INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce vizitam in orasele de langa Parga

Orasele aflate in apropierea statiunii Parga

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Parga este un oras-statiune situat in partea nord-vestica a unitatii regionale Preveza, din Epirus, pe coasta Marii Ionice intre orasele Preveza si Igoumenitsa. Orasul face parte din regiunea Epir (Ipiros), situata in partea de nord-vest a Greciei continentale, marginita la vest de Marea Ionica, la nord de Albania, in est de Tesalia, la vest de Macedonia si in sud de Grecia centrala. Epir (Ipiros) sau „Apiros Gaia”, ceea ce inseamna Pamant Infinit, este zona cea mai muntoasa si cea mai veche a Greciei, care uimeste prin arhitectura antica.

Preveza este una dintre cele patru regiuni din Epirus, care se invecineaza la nord cu Thesprotia, in sud cu Golful Amvrakikos si in vest cu Marea Ionica. Aceasta a fost fondata in jurul anului 290 i.Hr. si ocupata de venetieni, francezi si turci, inainte de a deveni parte din Grecia. Astazi, acest oras-port pitoresc, care se mandreste cu castelul venetian, este apreciat pentru plajele pitoresti, precum Kiani Akti, Alonaki, Agii Apostoli, Panickratoras, Kalamitsi si Mitikas Monolithi, si pentru muzeul arheologic de la Nicopole, aflat la 8 kilometri nord de Preveza, fiind considerat una dintre cele mai importante atractii turistice ale zonei.

Igoumenitsa se afla la 48 de kilometri de Parga si este capitala Thesprotia, unul dintre cele mai mari porturi din Grecia. Este un oras modern, cu multe plaje ofertante, magazine si taverne. Igoumenitsa a stat sub stapanire turca pana in 1913, iar in 1944, orasul a fost distrus complet de fortele germane. El a fost reconstruit si s-ar putea dezvolta in unul dintre cele mai mari porturi din Europa de Vest. Exista multe feriboturi care duc spre portul din Italia, precum si legaturi frecvente cu Patras, Corfu si alte insule Ionice.

Ioannina se afla la 130 de kilometri de Parga si este cel mai mare oras din Epir. Fiind construit la 500 de metri altitudine, pe malul lacului Pamvotis, Ioannina poarta o istorie de secole. Fiecare alee si gradina, fiecare parte a orasului exprima un aer antic si bogat in traditii. Imbinarea nenumaratelor muzee si monumente istorice, cu frumusetea naturala a peisajului, este o garantie importanta a sectorului turistic, care atrage anual sute de mii de vizitatori. Castelul din Ioannina, pestera, orasul antic fabulos, cu magazinele sale traditionale si pietele sale de exceptie, sunt doar cateva dintre atractiile de top ale orasului.

• Despre Parga

• Plaje in Parga

• Transport in Parga

• Baruri si restaurante in Parga

• Informatii utile pentru o vacanta in Parga

• Vacante in Parga


Rezerva acum!