INFORMARI PENTRU CALATORIE

Plaje in zona Ouranoupoli - Halkidiki

Plaje turistice importante

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Fiind o destinatie relativ izolata, aflata la intrarea spre Muntele Athos, Ouranoupoli are ca principale atractii turistice plajele lungi, turnul Bizantin, bisericile antice si grupul de insule care se zaresc de pe coasta. Asezarea este o fasie de pamant, marginita in laterale de apele marii, si ofera plaje cu nisip fin atat pe linia de coasta, cat si in apropierea ei, pe insulele Drenia. Cateva dintre plajele din zona Ouranoupoli pe care merita sa le vezi sunt:

• Kampoudi se afla la aproximativ 4 kilometri de Ouranoupoli si este premiata cu „Blue Flag”. Plaja este mare, cu nisip fin si ofera sezlonguri si umbrele de soare. In imediata apropiere sunt cele mai mari hoteluri din regiune si, in centrul orasului, exista numeroase magazine de suveniruri si restaurante.

• Insulele Drenia sau „Gaidouronisia” (cum le spun localnicii) sunt un grup de insule mici, aflate la mai putin de 3 kilometri de Ouranoupoli si Ammouliani (singura insula locuita din Halkidiki). Poti ajunge acolo cu o barca de pescuit, pe care o poti inchiria din micul port al orasului. Zilnic, intre orele 10 la 18, au loc plecari din fata turnului spre Insulele Drenia.

• Arsanas se afla la baza Muntelui Athos, dupa Ouranoupoli, si a fost denumita dupa Manastirea Arsanas, care se afla acolo. Pana la plaja Arsanas, trebuie sa strabati 3 kilometri de drum neasfaltat, relativ dificil si cu zone stancoase.

• Xenia este o plaja distinsa, bine organizata si premiata cu „Blue Flag”, pe care gasesti un restaurant si un bar.

• Alykes se afla in spatele satului Ammouliani, situat pe singura insula locuita din apropierea peninsulei Halkidiki. Poti ajunge acolo cu propria ambarcatiune sau cu o barca inchiriata. Peisajul este magniic, plaja are nisip fin, iar tavernele ofera bauturi si mancaruri locale.

• Xiropotami. Plecand din Ierissos si urmand drumul spre Gomati aproximativ doi kilometri, pe partea Golfului Siggitikos vei vedea plajele Xeropotami, Develiki, Platani.

• Komitsa este una dintre cele mai lungi plaje din zona si se afla la 10 kilometri in exteriorul Ouranoupolis. Peisajul, la fel ca in majoritatea plejelor dintre Olympiada si Sithonia, imbina verdele padurilor cu plaja alba si albastrul marii. In aceasta parte a Ouranoupolis exista restaurante si locuri de cazare pentru turisti.

Mai multe plaje micute se afla in partea din spate a insulei Ammouliani. Aici, peisajele si facilitatile oferite sunt atractive, iar mancarurile la tavernele existente sunt tipic traditionale. Poti ajunge pe insula cu propria ambarcatiune sau cu o ambarcatiune inchiriata, traseul maritim nefiind unul dificil. Daca alegi o excursie, esti limitat de timp si nu vei putea admira frumusetea intregii insule si a plajelor aferente ei. Daca nu poti naviga singur, mergi cu prietenii, intr-un grup organizat. Vorba aceea, daca tot ai ajuns in Ouranoupoli - Halkidiki, este pacat sa nu admiri si frumusetile acestei insule.

• Despre Ouranoupolis

• Obiective turistice în Ouranoupolis

• Informatii utile Ouranoupoli - Halkidiki

• Vacante in Ouranoupolis


Rezerva acum!