Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.
De la gyros si pana la icre negre, insula abunda în mancaruri pline de savoare, pentru fiecare turist în parte, indiferent de buget. Oricine ajunge cu feriboatul în portul Santorini, din Athinios, va fi întampinat de restaurante frumos amenajate pe langa stancile impunatoare ale insulei. Acestea sunt localurile traditionale înca nedescoperite din Santorini, care ofera fiecarui turist un mic ragaz de la arsita si agitatia zonelor turistice. O masa greceasca în Santorini nu te va suprinde doar prin gustul proaspat si aromat al mancarii, ci si prin bucuria grecilor si modul de a savura momentul, prin muzica, dans si multa voie buna. Daca vrei sa te simti ca un turist, mergi la restaurantele din zonele turistice. Daca, însa, vrei sa descoperi Santorini, mergi macar o data într-o taverna dintr-un sat traditional, unde vei putea încerca mancaruri locale, gatite dupa retete din stramosi.
La fel ca în celelalte insule Grecesti, Santorini are alimente proprii care particularizeaza gastronomia locala. Printre alimentele locale recunoscute în lumea larga se regaseste FAVA – fructul plantei anuale din familia Mazarei. În antichitate „favus” era o fasole cu boabe mari, folosita la gatitul mancarii „fava”. Mai tarziu, ingredientul principal al acestui preparat a fost înlocuit cu lintea galbena. Cu o savoare aparte, aceasta mancare a reprezentat, de-a lungul secolelor, hrana principala a tuturor insularilor si este gatita în functie de sezon. Vara o vei gasi cu capere si sos de rosii, iar în timpul iernii este servita alaturi de „kabourma” (carne afumata de porc). Un alt ingredient aparte este rosia cireasa TOMATINES, celebra rosie cherry, dar mult mai aromata fata de alte soiuri. CHLORO este o crema de branza, facuta de batranele dn Santorini. Din pacate, nu o vei gasi în taverne si restaurante, însa o poti cumpara din satele laturalnice sau de la localnicii comercianti veniti în pietele oraselor turistice. Si, nu în ultimul rand, vine... vanata altba. Cunoscuta sub „marul iubirii”, vanata alba a aparut pe insula cu aproape 4.000 de ani în urma, cand a fost importata din Asia de Sud –Est. Ea se aseamana cu vanata clasica, doar ca este complet alba, suculenta si mai dulce decat sora ei.
Restaurantul Papagalos sta cocotat pe varful unei stanci din orasul nordic Oia si este renumit pentru privelistea asupra calderei vulcanice. Aflat în Top 50 de restaurante din Grecia în diferte reviste de travel, Papagalos foloseste doar ingrediente organice si produse locale proaspete pentru a crea meniuri variate bazate pe noua bucatarie greceasca. Restaurantul a redefinit multe retete din bucataria greaca contemporana si unele feluri clasice tradiționale, cum ar fi cotletul de miel cu frunze de vița de vie, servit cu sos tzatziki sau spanac si salata haloumi. Papagalos ofera, de asemenea, o varietate de aperitive interesante, cum ar fi dolmas, calmar la gratar si hamsii afumate, în timp ce felul principal cuprinde pui umplut, miel, fripturi si alte mancaruri pe baza de peste.
Restaurantul Fanari se afla pe o stanca cu vedere la mare din capitala Fira si are un meniu ce include specialitați grecesti originale, mancaruri din alimente locale precum musaca pui lemonato sau soutzoukakia, inclusiv o gama larga de fructe de mare. Alimentele sunt servite alaturi de o salata greceasca, rosii cherry sau vinete albe cu branza si busuioc. De asemenea, restaurantul ofera o gama larga de vinuri locale. Tot în Fira se afla si Ampelos, un restaurant cu o terasa deschisa, cu vedere la caldera. Meniul este variata si include atat mancaruri traditionale cat si mancaruri din California. Iar pentru un peisaj cu totul aparte, la restaurantul Archipelagos din Fira, unde ai parte de un apus magic si mancaruri aromate din bucataria greaca. Aici poti încerca „fava”, ciuperci umplute, salata de spanac sau anthotyro exotic prajit ( branza moale, specifica insulei Santorini).
Cat despre baruri, unul dintre cele mai bune din lume este Franco's Bar, renumit pentru muzica de calitate, servirea impecabila, atmosfera pretentioasa si a peisajelor mediteraneene romantice oferite. Barul este în topul celor favorite de celebritati. Koo Club este al doilea cel mai apreciat bar din Santorini, iar Jazz Club este dedicat pasionatilor si se afla în Kira Thira, înca din 1976.