INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Asprovalta

Activitati de vacanta in Asprovalta

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Orasul Asprovalta a fost construit la inceputul secolului al 16-lea, in partea sudica a muntelui Kerdyllia, intr-o zona departata de mare. Potrivit unor documente antice, descoperite in arhiva Manastirii Simonos Petra, intreaga asezare era acoperita de o padure luxurianta, care a intrat in folosita manastirii ortodoxe Cutlumus, de pe Muntele Athos. Odata cu trecerea timpului, padurea a devenit periculoasa din cauza densitatii sale, transformandu-se intr-o ascunzatoare perfecta pentru talhari si criminali. Astfel, Manastirea Cutlumus a hotarat evacuarea zonei si constructia unui alt oras. In timpul dominatiei turcesti, noul oras s-a populat cu familii de turci, fiind astfel denumit Geni Maxale. Imediat dupa eliberare, si acesta a fost abandonat. Turcii au plecat, iar familiile de greci s-au mutat mai aproape de mare, formand Asprovalta de astazi.

Cu timpul, grecilor li s-au alaturat numeroase familii de refugiati (in special din Renkioi) si, astfel, numarul localnicilor a inceput sa creasca. In 1929, Asprovalta a fost declarata comunitate. Astazi, Asprovalta este cel mai mare oras din zona de coasta a Golfului Strimonikos, ce apartine municipalitatii Agios Georgios. Dezvoltarea turistica a orasului-statiune a inceput in anii '60, iar in '70 s-a dat startul constructiilor in masa, ce a dus la aparitia a peste 12.000 de locuinte si hoteluri luxoase, pe care le vedem si astazi. Acum, Asprovalta inseamna plaje generoase, versanti impaduriti, situri aheologice, comori religioase si numeroase facilitati turistice moderne. Odata ajuns in Asprovalta poti avea parte de relaxare sau te poti aventura in numeroase activitati care iti vor  face vacanta de neuitat. Iata principalele atractii ale statiunii:

 - Parcul Natural, aflat in zona de coasta a Golfului Strimonikos si a Golfului Ierissos.
- Exponatele muzeului agricol, impreuna cu marile comori arheologice ale zonei, cum ar fi Argilos si Liotopi Routsheli.
- Biserica Saint Georgios, care gazduieste 19 relicve sfinte si icoana Sfantului Georgios, adusa aici de refugiații din Renkioi. De asemenea, mergi sa vezi arhitectura Manastirii Saint Georgios, realizata dupa a doua jumatate a secolului al 16-lea. In plus, aici ai o superba prveliste spre Golful Strymonikos.
- Plajele cu nisip fin, foarte bine organizate, marginite de ape turcoaz, premiate ani la rand cu „Blue Flag”, pentru calitate.
- Pescuitul la orele diminetii, mai exact la rasaritul soarelui, cand linistea, peisajul si briza marii creeaza un ambient romantic, oferindu-ti o senzatie unica, greu de regasit in alte statiuni ale Greciei continentale.

- Sporturile nautice, indiferent daca sunt de relaxare sau de adrenalina. Navigheaza, inoata sau practica snorkeling. Marea, soarele, distractia pe apa si mancarea sunt principalele placeri ale unei vacante, mai ales in Grecia.
- Mancarea greceasca locala, preparata din ingrediente proaspete si presarata cu condimente proaspete.
- Shoppingul. Chiar daca nu esti genul cheltuitor, este placut sa-ti „clatesti” ochii printre produse locale, obiecte de arta, haine traditionale sau bijuterii handmade tipic grecesti.

• Despre Asprovalta

• Taxiuri si autobuze in Asprovalta

• Vacante in Asprovalta


Rezerva acum!