INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce vizitam in Side, Antalya

Vestigii antice si atractii naturale

Ofertele Europa Travel in Antalya - Side

Fiind unul dintre cele mai vechi orase de pe coasta Anatoliei. Side este statiunea de vacanta ce imbina armonios farmecul antic al vestigiilor cu frumusetea naturala a zonei mediterane turcesti. Indiferent ca iti alegi o vacanta in plin sezon turistic sau ca optezi pentru drumetii in extrasezon, Site te intampina cu plajele largi, hotelurile luxoase si unele dintre cele mai bine conservate si reprezentate marturii ale istoriei din Antalya. Printre cele mai importante atractii turistice pe care sa le vizitezi intr-o vacanta in Side, Antalya, se numara:

Muzeul Angora
Este cel mai mare muzeu din Side si se afla intr-o cladire restaurata, construita in secolul al V-lea d.HR. Intrarea se face prin doua porti, pastrate in forma lor originala, iar printre exponatele cele mai importante se afla statui imbracate in haine traditionale localnicilor din Side, alaturi de statui ce-i ilustreaza pe Nike, Heracles si Hygeia. Cel mai vechi si interesant exponat este un monument din bazalt ce dateaza din secolul al VIII-IX i.HR, la finele perioadei tarzii a Regatului Hitit. Ajuns aici, intra si in Muzeul Side, unul dintre cele mai frumoase din Turcia.

Teatrul
Teatrul este cea mai magnifica cladire din Side, ce dateaza din secolul al doilea d.Hr. Desi este un monument de epoca romana, partea rezervata spectatorilor este mai mare, ca un semi-cerc, asemanatoare cu teatrele elenistice. Teatrul are o capacitate de 20.000 de locuri si este cel mai bine conservat teatru antic, unde s-au organizat nu doar spectacole, ci si lupte intre oameni, animale sau confruntari intre gladiatori. Teatrul a fost distrus in urma unui atac al arabilor si puternic afectat de seisime. El a fost restaurat si astazi este gazda multor evenimente culturale din Side.

Templul lui Dionysus
Templul lui Dionysus este situat intre drum, teatru si punctul de incepere a strazilor portului, dupa intrarea prin poarta monumentala a orasului. Templul include o camera interioara, de 7x17 metri, construita pe un podium si are coloane semi-circulare. La intrare, in sectiunea cu rubrici in stil Corint din granit rosu, exista patru coloane. Camera interioara este inaltata cu sapte trepte si este un monument ce dateaza din secolul al 3-lea i.Hr., perioada romana timpurie.

Fantana Nymphaeum din Side
Marea fantana monumentala din Side este situata vizavi de poarta principala si in exteriorul cetatii. Fantana avea trei etaje si era construita in intregime din marmura. Insa, cu trecerea timpului, varful sau a fost distrus si odata cu el s-au sters si desenele si statuile dinpre varf. Lungimea initiala a fantanii a fost de 35 de metri, iar inaltimea a fost de 15 metri. Se presupune ca orasul ar fi fost construit in timpul domniei lui Antonius Oius in jurul anilor 150 i.Hr., in aceeasi perioada in care s-au realizat si apeductele orasului. Apa acestei fantani Nymphaeum a fost adusa de la apeduct, printr-o conducta mare de apa.

Apeductele
Apenductul a fost construit in timpul domniei lui Antonius Pius, in jurul 150 i.Hr.. Acesta era o modalitate eficienta si moderna de a transporta apa de la izvorul paraului Manavgat (Melas) in oras, conducta strabatand 32 de kilometri. Apa trecea prin galeriile si canalele realizate in stanca principala spre izvoarele de apa si transportata spre oras pe arcade inalte. Pentru a echilibra presiunea apei s-au ridicat turnuri de echilibru. Apeductul intra in oras printr-un orificiu situat la 150 de metri la nord de poarta principala si apoi continua pe rute bine stabilite, catre fantani si bai. Ele se incheie in jurul portii interioare monumentale, in apropierea teatrului.

• Despre Antalya - Side

• Baruri si restaurante in Side, Turcia

• Vacante in Antalya - Side


Rezerva acum!