INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil - Hurghada 2024 - 2025

Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada
Date plecare: 24.10.2024, 24.11.2024, 18.02.2025, 03.03.2025, 16.03.2025, 06.04.2025, 13.04.2025, 19.05.2025, 31.08.2025, 07.09.2025, 28.09.2025, 12.10.2025, 26.10.2025, 09.11.2025, 23.11.2025, 07.12.2025
Circuit cu avionul, 11 zile
Oferta Early Booking pentru plecarile 2025! Tarif Redus 1699 1289 euro/persoana (pret final - fara taxe ascunse/neincluse!)
Oferta speciala - valabila in limita disponibilitatii!

Program

Esti sau nu esti pasionat de istorie, Egiptul este o destinatie unica pe care trebuie sa o descoperi cel putin o data in viata. Egiptul a creat o civilizatie unica, prima civilizatie extrem de organizata din istoria omenirii, lasand in urma unele monumente pe care cu greu ni le putem inchipui azi ca ar fi fost construite cu tehnologiile de atunci - monumentalitatea piramidelor, arta incredibila a mormintelor din Valea Regilor, dar si o serie intreaga de temple care se pastreaza, desi au trecut 2000 sau 3000 de ani peste ele, uimesc pe oricine. Plus dinamismul extraordinar al metropolei Cairo, dar si linistea unei croaziere pe Nil vor face din excursia aceasta o calatorie memorabila.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca…
- vei vizita singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care a ramas in picioare;
- vei descoperi arta inegalabila a mormintelor faraonilor egipteni, cu picturi care s-au pastrat de mai bine de 3000 de ani;
- vei descoperi unele dintre cele mai cunoscute artefacte ale istoriei - cum este tezaurul gasit in mormantul lui Tutankhamon;
- vei simti serenitatea unei croaziere pe Nil;
- vei savura apele calde ale Marii Rosii.

Ziua 1. Bucuresti - Cairo

Intalnire la ora 19:50 cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Turkish Airlines catre Cairo, decolare la ora ora 21:50. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 02:50. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo. Cazare Cairo.

Ziua 2. Cairo

Mic dejun. Este momentul in care vom descoperi unul dintre cele mai dinamice orase ale lumii - Cairo, un oras cu aproape 10 milioane de locuitori. Intimidant la inceput, cu un trafic care defineste cuvantul „haos”, incet, incet, ne vom reveni si vom savura niste obiective unice. Vom incepe vizita cu Citadela construita de Saladin si largita de toti conducatorii Egiptului. Principala moschee este Moscheea Mohamed Ali, construita de albanezul originar din Kavala care a pus bazele independentei Egiptului fata de ocupatia otomana. Construita de Saladin pentru a apara populatia locala de asaltul sangeros al cruciatilor, Citadela a reprezentat centrul puterii sultanilor si beilor Egiptului timp de secole. Cel mai sangeros eveniment a avut loc in 1811, cand mamelucii, ordinul militar care conducea de secole Egiptul, au fost atrasi intr-o capcana in Citadela de adjunctii lui Mohamed Ali, sub pretextul sa-l doboare pe acesta de la putere. Au intrat printr-un culoar ingust, pe care il veti vedea, si acolo au fost ucisi pana la ultimul de trupele albaneze ale lui Mohamed Ali, incheind perioada mameluca din istoria Egiptului. Apoi, vom vizita Muzeul Egiptean, unde se afla cele mai spectaculoase artefacte gasite in Egipt. In acest moment, vechiul Muzeu Egiptean deschis de englezi in zona Pietei Tahrir, centrul orasului, este deschis, dar este posibil ca in curand sa fie deschis Marele Muzeu Egiptean, cel mai scump muzeu din istoria omenirii (a costat circa 1 miliard de dolari). Planificat sa fie deschis in 2012, a tot fost amanat. Vom vizita unul din cele doua - fie vechiul muzeu, fie noul muzeu, daca acesta din urma este deschis.Cazare in Cairo.

Ziua 3. Cairo - Alexandria

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional - Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Alexandria a fost fondat de marele cuceritor macedonean Alexandru cel Mare, care a cucerit Egiptul din mainile persilor si a fost incoronat faraon al Egiptului. Dupa moartea lui, Egiptul a devenit regat, iar ultimii faraoni au fost din dinastia greaca a Ptolomeilor, care au mutat capitala in Alexandria. Orasul a pus in umbra Cairo sau Luxor, devenind capitala tarii si unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Mediteranaa, statut pe care l-a detinut timp de milenii, pana in zilele noastre. In Alexandria, vom vizita Amfiteatrul Roman - nu este mare cat ne-am inchipui, tinand cont de importanta orasului, dar este o capodopera arhitectonica. Muzeul National, spre deosebire de muzeul din Egipt, care se concentreaza pe perioada faraonica, prezinta artefacte din perioada greco-romana si gradinile Momtaza, ale fostului palat regal din Alexandria.Cazare in Cairo.

