INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Kemer

Situri antice, piete si parcuri naturale

Ofertele Europa Travel in Antalya - Kemer

Exista numeroase lucruri pe care le poti face intr-o vacanta in Kemer, iar principala activitate o costinuie descoperirea frumusetilor naturale. Sunt atat de multe, inca este putin probabil sa le poti vedea pe toate intr-o singura vacanta in Kemer. Ai mare, munti, paduri de pin, sate traditionale si situri arheologice remarcabile, toate in apropiere unele de altele, in interiorul si in imprejurimile orasului Kemer. Iata principalele atractii turistice pe care le poti vizita intr-o vacanta in Kemer.

Cirali si flacarile Chimera
Çıralı se afla intre Antalya, Kemer-Kumluca, la muntele zeilor. Atractia majora a regiunii sunt flacarile vii Chimera, care ard incontinuu de sute de ani. Chimera este o zona incarcata cu istori, natura inconjuratoare este bogata, iar locuul este usor de gasit. Poti ajunge in Chimera cu masina inchiriata sau intr-o excursie de-o zi, pe care o gasesti in Kemer. Pe langa aceasta atractie, Çıralı are o plaja de 3.2 kilometri si o latime intre 50-100 de metri. Plaja intra in mare, cu o inclinatie usoara, iar capetele ei sunt marginite de stanci inalte. Plaja este acoperita cu pietricele si nisip, iar la nordul ei se afla un mic rau, care curge traverseaza orasul Olympos si se varsa in mare, doar pe timp de iarna.

Nomad Park in Kemer
Kemer a fost odinioara patria Iuruci, un trib nomad de barbati turci, care isi petrecea primaverile fierbinti si lunile de vara pe platoul Muntilor Toros. Iuruci traiesc in continuare in Ayisigi si in Yoruk Park Kemer, dar prefera acum o viata sedentara si nu mai migreaza in timpul verii. Cum cultura acestui trip este pe cale de disparitie, zona merita descoperita in timpul unei vacante in kemer. Ea se afla intre portul orasului si Parcul Moonlight. Ajuns aici, vei gusta din „sac börek”, un produs de patiserie gatit pe gratar din fier. De asemenea, in parc exista si un muzeu etnografic. Nomad Park se afla intre Kemer Marina si Plaja Moonlight.

Pietele din Kemer
Pietele din Kemer sunt locuri pe care orice turist ar trebuie sa le strabata. Localnicii se intalnesc si isi fac cumparaturile de aici in fiecare zi de luni si marti. Tarabele pietelor sunt pline de fructe, legume, haine, incaltaminte si alte lucruru necesare, la preturi destul de mici. Multi turisti vin aici sa cumpere textile, confectii din piele, suveniruri si multe alte lucruri necesare, multe handmade si traditionale turcesti. Lunea vei gasi orice in afara de imbracaminte, iar martea tarabele sunt pline de textile si suveniruri.

Orasul arhaic Idyros, din Kemer
In Kemer, in apropierea coastei Ayisigi Bay, inca sunt prezente ramasitele orasului arhaic Idyros, descoperite in urma unor sapaturi, intre 1976-1977, de Muzeul Antalya. Se pot vedea perete bizantin, tocurile usilor, o usa care aminteste de abscisa si resturi ale bisericii. Podeaua bisericii este acoperita de mozaic cu nuanse de portocaliu, rosu lut, pietre albe si gri. La sud de biserica se afla si o capela.

Pestera Beldibi
Pestera Beldibi se aflla pe strada principala dintre Antalya – Kemer, la picioarele Beydagi, la 25 de kilometri de Antalya si la 100 de metri de tarm. Pestera se afla la baza unei stanci calcaroase care se extind in cocean si care se ridica la o altitudine de 25 de metri. Ultimele sapaturi au evidentiat existenta unor artefacte, ce au apartilor unor culturi din era Mezoliticului. Pe langa forma neasteptata, pestera uimeste si cu picturi rupestre ce ilustreaza oameni, capre de munte si caprioare, precum si unelte folosite in Paleolitic si Mezolitic.

Parcul Natural Ecologic, in Tekirova
Parcul Natural Ecologic se intinde pe 40.000 m2 si este primul parc din lume al florei si a faunei herpeto (echipamente, reptile si amfibieni). Acesta este un adapost pentru multe plante si reptile aflate in pericol de disparitie si se afla la la 17 kilometri de Kemer si la 65 de kilometri de Antalya. Colectia de reptile a parcului cuprinde specii indigene otravitoare si non-toxice de serpi, cameleoni si alte reptile si amfibieni, precum si reptile exotice, aduse din diferite parti ale lumii, printre ele aflandu-se pitoni, serpi de coral, boa, anaconda, vipere, mambas, serpi cu clopotei cherestea, soparle uriase, broaste testoase si crocodili. Tot aici vei intalni crocodili, igoane si peste 360.000 de specii de plante exotice, arbori si arbusti tropicali si subtropicali, din diferite zone ale lumii.

Muntele Tahtali
Muntele Tahtali, situat in Antalya-Kemer, cu inaltimea de 2.365 de metri este cel mai apropiat muntele de mare, de pe coasta sudica a Turciei. Desi situat intr-o zona turistica interesanta, Muntele Tahtali castiga in calitate, devenind odata cu trecerea timpului un loc „must see” intr-o vacanta in Kemer-Antalya, in sspecial telefericului nou construit. Datorita lui, poti merge de la mare la munte si viceversa, acesta fiind construit sub sloganul „Sea to Sky”.

• Despre Antalya - Kemer

• Plajele din Kemer si din imprejurimi

• Baruri si restaurante in Kemer

• Vacante in Antalya - Kemer


Rezerva acum!