INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice Kassandra- Halkidiki

Ce vizitam in Kassandra

Ofertele Europa Travel in Halkidiki - Kassandra

Pornind din Salonic, prima statiune la care ajungi este Nea Moudania (60 km de Salonic), cel mai mare oras si centru comercial din Halkidiki. Este o zona promitatoare, cu o pozitie strategica si o multime de oportunitati in dezvoltarea turistica. Vara, in statiune se organizeaza „Festivalul Sardinelor” si „Festivalul Marii”, doua mari evenimente care atrag anual o multime de turisti. Inaintand pe drumul principal, ajungi in orasul Nea Potidea (66 km de Salonic) si la faimosul canal ce separa demult Kassandra de zona continentala Halkidiki. Astazi, un simplu pod serveste drept trecatoare spre partea zbuciumata a statiunii, amenajata cu baruri pe plaja si cluburi de sporturi nautice. Un pic mai in fata, pe un deal inverzit fix deasupra plajei, se afla mica asezare de pescari Nea Fokea. Este una dintre zonele in care mai poate fi vazut Turnul Cetatii Bizantine si care ofera o panorama memorabila a dealurilor din Sithonia si a coastei Kassandra.

Ajuns aici, drumul se ramifica. In dreapta este vestul bratului Kassandra care duce spre statiunea Sani, cu celebrul turn medieval Stavronikita, iar in fata este sudul bratului care duce spre Afitos (Afytos), probabil cel mai frumos oras din Halkidiki. Datorita aerului antic grecesc, a arhitecturii traditionale cu case albe si tigla rosie pe acoperis si a peisajelor spre Golfului Toroneos, Afitos a devenit o statiune turistica importanta, care a reusit sa-si pastreze frumusetea naturala.

Inaintand spre sud, intri in Kallithea, celebra statiune considerata inima vietii de noapte a peninsulei. Aici esti intampinat de cluburi, baruri, taverne si complexe hoteliere de lux si de o multime de facilitati turistice. Mai in fata, la 90 de kilometri de Salonic, rasare Kryopigi. O statiune in forma de amfiteatru, situata pe o panta cu pini, ce ofera servicii de inalta calitate si o vedere magnifica spre Golful Kassandra. Datorita frumusetii naturale, Kryopigi este considerata una dintre cele mai interesante statiuni de vacanta din intreaga regiune. La mica distanta se afla Polychrono, una dintre cele mai frumoase zone de vacanta din Halkidiki, cu o viata de noapte intensa, o infrastructura extrem de apreciata si o plaja premiata cu "Blue Flag". Traseele din Polychronote duc in zone impadurile, din spatele orasului, unde se afla un iaz (locul natural al broastelor testoase), urmat de drumuri forestiere largi si o vale larga, inconjurata de stanci, nisip si paduri dese de pini. Drumul de intoarcere spre Polychrono ofera privelisti si mai impresionante, de data aceasta asupra marii si a liniei de coasta.

Hanioti este urmatorul oras, o statiune bogata in izvoare si paduri dese. Vei ramane uimit sa vezi hectare intregi de teren acoperite cu pini inverziti, care se intind pana la tarm. De-a lungul statiunii gasesti hoteluri, taverne traditionale, baruri si multe alte forme de divertisment, menite sa iti condimenteze vacanta. Dupa Hanioti, urmeaza Pefkohori... penultima asezare a bratului Kassandra, impartita in doua: satul vechi, cu case mici, gradini generoase si localnici ospitalieri, si zona moderna, dezvoltata de-a lungul plajei, unde se afla principalele atractii ale regiunii. Ultimul orasel, situat aproape de varful sudic al bratului Kassandra, este Paliouri de o frumusete naturala rar intalnita.

Din Paliouri, drumul te duce spre coasta vestica a bratului Kassandra, cu vedere la Marea Egee. Prima asezare este Agia Paraskevi (Loutra), vizitata anual de milioane de turisti pentru izvoarele sale termale. Urmeaza Nea Skioni, o plaja si un port de pescari unde poti petrece un concediu linistit pentru ca de aici incepe linia de coasta cu o multime de plaje nisipoase pustii, care duce in Kalandra si Capul Possidi. Orasul Kalandra este foarte mic, cu cateva hoteluri aliniate de-a lungul marii. Dupa Kalandra, vine orasul vibrant Fourka cu o viata de noapte incendiara si traditionalul oras pescaresc Siviri, unde se organizeaza faimosul „Festival Kassandra”. La o cotitura distanta vei zari Kassandria (Valta), cu ale sale celebre taverne grecesti, de unde drumul te intoarce la Kallithea.

• Despre Halkidiki - Kassandra

• Statiuni si plaje in Kassandra-Halkidiki

• Informatii utile Kassandra - Halkidiki

• Vacante in Halkidiki - Kassandra


Rezerva acum!