FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Comorile din Desertul Arabiei - Iordania 2021

Itinerariu: Amman - Jerash Ajloun - Muntele Nebo - Madaba - Petra - Mica Patra - Wadi Rum - Aquaba - Marea Moarta - Betania - Amman
Date plecare: 26.11.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1199 1099 euro/persoana(taxe aeroport incluse)
Calatoresti fara griji! Este nevoie de:
• Test COVID PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare;
• Un al 2-lea test la sosirea pe aeroportul din Amman, al carui cost este suportat de catre noi (valabil doar pentru cei care nu sunt vaccinati complet).

Oferta Speciala! Reducere in valoare de 100 Euro pentru plecarea din 26.11.2021
Campanie valabila pana la 26.10.2021 in limita locurilor disponibile!!!
PRIMESTI GARANTAT BANII INAPOI, in situatia anularii circuitului din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1. Bucuresti - Amman

22:30 - Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 00:30 - imbarcare pe zborul direct RO 187 al companiei Tarom cu destinatia Amman. Ne intalnim cu reprezentantul agentiei partenere in Amman, facem formalitatile vamale, transfer la hotel, check in si cazare in Amman.

Ziua 2. Amman - Turul Orasului

Dupa micul dejun incepem ziua cu un tur al capitalei Amman avand ca obiective: Citadela, ce include Muzeul Argeologic National, Templul lui Hercule si Biserica Bizantina (sec.VI i.e.n), Teatrul Roman, ridicat in perioada stapanirii lui Marcus Aurelius sub forma unui amfiteatru cu 6000 de locuri si Moscheea King Abdullah finalizata in 1989 spre cinstirea bunicului regelui Hussein, cu un impunator dom albastru. Transfer catre Amman pentru cina si cazare.

Ziua 3. Amman - Muntele Nebo - Madaba - Petra

Dupa micul dejun plecam spre Petra. una dintre cele 7 minuni ale lumii noi. Strabatem Autostrada Regelui, o ruta veche de mii de ani ce leaga locuri incarcate de istorie: orase biblice, ruine romane si castele ale cruciatilor. Ne oprim la Muntele Nebo, locul unde, conform Vechiului Testament, Moise isi da ultima suflare, dupa ce a privit spre Pamantul Fagaduintei. Biserica franciscana de pe colina aminteste de acest eveniment biblic. Ajungand la Madaba-Orasul Mozaicului, vom vizita Biserica Sfantul Gheorghe ce gazduieste un veritabil tezaur al crestinismului timpuriu; mozaicul reprezentand cea mai veche harta a Orientului Mijlociu. Cina si cazare in Petra.

Ziua 4. Petra - Mica Patra - Wadi Rum

Mic dejun. Patrundem in lumea fabuloasa a misteriosului oras Petra, celebra capitala a nabateenilor. Situl face parte din Wadi Musa (Valea lui Moise). Legenda spune ca este locul unde Moise a lovit cu toiagul o stanca facand astfel sa tasneasca apa pentru a potoli setea israelitilor. Intoarcerea in timp incepe cu drumul initiatic prin canionul ingust Siq, ai carui pereti de stanca ating 80 m.
Iesirea din canion este marcata de Trezorerie. In realitate, este doar o fatada, cu o sala mica, unde legendele spun ca regale ar fi fost inmormantat alaturi de un tezaur colosal.
Alte atractii ale sitului: teatrul roman, morminte sapate in piatra si forme ale unor zeitati, fiind un spatiu sacru pentru nabateeni. Timp liber la dispozitie, cu posibilitatea urcarii la Manastire pentru privelisti de neuitat.
Din 1985 Petra face parte din lista monumentelor universale UNESCO.
Programul continua cu situl Mica Petra, a carui denumire se datoreaza asemanarii arhitecturale cu Petra prin constructiile sapate in stanca. Plecare spre desertul Wadi Rum.
Cazare si cina in tabara de beduini. (corturi standard cu grup sanitar propriu)

