×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Turcia 2022. Un start cu sute de locuri deja epuizate

Sezonul estival a inceput in Turcia, iar ministrul Culturii si al Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a anuntat ca are mari asteptari de la acest an, care a inceput promitator in toate statiunile de top ale tarii intinse pe doua continente. Conform acestuia, startul sezonului a fost un succes, iar asta se vede in rezervarile facute de turistii din toata lumea, printre care se numara si cei din Romania.
In prim-plan sunt Bodrum, Kusadasi si Marmaris, destinatiile turistice atat de apreciate si cautate de turistii romani. Astfel, clientii Europa Travel au epuizat locurile pentru cele trei 4 plecari programate in perioada 20 mai - 13 iunie.
Cei care si-au rezervat din timp vacante au fost extrem de norocosi sa rezerve sejururi de 6 nopti cu tarife de la doar 689 lei. Dar lucrurile nu stau mai prejos nici pentru cei care vin din urma, deoarece, pentru plecarile incepand cu 13 iunie, pot rezerva cu tarife de la 219 euro.

Bodrum ramane perla litoralului turcesc

Nu este deloc intamplator ca Bodrum continua sa fie in topul preferintelor turistilor nostri, Vorbim despre locul de nastere al marelui istoric grec Herodot. Totodata, aici este celebrul Mausoleu din Halicarnas, una dintre cele 7 minuni Antichitatii.
Si cum Bodrum este situat pe coasta egeeana, in apropierea insulei grecesti Kos, aici gasim o atmosfera de vis, cu ape cristaline, excelente pentru sesiuni memorabile de balaceala si scufundari.
Micul oras cu iesire la Marea Egee a fost intemeiat de greci in jurul anului 1.200 i.e.n. Nu-i de mirare ca acest loc are o istorie bogata in care prezentul se impleteste armonios cu mitologia. De aceea turistii din toata lumea vin aici pentru plaja, soare, mare si istorie.
Mai mult, Bodrum a ramas si in prezent un centru important de arta si comert. Multitudinea de variante pe care le are un turist pentru petrecerea timpului liber au transformat orasul intr-o destinatie de top a Turciei.
La capitolul atractii turistice, nu poti rata Castelul Bodrum (Bodrum Kalesi), construit in secolul al XV-lea de Cavalerii ordinului Sf. Ioan, numiti si Cavalerii Ospitalieri.

Bodrum
Sursa foto: Shutterstock - Bodrum Castle, Bodrum

Pe langa Mausoleul din Halicarnas, recomandam sa vizitezi si Amfiteatrul Antic, care este foarte bine conservat. Morile de vant din secolul al XVIII-lea reprezinta un alt loc ideal pentru fotografii si filmari de neuitat.
De asemenea, poarta Myndos, construita in secolul al IV-lea i.e.n,, este in topul atractiilor turistice din Bodrum. Un alt avantaj al acestei statiuni este legat de situarea langa siturile antice Efes, Didyma, Priene si Milet sau Casa Sfintei Fecioare Maria, in care aceasta si-a trait ultimii ani.
Tot aici poate fi vizitat Templul Zeitei Artemis si terasele de calcar de la Pamukkale (Castelul de bumbac). Si daca vrei sa schimbi putin peisajul, la doar cativa kilometri de Bodrum se afla insulele grecesti Kos si Rhodos, la care se poate ajunge cu vaporasul.
Despre Bodrum mai trebuie spus ca in jumatatea estica are o plaja superba, baruri, cluburi de noapte si restaurante pentru toate gusturile. De cealalta parte, jumatatea vestica este localizata in jurul portului, zona in care turistii stau la terase si admira peisajul.
Exista solutii si pentru cei care doresc sa se distreze noaptea. Aici se afla discoteca Halikarnas, a doua ca marime din Europa. Nu e greu de reperat, mai ales ca o gasesti chiar pe plaja. Odata ajuns acolo, vei afla ca proprietarii ei organizeaza numeroase nopti de dans si distractie. Mai multe detalii despre tarifele din Bodrum, programul circuitelor, informatii utile si excursii optionale poti citi aici.

