×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Destinatii pentru 2022: 5 idei de circuite in lume

Esti gata sa calatoresti din nou? Ti-am pregatit 5 idei de circuite cu cele mai interesante destinatii pentru 2022:

1. Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil - Hurghada

Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil - Hurghada

Intr-un circuit de 11 zile vei descoperi atractiile turistice a orasului Cairo, vom vizita orasul Alexandria, Piramidele din Giza si Sfinxul sau Templul Reginei Hatshepsut. De asemenea, de la situri antice uimitoare pana la descoperirea vietii moderne, un circuit de-a lungul celui mai lung fluviu din lume este cea mai buna modalitate de a vedea tot ceea ce ofera Egiptul. O croaziera pe fluviul Nil va permite sa experimentati pe deplin templele asezate maret direct pe malurile sale. In aceasta destinatie nu doar ca te vei intalni cu frumusetea naturala a Egiptului, dar magia sa te va purta si intr-o aventura catre cele mai populare si bogate situri din punct de vedere cultural.
Din Cairo, in nord, pana la Aswan, in sud, Nilul ii ghideaza pe toti cei care navigheaza in apele sale printr-un tur al istoriei bogate si antice a tarii, prezentand in acelasi timp inima Egiptului modern.
Cand te gandesti la Egipt, probabil iti aduci aminte de faimosul Tutankhamun sau de Ramses al II-lea, insa acestia, cu siguranta, nu au fost singurii faraoni. Cu totii au ceva in comun: ei au fost ingropati in Valea Regilor, pe malul vestic din Luxor. Este impresionant sa vezi toate acele reliefuri si picturi murale ce dateaza de mai bine de 4500 de ani. Este locul in care simti ca pasesti in arborii adanci ai istoriei. Unele picturi murale sunt atat de clare si colorate, cu nuante atat de intense, incat iti este aproape imposibil sa crezi ca sunt atat de vechi. Acesta este sigur unul dintre cele mai bune destinatii de vizitat in Egipt!
Te poti inscrie la acest circuit chiar aici.

2. Circuit Maroc - Capitalele Imperiale si aventura in desertul Sahara

Circuit Maroc - Capitalele Imperiale si aventura in desertul Sahara

Intinderi spectaculoase de nisip pazite parca de Muntii Atlas, coasta Marocului, dar si regiunile sale rurale prezinta nenumarate atractii turistice. Mancarea unimitoare, cultura absolut unica, iar istoria conturata de superbe exemplare de arhitectura islamica timpurie fac din Maroc una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta.
Te invitam alaturi de noi intr-un circuit de 10 zile cu totul aparte. Pentru o experienta cu adevarat autentica, Casablanca ar trebui sa reprezinte poarta de intrare in Maroc. Acest oras ajuta calatorii sa se simta ca niste adevarati localnici. Este un oras in care poti invata despre trecut prin experientele prezentului, fiind unul dintre cele mai populare orase. Moscheea Hassan II, cea mai mare moschee din Maroc, este testamentul unei maiestri incredibile. A fost nevoie de mai mult de sapte ani si de pana la 10.000 de artizani pentru a finaliza o asemenea capodopera.
Rabat, capitala a Marocului, detine cel mai important muzeu al tarii, Palatul Regal si Mausoleul lui Mohammed V, precum si cateva atractii turistice istorice care, cu siguranta iti vor fi pe plac. Fiind unul dintre orasele imperiale ale Marocului, Rabat este unul dintre cele mai bune destinatii de vizitat in timp ce calatoresti pe Coasta Atlanticului, oferindu-ti multe amintiri memorabile. Desi este mai mica ca dimensiune si mai putin faimoasa decat celelalte orasele imperiale Marrakech si Fes, atmosfera mai calma a Rabatului poate fi, de asemenea, o pauza binevenita din agitatia turistica a altor orase cu care esti deja obisnuit.
Un oras pe care ar trebui sa il ai in vedere cand vizitezi Marocul ar trebui sa fie fara indoiala Marrakesh. Acesta combina fara efort vechiul si noul. Numele orasului a oferit radacina pentru numele tarii in sine, explicand importanta acestui oras de-a lungul veacurilor. In interiorul zidurilor inalte si rosii ai medinei, doar absorbtia de atmosfera este principala atractie turistica, cu incantatori de serpi si magazine netede, ambii concurand pentru atentia dvs. in mijlocul unei forfote zgomotoase si colorate care incapsuleaza sufletul vibrant al Marocului.

