea parte din Regatul Romaniei. Vila este construita aproape de mare, de-a lungul a trei terase, si imbina elemente din stilul stilului arhitectural maur si stilul mediteraneean cu stilul caselor bulgaresti. Camerele sale contin mobilier original, in timp ce in spatele palatului se intind celebrele gradini botanice, cu aproximativ 600 de specii diferite de flora. Tot aici vei gasi o moara de apa, o fantana nymphaeum si o capela mica a Sfintei Fecioare sau biserica Maicii Domnului (Sveta Bogoroditsa). Vizita Castelului si a Gradinii Botanice dureaza in medie patru ore.

Muzeul de Istorie din Balcic, Bulgaria
Muzeul de Istorie este chiar langa mare. Aici vei gasi o colectie unica de artefacte ce dateaza din secolul al 6-lea i.Hr, pana in 1940, cand Balcic a devenit parte a teritoriului bulgaresc. Diversele colectii existente aici includ sanctuare romane, ceramica medievala si fotografii vintage ale orasului, de la inceputurile anilor 1900. Muzeul prezinta cronologic istoria orasului Balcic, din secolul al VI-lea i.Hr, pana la intrarea acestuia sub conducerea Bulgariei.

Muzeul Etnografic din Balcic, Bulgaria
Muzeul Etnografic din Balcic, Bulgaria, se afla in imediata apropiere a Muzeului de Istorie si adaposteste 1.500 de exponate ce iluistreaza viata si traiul din Balcic, alaturi de numeroase obiecte antice autentice, unelte, imbracaminte si bijuterii. Muzeul Etnografic din Balcic, Bulgaria, se afla intr-o casa restaurata, construita initial in anii '60 ai secolului al XIX-lea, iar expozitia se intinde pe doua etaje. Printre colectiile regasite in acest muzeu se afla sculpturi, ceramica, fier forjat, cupru, ornamente, costume populare tradiţionale şi broderii si mestesuguri de mobilier. Tot aici vei gasi si un dispozitiv de treierat cereale, pe care este putin probabil sa il mai poti gasi in alta parte.

Templul Cybele
Se afla in centrul orasului Balcic si este unul dintre cele mai mari descoperiri din ultimii anii din Bulgaria. El a fost gasit de arheologi in primavara anului 2007, in timpul sapaturilor pentru constructia unui hotel. Potrivit arheologilor, Templul Cybele este unul din cele mai bine conservate temple din Europa, care a fuctionat mai bine de 700 de ani, fiind o parte din vechiul oras antic Dionysopolis (actualul Balcic). Inscriptiile, documentele si monedele gasite in timpul sapaturilor ar arata ca templul ar fi fost construit de zeita Cybele, in secolul al III-lea i.Hr.

• Despre Balcic

• Restaurante in Balcic, Bulgaria

• Terenuri de golf in Balcic, Bulgaria

• Vacante in Balcic


Rezerva acum!