INFORMARI PENTRU CALATORIE

Informatii utile Kassandra - Halkidiki

Plaje, transport si temperaturi

Ofertele Europa Travel in Halkidiki - Kassandra

Kassandra este cel mai vestic si cel mai popular brat al peninsulei Halkidiki, situat la aproximativ doua ore de mers cu autoturismul de aeroportul din Salonic. Bratul este caracterizat prin plaje cu nisip alb si promontorii stancoase, acoperite cu pini. Majoritatea marilor statiuni turistice din Kassandra se afla pe coasta estica, de-a lungul liniei de coasta dintre Kallithea si Pefkohori. In partea vestica, cea mai mare statiune este Sani, iar cea de-a doua este Skala Fourkas. Cele mai multe plaje din Kassandra primesc anual distinctia „Blue Flag” pentru siguranta si curatenie, la fel ca multe alte plaje din Halkidiki.

- Multe orase din Kassandra au in fata denumirii cuvantul „Nea” (nou, in greaca) deoarece au fost construite de refugiatii anilor 1968-1975.

- Aeroportul din Salonic (SKG) este al treilea ca marime din Grecia si este tranzitat anual de aproximativ 4 milioane de oameni. Aeroportul se afla la aproximativ 14 km de centrul orasului Salonic.

- In Salonic exista un serviciu nonstop de autobuze, la care turistii pot apela pentru a ajunge in  Nea Moudania sau la Poligiros, in Kassandra. De asemenea, in Salonic si Atena exista autobuze care duc in Kassandra, Sithonia si Athos.

- Reteaua de sosele din apropierea Halkidiki este foarte bine intretinuta. Exista autobuze, dar inchirierea unei masini ramane cea mai buna varianta de a vizita intreaga insula.

- Statiunile din Kassandra, in care gasesti si plaje cu nisip fin, sunt Afitos, Dionisou, Fourka, Hanioti, Kallithea, Kassandria, Kriopigi, Nea Flogita, Nea Fokea, Nea Kallikratia, Nea Moudania, Nea Plagia, Nea Potidea, Nea Skioni, Paliouri, Pefkohori, Polichrono, Possidi, Sani si Siviri.

- In cele mai multe statiuni de pe coasta estica a bratului Kassandra se organizeaza excursii de o zi cu barca spre Muntele Athos si spre alte insule din Marea Egee.

- Turismul in Kassandra a inceput tarziu, in jurul anilor 1968-1975, cand imbunatațirea infrastructurii rutiere din Halkidiki a dus la constructia unor mari complexe turistice, chiar de-a lungul zonelor de coasta cu nisip fin.

- Halkidiki are o clima tipic mediteraneana, cu ierni blande, umede, si veri calde, uscate. Primavara este cea mai frumoasa perioada a anului, cand peninsula este colorata de flori salbatice. Vara, soarele straluceste 18 ore pe zi, iar termperaturile variaza intre la 23°C -34°C. Toamna este calda, cu putine precipitatii, iar iarna este ploioasa cu temperaturi ce variaza intre 3°C - 19°C. Cu exceptia zonelor montane, in Halkidiki ninge rar. Sezonul turistic este in perioada mai-septembrie.

• Despre Halkidiki - Kassandra

• Statiuni si plaje in Kassandra-Halkidiki

• Atractii turistice Kassandra- Halkidiki

• Vacante in Halkidiki - Kassandra


Rezerva acum!