3. Marele Tur al Spaniei

Marele Tur al Spaniei

Daca te afli in cautarea unei experiente variate, atunci cu siguranta ar trebui sa alegi Marele Tur al Spaiei. Cu siguranta, te vei indragostesti iremediabil de Spania, in cele 12 zile petrecute alaturi de noi. Vom vizita orase impresionante care iti ofera o dinamica aparte, precum Madridul, Toledo, Cordoba, Sevilla, Granada, Valencia si de sigur, Barcelona. Orasele ofera o arhitectura gotica, peisaje rurale dramatice, o viata urbana vibranta si plaje superbe.
Inconjurat pe trei laturi de raul Tajo, Toledo este cunoscut drept orasul celor trei culturi datorita puterii influentelor sale crestine, musulmane si evreiesti. Situat in centrul Spaniei, la doar 70km de Madrid, Toledo este unul dintre orasele din Patrimoniul Mondial al Spaniei. Orasul este in special ales ca destinatie turistica, deoarece a servit drept casa celor mai priceputi mesteri armuriei ai Spaniei, fiind cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si a armelor in Evul Mediu. Centrul vechi al orasului, patrimonu UNESCO, este un amestec fascinant de stiluri si culturi diferite, cu biserici, moschei si sinagogi, toate asezate una langa alta. Intra pe una dintre numeroasele porti ale zidului antic al orasului, cum ar fi faimoasa frumoasa Puerta del Sol in stil maur, si rataceste pe strazile inguste si pietruite.
Sevilla este un alt oras remarcabil spaniol, pe care ne-am decis sa ti-l aratam. Iar pentru o vizita corespunzatoare a Sevilliei trebuie admirata catedrala emblematica a orasului. Oficial, cea mai mare catedrala gotica din lume, numai marimea cladirii face ca aceasta sa merite explorata. Odata inauntru, puteti aprecia detaliile si complexitatea decorului. De asemenea, turnul Giralda, ofera cateva privelisti incredibile ale Sevilliei de sus.
Unul dintre cele mai bune atractii turistice ale turului nostru este Gibraltar. Este o destinatie a soarelui cu clima mediteraneana. Privelistile de pe varful Stancii Gibraltar ofera o experienta inedita prin care veti putea vedea asupra a doua continente: Africa se afla la doar 13 mile peste stramsoare, la sud, in timp ce Europa se intinde spre nord, cu muntii si campiile arse de soare ale Andaluziei. Coasta de nord a Africii este vizibila si din Punta Europei, la varful cel mai sudic al insulei, de unde puteti vedea muntele Jebel Musa din Maro.

