INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Comorile din Desertul Arabiei - Iordania 2024 - 2025

Itinerariu: Amman - Jerash Ajloun - Muntele Nebo - Madaba - Petra - Mica Patra - Wadi Rum - Aquaba - Marea Moarta - Betania - Amman
Date plecare: 06.10.2024, 25.11.2024, 15.03.2025, 22.03.2025, 05.04.2025, 19.04.2025, 29.04.2025, 17.05.2025, 07.09.2025, 28.09.2025, 12.10.2025, 26.10.2025, 09.11.2025, 23.11.2025, 07.12.2025
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif de la 1499 999 euro/persoana(taxe aeroport incluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 30%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

Se spune ca daca ai timp sa vezi un singur loc din tot Orientul Mijlociu, acel loc nu poate fi Petra. Si, intr-adevar, Petra nu numai ca a fost votata intre cele 7 minuni noi ale lumii, dar este un oras pe care cu greu o sa poti sa-l uiti. Dar Iordania nu inseamna doar Petra. Da, toate celelalte obiective turistice sunt in umbra incredibilului oras roz al nabateenilor, dar doar pentru ca Petra este asa de speciala - Iordania are unul dintre cel mai bine pastrate orase romane, are numeroase alte urme ale crestinismului, dar si ale istoriei, are iesire la Marea Moarta si la Marea Rosie, plus ca are unul dintre cele mai frumoase deserturi din lume. Daca vrei sa vezi o tara din Orientul Apropiat, atunci alege Iordania!

De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...

vei fi fermecat de Petra, orasul roz, una dintre cele sapte minuni ale lumii;

• vei descoperi Jerash, unul dintre cel mai bine pastrate orase ale Imperiului Roman;

• vei pluti pe Marea Moarta, chiar daca habar n-ai sa inoti sau macar sa faci pluta;

• vei fi incantat de mancarea iordaniana (similara, daca nu identica cu cea libaneza);

• vei descoperi arta mozaicurilor romane si bizantine de la Madaba la Petra!

Ziua 1. Bucuresti - Amman

Ora 21:45 - Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda. La ora 00:45 imbarcare pe zborul companiei Tarom cu destinatia Amman. Ne intalnim cu reprezentantul agentiei partenere in Amman, facem formalitatile vamale, transfer la hotel, check in si cazare in Amman.

Ziua 2. Amman - turul orasului

Dupa micul dejun incepem ziua cu un tur al capitalei Amman. Fost oras negustoresc pe vremea romanilor sub numele de Philadelphia, orasul a fost complet abandonat in secolul al XV-lea, in praful desertului, nemairamanand decat maretul amfiteatru roman la umbra caruia se odihneau caravanele care strabateau desertul. A fost refondat in 1878 de otomani, care i-au mutat aici pe cerchezii alungati din Caucaz si Dobrogea, iar dupa 1921, a devenit capitala nou-creatului stat Transiordania. Vom vizita in oras vechea Citadela, ce include Muzeul Arheologic National, alaturi de care se afla Templul lui Hercule si urmele unei biserici bizantine aflate in centrul orasului antic, sus pe unul dintre cele 19 dealuri ale Ammanului. Apoi vom vizita perla Ammanului, Amfiteatrul Roman, o cladire impresionanta, a carei capacitate era de 6000 de spectatori si, in fine, spectaculoasa Moschee King Abdullah, finalizata in 1989, spre cinstirea bunicului regelui Hussein, cu un impunator dom albastru. Transfer catre Amman pentru cina si cazare.Cazare in Amman.

Ziua 3. Amman - vizita la Jerash & Ajloun

Mic dejun. Zi libera la Amman sau excursie optionala, vizita la Jerash & Ajloun.