Ziua 4. Cairo - Giza - Dashur & Sakkara - Aswan

Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Este locul unde Napoleon si-a motivat soldatii in timpul celebrei Batalii de la Piramide cu indemnul „soldati francezi, cinci milenii de istorie va privesc”. Veti descoperi singurele minuni ale lumii antice care au supravietuit pana in zilele noastre, dar si enigmaticul Sfinx, care a pazit piramidele, cum zicea Napoleon - de cinci milenii (ma rog, poarta in continuare urme de gloante frantuzesti in el).Dupa vizita de la Giza, va urma transferul in Cairo pentru timp liber sau se poate opta pentru excursia (optionala) la Dashur si Saqqara, unde veti vizita urmele celei mai vechi parti din civilizatia Egiptului Antic. La Dashur vom vizita primele incercari de piramide imense din istoria Egiptului si cele care au pus baza cunostintelor de arhitectura care au dus la construirea fantasticelor piramide de la Giza. Mai intai, faraonul Sneferu a ordonat sa se i se construiasca o piramida si nu a iesit prea bine - nu a iesit… piramidala. I se spune Piramida turtita, asa ca in urma esecului, Sneferu a ordonat construirea unei a doua piramide - Piramida rosie, care, pe baza invatamintelor de la prima piramida, a iesit perfect. Keops a fost urmasul si e foarte posibil sa fie fiul lui Sneferu.A doua oprire va fi la Saqqara, unde se afla celebra piramida in trepte a faraonului Djosser si care este practic prima piramida cunoscuta din Egipt (a fost terminata cu circa 70 de ani inainte de urcarea pe tron a lui Keops). Vom vizita de asemenea cateva mastabe - monumente funerare ale inaltilor oficiali ai statului egiptean, cum ar fi Ptah Hotep, Mereruca sau Ti - acestea nu au forma de piramida (rezervata faraonilor), dar sunt de asemenea impresionante. Transfer cu autocarul la gara, pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatori in cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Cina va fi inclusa.

Ziua 5. Aswan - insula Kitchener - plimbare cu feluca - Templul Philae

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Dupa ce ne vom lua cabinele in primire, vom descoperi cateva colturi din acest orasel egiptean, aflat in sud, capitala a Nubiei. Dupa dinamicul Cairo, aici veti fi uimiti de liniste. Vom debarca pe insula lui Kitchener, unul dintre oamenii forte britanici din Africa secolului al XIX-lea, care, fiind pasionat de botanica, a adus aici, pe insula care ii poarta azi numele, seminte si arbusti din toata Africa, si vom face o scurta plimbare cu feluca printre insulele de langa Aswan. Feluca este o veche ambarcatiune cu vela care a fost folosita pe Nil inca din vremea faraonilor. Ultima vizita va fi la celebrul templu Philae, ultimul templu unde s-au mai savarsit slujbe dedicata zeitei Isis, hat, ani buni dupa convertirea obligatorie a intregii populatii la crestinism. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si cu o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Insula pe care s-a aflat templul Philae este azi sub apa din cauza constructiei Marelui Baraj, iar templul a fost mutat pe o alta insula, mai ridicata. Cazare pe vas, cu pranz si cina.

Ziua 6. Kom Ombo - Edfu

Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, singurul templu dedicat nu uneia, ci doua zeitati - Sobek si Horus. Este practic un foarte interesant templu dublu. Navigare catre Edfu. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 7. Edfu - Luxor

Mic dejun. Vizitam Templul Edfu, poate cel mai bine pastrat templu antic egiptean provenind din perioada dinastiei grecesti a ptolomeilor. Aici vom admira, pe langa monumentalele cladiri ale templului, si statuia zeului-pasare Horus. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna, unde se afla un alt templu major al Egiptului Antic. Vom ajunge la Luxor, principalul oras din zona, care a jucat si rolul de capitala a Egiptului Antic de-a lungul a numeroase dinastii. Vizitam Templul Luxor aflat fix in centrul orasului modern, o sarabanda de temple, coloane si piete construite succesiv de numerosi faraoni. Fiecare s-a simtit obligat sa adauge ceva complexului. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 8. Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut & Colosii lui Memnon - Hurgada