4. Circuit Africa de Sud si Safari in Parcul Kruger

Circuit Africa de Sud si Safari in Parcul Kruger

Cand spui Africa de Sud te gandesti cu siguranta la minunatele peisaje si la viata salbatica ce merita toata admiratia. Este o lume plina de divertisment, de viata de noapte, de mancare inedita si coaste spectaculoase. Poti descoperi mai multe parcuri nationale incredibile precum Parcul National Kruger. Acesta este una dintre cele mai mari rezervatii naturale din lume si o destinatie ideala in care vei veni alaruri de noi in safari. Poti intalni aici peste 140 de specii de mamifere, impreuna cu cei 5 uriasi ai Africii: leul, elefantul, leopardul, rinocerul negru si bivolul african, peste 500 specii de pasari si un numar impresionant de specii de plante.
De asemenea, vom gasi marturii ale existentei primilor hominizi pot fi admirate aici, de la picturi pe stanca la situri arheologice ca Masorini si Thulamela. Aceste adevarate comori culturale sunt pastrate, alaturi de flora si fauna cu ajutorul unor tehnici inovatoare de politici si management care i-au adus administratiei parcului recunoastere internationala.
Johannesburg, desi este cunoscut ca „Orasul Aurului”, culoarea dominanta in acesta este verdele. Aici te vei plimba prin cea mai mare padure urbana din lume, cu peste 6 milioane de copaci plantati doar in oras! Este o metropola financiara si industriala a Africii de Sud, construita pe o bogata istorie a mineritului de aur. Galeriile de arta contemporana si noul Maboneng Precinct, cu restaurantele si cafenelele sale, se situeaza printre cele mai importante atractii turistice ale orasului, alaturi de Muzeul Apartheidului si Dealul Constitutiei. Johannesburg mai este cunoscut si ca paradisul celor pasionati de sporturi extreme. Aici poti avea parte de o experienta completa de la rafting, bungee-jumping sau parasutism pana la cataratul pe cladiri si stanci. De asemenea, unul dintre punctele favorite ale circuitului ramane si vizita unora dintrele celebrele mine de aur, 40% din aurul de pe Pamant gasindu-se in aceasta regiune.
In circuitul parcurs alaturi de noi prin Africa de Sud, ne vom opri in Cape Town, cea mai populara destinatie din Africa. Acesta este celebru pentru peisaje spectaculoase, restaurante de clasa mondiala si vinuri ce le concureaza serios pe cele frantuzesti sau italiene. Situat intre Muntii Table, unii dintre cei mai vechi munti din lume, si ocean. Asa-numitul "Oras Mama", cum mai este cunoscut Cape Town, are ceva de oferit pentru fiecare.

5. Circuit Comorile din Desertul Arabiei - Iordania

Circuit Comorile din Desertul Arabiei - Iordania

Iordania este o destinatie cu experiente inedite. Capitala deluroasa a Iordaniei, Amman, se mandreste cu nenumarate atractii turistice si destinatii de vizitat care leaga turistii cu cultura locala si ii fac entuziasmati de ceea ce mai are de oferit tara. Este o destinatie subestimata care iti poate oferi mai mult decat ti-ai imaginat. Impreuna vom vizita Cetatea Amman si Teatrului Roman in care te vei simti ca intr-o calatorie inapoi in timp. Multe galerii de arta si muzee din Amman va stau la dispozitie, iar magia Rainbow Street poate fi regasita doalocr in momentul in care te plimbi in acesta destinatie.
In turul petrecut alaturi de noi vei putea explora situl din Wadi Musa sau „Valea lui Moise”. Cunoscut sub numele de „Orasul pierdut”, „Orasul roz” si chiar „Orasul Rosu cu trandafiri”, Petra este un oras antic uimitor de frumos si un sit al patrimoniului mondial UNESCO, amplasat in canioanele desertului din sudul Iordaniei. Fatada de stanca roz praf si peisajele magice din desert din jur sunt renumite pentru ca se numara printre cele sapte minuni ale lumii.
Wadi Rum este faimosul peisaj desert al Iordaniei si unul dintre principalele atractii turistice la care vom merge impreuna. Timp de 2 ore vom face drumetii cu jeep-ul prin desertul Arabiei si ne vom bucura de priveliste. Doar a fi in mijlocul acestui peisaj grandios vei putea avea unele dintre cele mai faimoase locuri de fotografie si formatiuni stancoase.
Marea Rosi ar trebui sa fie un loc pe care ar trebui sa il vizitezi in ziua libera petrecuta in Aqaba. Cu apele sale calde, limpezi si recif-ul de coral impresionant este o destinatie ideala pentru scufundari. Scufundarile cu epave sunt, fara indoiala, una dintre cele mai bune oferte in Marea Rosie. Fundul marii gazduieste epave neobisnuite, inclusiv tancuri, cea mai faimoasa fiind Cedar Pride de 75 de metri, o nava de marfa prabusita in anii 1980, pe care poti face snorkeling deasupra in compania delfinilor si a pestilor tropicali colorati.
De asemenea, la mai mult de 430m sub nivelul marii, se afla Marea Moarta. Este cel mai jos loc de pe pamant la 431m sub nivelul marii. Se spune ca are numeroase beneficii pentru sanatate prin continutul ridicat de minerale din apa si nutrientii bogati din noroi. Are oaze pline de animale rare si situri istorice de clasa mondiala care aduc Imperiul Roman la viata. Experienta in sine este una incredibila, de aceea te invitam alaturi de noi in acest circuit desavarsit.

Rezerva acum!