Parafrazand un cantec celebru &bdquoPetra daca nu aveam, Jerash-ul Petra il faceam&rdquo. Jerash (numit Gerasa in perioada romana si fiind unul dintre cele 10 orase ale Decapolisului) a fost protejat de intemperiile istoriei de nisipul desertului, care a jucat acelasi rol ca si lava in Pompei. In consecinta, alaturi de orasul de langa Napoli, este cel mai bine pastrat oras roman antic. A fost scos de sub nisip incepand cu 1920 si este cel mai bun exemplu al maretiei oraselor romane - trebuie doar sa ne imaginam marile metropole ale Imperiului Roman, daca Gerasa, un oras nu tocmai in top 20, arata astfel. Vom descoperi pietre publice vaste, paduri de coloane, nu mai putin de 3 teatre la o populatie estimata la maximum 25000 de persoane (cam cat Oltenita de astazi). Vom descoperi ca strazile erau pavate cu grija, temple construite in locuri reprezentative si cat de bine erau organizate cartierele orasului.Ne vom continua drumul spre Ajloun, unde se afla un Arc de Triumf construit in cinstea imparatului Adrian, fiul adoptiv al lui Traian, care a vizitat la un moment dat actuala Iordanie si unde se afla una dintre cetatile speciale ale Iordaniei - castelul Ajloun, unul dintre castelele construite in timpul legendarului Saladin, cel care a reocupat Ierusalimul aflat timp de 88 de ani in posesiunea cavalerilor cruciati occidental. Ajloun a facut parte dintr-o retea importanta de fortificatii care controlau principalele drumuri comerciale si de aparare in fata cruciatilor. Este unul dintre cel mai bine pastrate castele ale Iordaniei, iar de pe zidurile castelului poate fi vazuta Palestina in zilele clare.Cazare in Amman.

Ziua 4. Amman - Muntele Nebo - Madaba - Petra

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo, unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Intr-o zi senina, de aici se poate admira o buna parte din Palestina, inclusiv orasul Ierihon, unul dintre cele mai vechi orase din lume. Urmatorul popas va fi in Madaba - un orasel cu o semnificativa comunitate crestina, unde vizitam Biserica ortodoxa Sfantul Gheorghe, care cuprinde un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Acest mozaic se afla pe podeaua bisericii si a fost construit inainte de anul 570. Distruse de un cutremur in anul 746, biserica si orasul au fost abandonate. Redescoperit in 1884, mozaicul a fost distrus de foc, dar si de activitatile din noua biserica construita pe ruinele celei vechi pana in 1964, cand ce a mai ramas a fost salvat de fundatia Volkswagen. Vom strabate apoi spectaculoasa Autostrada a Regelui, o ruta strabatuta de caravane de mii de ani, de-a lungul careia se afla orase biblice, ruine romane si castele cruciate.Cina si cazare in Wadi Musa (langa Petra).

Ziua 5. Petra - Mica Patra - Wadi Rum

Mic dejun. Este apogeul excursiei - vom intra in Petra, capitala Regatului nabateenilor, un regat arab a carui bogatie s-a construit pe rutele comerciale care legau sudul peninsulei arabe (actualul Yemen) de Orientul Apropiat. Dupa o scurta carare de la intrare, unde vom putea observa primele monumente sapate in piatra, vom intra in defileul Siq, intrarea in fabulosul oras, un canion strans, cu stanci marete si prin care vom descoperi urmele simbolurilor religioase ale numeroaselor popoare din zona - Petra era un oras al negustorilor, un centru comercial, un oras cosmopolit, de unde si bogatia lui, asa ca religiile negustorilor erau prezente prin mici simboluri religioase de-a lungul Siq-ului. Dupa mai bine de 1 kilometru, dintr-odata, dupa locul cel mai ingust, ne explodeaza in fata celebrul Tezaur, spectaculoasa fatada a unuia dintre cele mai somptuoase morminte din Petra (denumirea de Tezaur provine din perioada cand primii descoperitori nu intelesesera care era scopul acestei fatade fermecate).

Ulterior vom descoperi vechiul teatru roman, construit dupa cucerirea romana (Petra a devenit romana in 106, in acelasi an cu Dacia, dar fara ca vreo piatra sa fie clintita - negustorii locali au decis sa intre sub protectia Romei pentru a-si putea continua afacerile fara batai de cap), iar apoi vom descoperi o sarabanda intreaga de fatade de morminte una mai frumoasa decat alta.

