INFORMARI PENTRU CALATORIE

Baruri si restaurante in Kefalonia

Localuri traditionale in Kefalonia

Ofertele Europa Travel in Kefalonia

Pe langa taverne si restaurante, alte localuri din insula pot fi zarite sub denumirile de „psistaria” (specializata in preparate la gratar) si „estiatoria” (un restaurant ceva mai soficticat fata de o taverna), bineinteles alaturi de patiserii, pizzerii si celebra „gelaterias”, in care se vinde un soi de inghetata cremoasa italiana, cu diferite arome. Indiferent de locatia aleasa, grecii considera ca o masa buna trebuie sa fie insotita de alcool. Prin urmare, poti servi bauturi traditionale precum ouzo sau vinuri locale la mezetas (aperitive), care pot consta in masline, brânza feta si muraturi.

Exista o serie de specialitati locale servite la restaurantele din Kefalonia, iar printre cele mai cunoscute sunt placintele. Multe placinte au cruste groase si sunt umplute cu carne, orez, legume si chiar fructe de mare (peste, caracatita sau calamar). Alte mâncaruri traditionale sunt „Bourbourelia „ - o simpla supa de fasole, „Aliada” - un amestec de usturoi, caracatita si cartofi, si „Riganada” - paine cu oregano si ulei de masline.

Pentru cea mai buna selectie de restaurante din Kefalonia, mergi pe strazile centrale ale capitalei -  Argostoli. Aici vei gasi un numar mare de cafenele si restaurabte similare cu cele din Plateia Valianou (piata centrala din Argostoli), care se axeaza pe mâncaruri locale si traditionale grecesti. De asemenea, in jurul Plateia Valianou exista numeroase baruri excelente care seara se aglomereaza cu turisti. Alternativ pietei centrale, ia in considerare intr-unul din orasele vecine capitalei, cum ar fi Troianata, daca vrei sa cinezi la malul marii, sau Sami (25 km in nord-estul Argostoli), daca vrei o zona nesfârsita de restaurante si cafenele „turistice”. Una dintre cele mai apreciate taverne din Sami este Paradise Beach Taverna

Taverna Paradise Beach este amplasata intr-o locatie idilica din Sami, chiar pe marginea satului de coasta din Aghia Ephimia si ofera privelisti uimitoare spre golf. Meniul se axeaza pe mâncaruri traditionale grecesti, insa are si preparate internationale. Taverna este renumita datorita locatiei si a panoramei pe care o ofera.

Casa Grec este unul dintre cele mai renumite restaurante din Argostoli, capitala insulei Kefalonia, si se afla imediat dupa piata principala, in spatele Hotelului Mirabel. Un alt local renumit - Assos Restaurant - se afla in micul orasel pitoresc Assos si este o afacere de familie. Aici, mancarea este preparata in casa, cu alimente locale proaspete si dupa retete traditionale.

Antonellos este un restaurant specializat in pizza si paste, situat in imediata apropiere a plajei Xi si a orasului Lixouri, Kefalonia. Restaurantul detine o cafenea si un teren de mini-golf, cu 18 gauri. La fel de cunoscut este si Ampelaki, un restaurant incântator situat la capatul portului din Argostoli. Restaurantul se afla lânga terminalul de feribot si este gazduit de o cladire frumoasa de locuinte.

• Despre Kefalonia

• Plaje in Kefalonia

• Atractii turistice in Kefalonia

• Vacante in Kefalonia


Rezerva acum!