INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice in Nessebar

Ce vizitam in Nessebar, Bulgaria

Ofertele Europa Travel in Nessebar

Situat pe o peninsula stancoasa de la Marea Neagra, pe un site de peste 3.000 de ani, Nessebar a fost initial o asezare traca (Menebria). La inceputul secolului al 6-lea i.Hr., orasul a devenit o colonie greaca, iar astazi, ramasitele lui ilustreaza cea mai mare parte a perioadei elenistice, datorita existentei acropolei, a unui templu dedicat lui Apollo si a unui zid de fortificatii tracice. Printre alte monumente existente in Nessebar se afla Biserica Santa Sofia si o fortareara din Evul Mediu, de pe vremea cand Nessebar  era unul dintre cele mai importante orase bizantine de pe coasta de vest a Marii Negre. Cele 100 de case din lemn construite in secolul al 19-lea sunt tipice arhitecturii Marii Negre din acea perioada.

Muzeul Arheoloqic din Nessebar gazduieste o colectie de artefacte descoperite in urma unor sapaturi arheologice in regiune, alaturi de icoane ce apartin scolii de pictura din Nessebar. Este unul dintre locurile intens vizitate de turisti si punctul de plecare spre diferite situri culturale, aflate in diferite zona ale orasului. De aici se organizeaza excursii cu ghizi, care te vor duce sa vizitezi ziduri antice de fortarete, biserici medievale, case renascentiste si multe alte obiective, legate istoric de acest muzeu.

Zidurile Fortaretei din Nessebar iti ofera o plimbare inedita. Cele mai bine conservate ziduri de afla la poarta orasului si dateaza din secolele lll-IV, ele fiind construite din din blocuri mari de piatra cioplita. Pentru a le vizita, trebuie sa traversezi drumul ingust si pitoresc care duce spre Orasul Vechi. Vei trece pe langa o moara veche si vei ajunge in fata ramasitelor unui zid antic de fortareata si a portii orasului. Cercetarile arheologice au aratat existenta unor parti din aceste ziduri, acum scufundate, care inainteaza pana la 300 de metri in mare.

Sediul vechii Episcopii obisnuiasa fie cea mai mare biserica din Mesembria, iar vestigiile sale impresioneaza chiar si in zilelenoastre, Biserica a fost construita in secolul al V-lea, in centrul orasului, in locul unui templu pagan inchinat lui Apollo. Arhitectura sa este clasica perioadei de inceput a crestinisumului, cladirea purtand hramul Sfintei Sofia, care simboliza intelepciunea.

Biserica Sfantul Ioan sau una dintre cele mai frumoase biserici din Nessebar. A fost construita in secolul al XIV-lea, insa din arhitectura originala au mai ramas decoratiunile de pe fatada. Biserica a fost ridicata intr-o forma patrata, cu patru arcade semicilindrice, impodobite cu cruci, iar majoritatea decoratiunilor prezinta piatra si caramida.

Biserica Hristos Pantocrator dateaza din secolul al XIII-lea si este o constructie alungita, cu o cupola impunatoare. Fatada bisericii detine o arcada si decoratiuni colorate din ceramica smaltuita, printre care rozete galbene si verzi, rotunde si in forma de trifoi cu patru foi. Biserica Hristos Pantocrator este, la momentul actual, una dintre cele mai bine conservate biserici din Nessebar.

Casele din Nessebar. Imposibil sa ajungi in Nessebar si sa nu faci ocolul orasului vechi, sa te plimbi pe strazile inguste si pietruite ale orasului, fotografiind casele din perioada Renasterii bulgaresti (100 la numar), inca locuite, piatetele si fantanile sale. Casele din Nessebar au un singur etaj, sunt construite din piatra si lemn, fiind considerate un adevarat muzeu viu, cu o arhitectura caracteristica locuintelor de la Marea Neagra. 

• Despre Nessebar

• Restaurante in Nessebar, Bulgaria

• Traditii, stil de viata si obiceiuri in Nessebar

• Vacante in Nessebar


Rezerva acum!