INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Bodrum

Ce vizitam in vacanta

Ofertele Europa Travel in Bodrum

Gastronomia, negotul, peisajele si frumusetile antice scoase la suprafata de arheologi au transformat intreaga peninsula Bodrum intr-o atractie turistica mondiala. Ajuns in Bodrum, descoperi o alta lume, antica si moderna, ce imbina istoria cu distractia si relaxarea cu sanatatea. Este locul in care pasesti pe alei bine batatorite, explorezi strazi pietruite, te cufunzi in viata traditionala turceasca a localnicilor si totodata te bucuri de toate facilitatile oricarei alte destinatii de vacanta: mancare, shopping si divertisment. Ce-ti mai poti dori de la o vacanta? Iata cele mai importante atractii turistice din Bodrum, pe care sa te vizitezi in timpul sejurului tau.

Castelul Bodrum (Bodrum Kalesi). Construit in 1402 de Cavalerii Ospitalieri, Castelul este fara indoiala cea mai proeminenta atractie turistica din Bodrum. Castelul este deschis acum ca muzeu, punand accent pe Muzeul de Arheologie Subacvatica. El este unul dintre cele mai bine pastrate monumente ce dateaza din epoca medievala. Supervizarea constructiei castelulului i-a fost alocataarhitectului german Heinrich Schlegelholt. Castelul este frumos, iar privelistile oferite sunt spectaculoase.

Muzeul de Arheologie Subacvatica se afla in interiorul Castelului Sf. Petru (Castelul Bodrum) si prezinta obiecte originale si reproduceri ale descoperirilor arheologice din epavele de la Yassi Ada si Cap Gelidonya (la Finike). De asemenea, el prezinta diferite echipamente folosite de arheologii subacvatici in descoperirea multor obiecte antice si multe alte obiecte recuperate de pe fundul marii.

Amfiteatrul Bodrum este o alta structura turceasca din timpului regelui Mausolus. Ca majoritatea teatrelor antice si a teatrelor de vara moderne, amfiteatrul din Bodrum a fost construit din 3 parti: scena, zona orchestrei si auditoriumul. El este una dintre conservate relicve ale trecutului orasului. Situl arheologic se afla pe drumul spre Gumbet, zona in care vei gasi si alte ramasite arheologice, cum ar fi coloane dorice, ruine ale templului lui Ares si diferite bucati din pontoane antice.

Morile de vant – una dintre multele atractii turistice din Bodrum o constituie morile de vant, construite in secolul al- secolul XVIII-lea, din piatra si lemn. Morile de vant se afla pe dealul dintre Bodrum si Gumbet, pe drumul spre Turgutreis si in jurul fostului port pescaresc Yalikavak. Localnicii le-au folosit pentru macinarea fainii pana in anii 70. Astazi, ele sunt restaurate si reprezinta o frumoasa si importanta atractie turistica ce ilustreaza stilul arhitectural al secolului XVIII.

Mausoleul din Halicarnas – se afla in orasul Bodrum, pe malul Marii Egee, in sud-vestul Turciei, si a fost proiectat de sotia lui Mausol si sora acestuia, Artemisia. Musoleul este construit din marmura, in forma dreptunghiulara, si este format din podium, camera mormantului si a sarcofagului. El are coloane iconice, care spirjia un acoperis piramidal, in varful caruia se afla o cvadriga (un car triumfal trasa de patru cai). Inaltimea totala a Mausoleului din Halicarnas este de 45 metri.

Poarta Myndos a fost construita in secolul IV i.e.n, de Regele Mausolus si este locul prin care, in 333, au trecut Alexandru cel Mare si armata sa. Aceasta facea parte dintr-o structura mai complexa, ea fiind tot ce s-a pastrat din zidurile orasului vechi Halicarnas, ziduri cu o lungime de 6 kilometri.

Orasul Karakaya – acest oras antic, de 300 de ani, este cea mai veche asezare din peninsula Bodrum. Se afla in apropiere de Gumusluk si are mordi de vant ce dateaza din secolul al 18-lea. In timp ce jumatate de oras este abandonat, cealalta jumatate a fost restaurata de proprietari, oferind caselor aspectul original. Este una dintre importantele atractii turistice din Bodrum, mai ales pentru istorici si arheologi.

• Despre Bodrum

• Activitati de vacanta in Bodrum

• Unde si ce mancam in Bodrum

• Vacante in Bodrum


Rezerva acum!