INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Ouranoupolis

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Ouranoupolis

Ouranoupolis este o statiune turistica din Athos, al treilea brat din peninsula Halkidiki (nordul Greciei continentale). Celelalte doua brate ale peninsulei sunt Kassandra (la vest) si Sithonia (în centru). Athos este o zona aflata în patrimoniul UNESCO, datorita celebrului Munte Athos sau Muntele Sfant, care abunda în manastiri si biserici antice. Este locul în care stau asezate pe creste de munte 20 de manastiri, 12 schituri si multe chilii calugaresti, locuite de peste 1.500 de monarhi ortodocsi, zona fiind dedicata exclusiv rugaciunii si slujirii Domnului. Muntele Athos este interzis turistilor, barbatii putand intra doar cu permis special. Pentru a admira, macar de la distanta, stilul arhitectural al manastirilor si al bisericilor de pe Muntele Athos, poti alege o croaziera de cateva ore, care face ocolul muntelui.

Atractii

Ouranoupoli, sau „Orasul Cerului”, este un oras antic din Athos, fondat de Casandru si fratele sau, Alexarchus, la sfarsitul secolului al 4-lea î.Hr. Ouranoupoli este situat pe linia de coasta, în partea nord-vestica (la început) a bratului Athos. Este ultima asezare înainte de granita cu republica de calugari de la Muntele Athos (Muntele Sfant), aflata la aproximativ 140 km departare de Salonic. Pe langa Ouranoupolis, pe bratul Athos al peninsulei Halkidiki mai poti vizita Ierissos, Nea Roda, Olympias, Gomati si insula Amouliana, din apropiere.

Orasul Ouranoupoli este considerat si poarta Muntelui Sfant, fiind locul unde albastrul marii se îmbina armonios cu verdele si pamantiul muntelui. Acest sat de munte pitoresc a început de curand sa se dezvolte ca statiune turistica., caracterizata astazi prin conservarea stilului traditional grecesc si unui mod de viata linistit, înclinat spre credinta. Printre cele mai importante obiective turistice se numera: Turnul lui Andronic, care dateaza din 1344, Muntele Athos si insulele aflate la mica distanta de port. Dincolo de ospitalitatea localnicilor, Ouranoupolis se remarca printr-o multime de restaurante pescaresti, care ofera privelisti spectaculoase spre Muntele Athos, terase pe faleza si baruri mici, locale.

Rezerva acum!