Ziua 05. Wadi Rum - Aqaba

Dupa micul dejun, imbarcati in jeep-uri, vom explora timp de 2 ore fascinantul desert al Arabiei intr-o experienta unica. Wadi Rum sau Valea Lunii are un aspect selenar cu roci inalte,nisip de culoare rosiatica, vai vechi si munti din travertin erodati. Devenit celebru prin traversarea lui de catre Lawrence al Arabiei, Wadi Rum este locul unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000),Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015). Dupa experienta desertului ne indreptam spre Aqaba, statiune aflata in insoritul golf al Marii Rosii. Recifele de corali constituie adevaratul tezaur, a caror explorare este posibila in timpul optionalei de a doua zi. Cazare si cina in Aqaba.

Ziua 06. Aqaba

Mic dejun. Zi libera la Marea Rosie pentru plaja si relaxare sau excursie optionala, Croaziera cu pranz inclus in Aqaba. Cazare si cina in Aqaba.

Ziua 07. Marea Moarta - Betania - Amman

Dupa micul dejun vom face transfer la Marea Moarta. Timp liber la dispozitie. Ne vom deplasa apoi spre situl Betania sau Al-Maghtas, denumire locala, botezul in traducere, unde se afla Biserica ortodoxa Ioan Botezatorul. Situl a fost inclus in UNESCO in anul 2015. Aceasta zona plina de verdeata este considerata adevaratul loc al botezului lui Iisus, asa cum arata si harta din Madaba.
Cazare si cina Amman.

Ziua 8. Amman - Vizita la Jerash & Ajloun

Mic dejun. Zi libera la Amman sau excursie optionala, Vizita la Jerash & Ajloun.
Jerash, numita in antichitate, Gerasa, a dormitat, sub nisip, aidoma Pompeiului si Herculanumului sub cenusa, pana in 1920, an in care au inceput sapaturile arheologice. Aici vom descoperi principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman: temple ridicate pe coline, piete publice, teatre, strazi pavate, strajuite de turnuri si porti impozante. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf. Vom vizita castelul medieval Qala’At Ar-Rabadh, situate la o altitudine de 1250 m, ce ofera o priveliste spectaculoasa datorita amplasarii sale. Ridicat pe ruinele unei foste manastiri in vederea apararii contra cruciatilor, castelul a fost extins de-a lungul secolelor

Ziua 9. Amman - Bucuresti

La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 03:55, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:50.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru Iordania se necesita viza, se obtine la frontiera.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
26.11.2021 1199 1099 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 179 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 899 euro;
Copil sub 12 ani: 749 euro cazat in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar.

Servicii incluse

• Bilet avion Bucuresti - Amman - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina in zona Amman la hotel de 4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Petra la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina la camping in Wadi Rum;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun si cina in zona Aqaba la hotel de 4*;
• Taxele de trecere a frontierelor;
• Taxa de intrare in Petra;
• Transport cu autocar clasificat conform itinerariu;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Excursii conform program;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• Jeep Safari in Wadi Rum (2 ore);
• Ghid local si insotitor de grup vorbitor de limba romana.
• BONUS - Costul testului din aeroport Amman va fi suportat de catre Europa Travel daca se va mai solicita la plecare;

Nu sunt incluse

• Tips in valoare de 4 euro/persoana/zi (se achita obligatoriu la ghidul local);
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno( recomandam asigurare travel covid protection storno si medicala);
• Tarif special testare covid-19 RT-PCR: 220 -250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza;

Orar de zbor

• Bucuresti OTP 00:30 - Amman Amm 03:10
• Amman Amm 03:55 - Bucuresti OTP 06:50
*Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Jerash & Ajloun
60 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Include: bilete de intrare
Croaziera cu pranz inclus in Aqaba
45 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Include: bilete de intrare.

Galerie foto

Rezerva acum!