Timp liber la dispozitie cu posibilitatea de a urca pana la Manastire, cea de-a doua cladire emblematica a Petrei alaturi de Tezaur. Manastirea nu a fost mormant, unii istorici speculand ca a fost un loc sacru unde aveau slujbe nabateene. Pentru a ajunge aici, trebuie sa urci 800 de trepte sapate in stanca (se poate si calare pe un magar sau cal).Programul continua cu situl Mica Patra, a carui denumire se datoreaza asemanarii arhitecturale cu Petra prin constructiile sapate in stanca, dar aici se afla, de fapt, zona in care trageau negustorii. Pentru ca Petra sa nu fie deranjata de galagia si murdaria animalelor de povara, caravanele trageau aici, in Mica Petra, unde, de asemenea, se pot vedea unele dintre cele mai frumoase fatade ale nabateenilor.Plecare spre desertul Wadi Rum.Cazare si cina in tabara din Wadi Rum. (corturi standard cu grup sanitar propriu)

Ziua 6. Wadi Rum - Aqaba

Dupa micul dejun, imbarcati in jeepuri, vom explora timp de doua ore fascinantul desert al Arabiei intr-o experienta unica. Wadi Rum sau Valea Lunii are un aspect selenar, cu roci inalte, nisip de culoare rosiatica, vai vechi si munti din travertin erodati. Devenit celebru prin traversarea lui de catre Lawrence al Arabiei, Wadi Rum este locul unde s-au turnat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie (2000), Mumia revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015). De altfel, in urma filmarii Martianului, in taberele turistice au aparut si corturile sub forma de domuri (numite si &bdquomartiene&rdquo sau &bdquoStargazing&rdquo) pentru o experienta premium.Dupa experienta desertului ne indreptam spre Aqaba, statiune aflata la Marea Rosie.Cazare si cina in Aqaba.

Ziua 7. Aqaba

Mic dejun. Zi libera la Marea Rosie pentru plaja si relaxare sau excursie optionala - croaziera in Golful Aqaba, parte a Marii Rosii, cu posibilitatea de snorkelling si inot. Vasul de croaziera are podeaua de sticla, pentru ca aceia care nu stiu sa inoate sa poata admira comorile submarine ale Marii Rosii, in special coralii. Pranzul este inclus.Cazare si cina in Aqaba.

Ziua 8/9. Marea Moarta - Betania - Amman - Bucuresti

Dupa micul dejun vom pleca spre nord, spre Marea Moarta, practic un lac cu o salinitate extrem de ridicata, care tine corpul ridicat fara niciun efort. Practic, nu trebuie sa stii sa inoti, nici sa fi facut pluta vreodata, pentru ca salinitatea ridicata a apei tine orice corp la suprafata. I se spune Marea Moarta datorita faptului ca nicio vietate nu poate trai in ea din cauza salinitatii. Timp liber la dispozitie pe malul marii. Ne vom deplasa apoi spre situl Betania sau Al-Maghtas, denumire locala, Botezul in traducere, unde se afla Biserica ortodoxa Ioan Botezatorul. Situl a fost inclus in UNESCO in anul 2015. Aceasta zona plina de verdeata este considerata adevaratul loc al botezului lui Iisus, asa cum indica textele biblice, dar si harta din Madaba, acest lucru fiind recunoscut si de Papa de la Roma. Conform textelor biblice, Iisus a fost botezat in &bdquoBetania dupa Iordan&rdquo si nu efectiv in raul Iordan, ci intr-un mic afluent al acestuia. Optional late check out. Transfer la aeroport pentru zborul Amman - Bucuresti in jurul orei 23:30. La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:25, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20.

Hoteluri

Amman: Le Vendome Hotel 4 *, Shmeisani, Issam Ajlouni Street Amman sau similar.

Zona Petra: Seven Wonders Hotel 3, Wadi Moussa , 71882 Wadi Musa, Jordan sau similar.

Wadi Rum: Oasis Desert Camp, categoria locala. Aqaba: My Hotel 4*, Al Nahda Street, 77110 Aqaba sau similar.