Kusadasi ramane o statiune foarte cautata de turisti

Despre Kusadasi se poate spune fara nicio exagerare ca este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Turcia. Vorbim despre un oras mai mare decat Bodrum. Este un oras-statiune aflat pe coasta Marii Egee, situat in partea vestica a tarii.
Celebru pentru plajele largi, Kusadasi mai are cateva atuuri care atrag milioane de turisti: aici, soarele straluceste peste 300 de zile pe an, iar apele turcoaz reprezinta o desfatare sufleteasca rara pentru cei pasionati de peisajele marine.
In plus, portul ofera multe posibilitati de distractie. Aici poti profita la maximum de pozitionarea acestui centru turistic. Daca simti nevoia de aventura dupa cateva zile de tolaneala si balaceala, trebuie sa stii ca acest oras este situat in mijlocul unui golf din Marea Egee, lipit la un capat de peninsula Guvercin Ada si pozitionat in spatele muntelui Pilav Dagi.
Practic, vorbim despre visul oricarui turist: o statiune completa si plina de viata. Este o descriere care se potriveste atat de bine pentru Kusadasi. Mai departe, cand vine vorba despre atractiile turistice din zona, orasul are multe de oferit si pentru pasionatii de shopping. De asemenea, gurmanzii nu vor simti cum trec orele odata ce se asaza pe scaunele celebrelor restaurante cu specific turcesc.
Pe langa toate acestea, cei care sunt fascinati de istoria locului pot vizita siturile arheologice Pygale si Panionion sau moscheea Kaleici Camii (construita in 1618). Printre recomandarile noastre se numara si vizitarea moscheii Haji Ibrahim sau a Templului Zeitei Artemis - una dintre cele 10 minuni ale Antichitatii.

Kusadasi
Sursa foto: Shutterstock - Sedir Island, Kusadasi

Nu in ultimul rand, Moscheea Isabey, castelul bizantin/venetian Kadikalesi si cel mai vechi castel din Kusadasi - Kervansaray sunt alte obiective turistice foarte cautate in zona. Si cum in apropiere de Kusadasi sunt cetatile antice Efes, Didyma, Priene si Milet, vei avea cu siguranta ce fotografia sau filma.
In Kusadasi, localnicii au o vorba pentru turisti: nici nu simti cum trece timpul aici. Tot ce ramane de facut este sa te convingi singur. Detalii despre programul circuitelor si tarifele din Kusadasi, precum si mai multe informatii utile despre excursiile optionale pot fi citite aici.

Marmaris, o statiune pentru gusturi alese

Cand vorbim despre Marmaris, vorbim despre o statiune care multumeste chiar si cele mai exigente cerinte ale turistilor. Celebrul oras-port situat de-a lungul Rivierei turcesti, in provincia Mugla (sud-vest) este fara doar si poate cea mai sofisticata statiune pe care Turcia o are pe coasta Marii Mediterane.
In nord gasim Golful Gokova, iar portul orasului ii atrage mai ales pe celebrii petrecareti din Marea Britanie. Lor li se alatura turistii din tarile nordice, dar si multi rusi. Pentru pasionatii de drumetii in natura, golful muntos care se incadreaza portul este locul ideal.
La atractii turistice, Marmaris capteaza atentia mai ales pentru ca aici se afla unul dintre cele mai importante porturi mediteraneene ale Turciei. Numeroase vase de croaziera, feriboturi si iahturi luxoase trec pe aici, iar privelistea pe care ele o ofera este impresionanta. Sa nu fii deloc surprins daca te vei intalni aici cu vreo celebritate.
Restaurantele, cluburile, cafenelele, dar si bazarul din zona sunt foarte cautate la orice ora. Mirodenii, covoare, obiecte de aur si imbracaminte de piele… Aici gasesti tot ce vrei daca ai pofta de cumparaturi. Totusi, cel mai important punct de atractie din Marmaris ramane partea veche a statiunii. Este locul in care esti sedus de atmosfera creata in timpul plimbarilor pe aleile intortocheate si pavate cu piatra cubica.
In plus, casele vechi de aproape jumatate de secol si care se grupeaza in jurul celebrului castel al lui Suleiman Magnificul au parfumul lor, greu de uitat. Daca tot am adus vorba despre castelul lui Suleiman Magnificul, trebuie spus ca el gazduieste expozitiile Muzeului Marmaris si nu trebuie sa-l ratezi.

Marmaris
Sursa foto: Shutterstock - Sedir Island, Marmaris

Mai poti vizita Caravanserai (Hafsa Sultan Caravanserai), construit in 1545, dar si mormantul Sarianei. Ne referim, desigur, la profeta care l-a ajutat pe Suleiman Magnificul sa cucereasca Rhodosul. O alta frumusete a locului este Baia turceasca Armutalan Hamam, dar si Atlantis Waterpark, o delectare memorabila pentru cei carora le place sa se lanseze pe tobogane.
Excursiile cu barca spre Rhodos sau spre Insula Cleopatrei, faimoasa pentru nisipul alb, reprezinta alte optiuni excelente pentru petrecerea timpului. Si daca vrei sa te plimbi iar in natura, o poti face in Parcul National Gullucek, renumit pentru abundenta de specii rare de plante.
O plimbare inedita poti face si in delta raului Dalyan. Apoi ai de bifat orasele antice Physkos, Loryma (Bozukkale), Amos sau spre celebrele terase de calcar de la Pamukkale (Castelul de bumbac). Daca ajungi in mai, la Marmaris poti privi spectacolul de la Festivalul de yachting in mai. In iunie ai Festivalul Marmaris, iar in noiembrie ai Cupa Internationala de Yachting Regatta.
Detalii despre programul circuitelor si tarifele din Marmaris, precum si mai multe informatii utile despre excursiile optionale pot fi citite aici.

Rezerva acum!