INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Halkidiki - Kassandra

Ofertele Europa Travel in Halkidiki - Kassandra

Despre Halkidiki - Kassandra

Kassandra este primul brat din peninsula Halkidiki, celelalte doua fiind Sithonia si Athos. Peninsula Halkidiki se afla in Macedonia (nordul Greciei Continentale), in partea sud-estica a orasului Salonic, al doilea oras ca marime si importanta comerciala din Grecia. Peninsula este la aproximativ 90 de kilometri de Salonic si are peste 500 de kilometri de plaje superbe, golfuri naturale, paduri de pini si sate traditionale pescaresti. De asemenea, Halkidiki este o atractie turistica majora datorita civilizatiei si a culturii, peninsula fiind locul de nastere al marilor personalitati Aristotel, Alexandru cel Mare si Regele Filip.

Atractii

Doua dintre bratele peninsulei - Kassandra si Sithonia – abunda in statiuni si facilitati pentru turisti, iar cel de-al treilea – Muntele Athos – este bogat in manastiri si fortificatii, accesibile doar calugarilor si preotilor care slujesc aici. Kassandra este cel mai vestic brat al peninsulei Halkidiki, aflat in apropiere de Salonic si bogat in statiuni si plaje micute, cu nisip fin si ape turcoaz. Acest brat al peninsulei are toate facilitatile necesare oricarei categorii de varsta.

Canalul Potidea separa bratul Kassandra de partea continentala a Halkidiki, oferind peisaje mediteraneene aparte si sate traditionale pescaresti precum Nea Fokea, Afyto, Polychrono, Hanioti (Chaniotis) si Pefkochori. In satul Patralona, situat la poalele muntelui Katsika, poti vizita pestera cu acelasi nume, in care s-au descoperit peste 34 de noi specii de fauna si cel mai vechi craniu uman (200.000 ani i.e.n.). Cat despre zona de coasta, vei gasi ospitalitate, plaje cu nisip fin si mancare pescareasca in satele Agia Paraskevi, Agios Nikolaos, Kalandra, Nea Skioni, Possidi si Siviri. De asemenea, Kassandra este cea mai activa statiune din Halkidiki pentru viata de noapte, avand o multime de cafenele, cluburi, baruri si restaurante, alaturi de peisaje impresionante ce imbina verdele muntilor cu nisipul alb si apele turcoaz.

Pe vremuri, Kassandra era numita „Flegra” (locul focului, in greaca). Potrivit mitologiei grecesti, zona era locuita de giganti si a devenit camp de lupta cand acestia au incercat sa alunge zeii de pe Muntele Olimp. Astazi, legendele, istoria, peisajele pitoresti si facilitatile claseaza Kassandra pe primul loc ca importanta turistica din peninsula Halkidiki.

Rezerva acum!