Aqaba: My Luxury Hotel 4*, Al Nahda Street, 77110 Aqaba sau similar.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru Iordania se necesita viza, se obtine la frontiera.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
Informatii practice
Climat
Regiunea este caracterizata prin veri extrem de calduroase si ierni blande - dar, atentie, noptile in Amman, Petra si Wadi Rum pot fi foarte friguroase in perioada iernii. Zona Marea Moarta are un microclimat care o face cu pana la 10 grade mai calda decat zona Amman.
Vize
Cetatenii romani au nevoie de viza de Iordania, care se poate obtine la sosirea in punctul de frontiera. La fel, pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni din momentul intrarii in Iordania.
Infrastructura de transport local
Foarte buna. Soselele sunt in conditii bune peste tot.
Siguranta personala
Iordania este o tara extrem de sigura, cu o criminalitate scazuta.
Cum comunici
Multi locuitori vorbesc foarte bine limba engleza peste tot.
Bani
In Iordania se folosesc dinarii iordanieni, dar unele magazine turistice accepta si dolari sau euro la o rata defavorabila. Exista, de asemenea, numeroase case de schimb si destule ATM-uri de unde poti scoate moneda locala. Cardurile sunt acceptate in locurile de calitate.
Comunicatii
In Iordania, de asemenea, gasesti Wi Fi in numeroase locuri turistice la o viteza acceptabila. Pentru SIM card, orientati-va, in principiu, spre Orange, dintre cei 3 operatori nationali de telefonie mobila. Preferabil de cumparat SIM-ul in aeroport.
Tipuri de prize
In Iordania sunt mai multe tipuri de prize - tip D, F, G si J, pentru care ai nevoie de adaptor. Ideal ar trebui un adaptor universal.
Cod vestimentar
In zilele in care se vor vizita lacase de cult se recomanda haine lungi care sa acopere toate partile corpului - pantaloni sau fuste lungi. In afara zonelor religioase, se poate purta orice tip de haine. In Petra, datorita soarelui de multe ori intens, este obligatoriu sa purtati ceva pe cap pentru a evita insolatia.
NOTE:
• Grup minim: 25 de persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru Iordania se necesita viza, se obtine la frontiera.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii) nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii de calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minimum 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare, facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare, care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor, se va comunica inainte de plecare cu 48 de ore, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Tarife

Data plecare Tarif
06.10.2024 1499 1069 Euro
25.11.2024 1499 1069 Euro
15.03.2025 1499 999 Euro
22.03.2025 1499 999 Euro
05.04.2025 1499 999 Euro
19.04.2025 1499 999 Euro
29.04.2025 1499 999 Euro
17.05.2025 1499 999 Euro
07.09.2025 1499 999 Euro
28.09.2025 1499 999 Euro
12.10.2025 1499 999 Euro
26.10.2025 1499 999 Euro
09.11.2025 1499 999 Euro
23.11.2025 1499 999 Euro
07.12.2025 1499 999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 179 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1099 euro;
Copil sub 12 ani: 749 euro cazat in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar.
Supliment Paste: 199 euro

Servicii incluse

• Bilet avion Bucuresti - Amman - Bucuresti , ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti de cazare cu mic dejun si mic dejun si cina in zona Amman la hotel de 3* sau 4* categoria locala;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Petra la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina la camping in Wadi Rum;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun si cina in zona Aqaba la hotel de 4*;
• Taxele de trecere a frontierelor;
• Taxa de intrare in Petra;
• Transport cu autocar clasificat conform itinerariu;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Excursii conform program;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• Jeep Safari in Wadi Rum (2 ore);
• Ghid local si insotitor de grup vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse

• Tips in valoare de 4 euro/persoana/zi (se achita obligatoriu la ghidul local);
• Excursiile optionale;
• Late check out, 28 euro/persoana in Dubla si 38 euro/persoana in Single;
• Asigurare travel covid protection(obligatorie);

Orar de zbor

6 OCT Bucuresti-Amman 00:45-03:25
13 OCT Amman-Bucuresti 04:25-07:20
*Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Jerash & Ajloun
60 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Include: bilete de intrare
Croaziera cu pranz inclus in Aqaba
45 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Include: bilete de intrare.

Galerie foto

Galerie foto turisti

Rezerva acum!