Mic dejun. Timp liber in Luxor sau excursie optionala pe malul de vest, unde se afla cele mai impresionante urme ale civilizatiei egiptene. Vom opri pentru cateva fotografii la Colosii lui Memnon, de fapt statui ale faraonului Amenhotep III care se aflau in fata marelui templu funerar dedicat faraonului, dar care a fost distrus. Li se spun colosii lui Memnon pentru ca, in perioada greco-romana, s-a crezut ca sunt statui dedicate personajului legendar Memnon, rege al Etiopiei care ar fi participat in Razboiul Troiei. Motivul este ca datorita unor crapaturi in stanca aparute de la cutremure, statuile scoteau niste sunete in momentul rasaritului, cand temperatura desertului se schimba brusc - Memnon era fiul zeitei Tithonus, zeita rasaritului, si ar fi „plans” la vederea mamei sale. Apoi, ne vom opri sa vizitam impresionantul templu mortuar al lui Hatshepsut, una dintre putinele femei-faraon, dar si un lider care s-a distins prin numeroasele temple construite in tot Egiptul si Sudanul de azi. La final, se viziteaza Karnakul, fabulosul complex centru politic si religios al Egiptului Antic, echivalentul Vaticanului de azi pentru catolici. Aproape fiecare faraon din Imperiul de Mijloc a adaugat cate un templu, statui sau alte lacase sfinte, asa ca aici veti descoperi apogeul arhitecturii egiptene. Daca piramidele de la Cairo impresioneaza prin marime, cladirile de la Karnak impresioneaza mai ales prin geniul artistic al constructorilor si arhitectilor egipteni, egalat doar de Imperiul Roman dupa mai bine de un mileniu.Transfer cu autocarul la Hurghada (aproximativ 4 ore). Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 9. Hurgada - Insula Giftun

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Giftun - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Insula Giftun se afla in largul Marii Rosii si in jurul ei se afla unele dintre cele mai spectaculoase „paduri” de corali din zona Hurghada.Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 10. Hurghada - Jeep Safari.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina in cort de beduin. Va fi practic o plimbare plina de adrenalina cu jeepurile prin desert, de aceea este recomandat sa aveti asupra dvs. ochelari de soare si palarie/sapca pe cap. Vom avea o prima oprire intr-un sat de beduini, unde avem ocazia sa vedem cum se prepara lipia arabeasca, facuta din faina si apa. Tot in acest sat vedem o mica gradina zoologica, animale precum serpi, varani, testoase, cameleoni, vulpea desertului. Va urma o plimbare cu camila, in timpul careia va puteti face fotografii de amintire, iar dupa aceea urmeaza masa. Locul pentru servit masa este unul obisnuit pentru egipteni, stand pur si simplu jos, pe niste covorase. Mancarea va fi servita in regim bufet suedez, cu preparate specifice. Dupa servirea mesei, urmeaza un spectacol cu dansatori de tanoura, vestitul dans egiptean in care dansatorul se invarte inspirat din ceremonialele religioase ale sufi si renumitele dansatoare din buric. Un adevarat spectacol in desert sub cerul liber.Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 11. Hurghada - Cairo.

Mic dejun. Transfer in jurul pranzului din Hurghada catre Cairo (aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 17:00. Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 02:10. Sosire in Bucuresti la ora 08:10.

Hoteluri

• Cairo: Pyramids Hotel 4* superior, Alexandria Road Pyramids, Giza Governorate/ Helnan Dreamland Hotel & Conference Center 4*superior, Dream land، Giza- Al Wahat Al Baharia، 6th of October، Giza Governorate 12566, Egipt sau similar;
• Hurghada: Sea Star Beau Rivage Hotel 4* superior, El Ahyaa Area, Hurghada, Egipt sau similar;
• Vas: M/S Sapphire 5* sau simiar;

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Incepand cu mijlocul primaverii, temperaturile cresc la o medie diurna de 35 - 40 de grade Celsius in zonele din interiorul tarii, cu noaptea destul de fierbinte, aceste temperaturi fiind inregistrate pana la mijlocul toamnei. In timpul iernii, mai ales noaptea, temperatura scade neasteptat de mult pana la 10 - 15 grade, in timp ce temperaturile diurne sunt rezonabile, uneori fiind chiar racoare.
Vize
Cetatenii romani au nevoie de viza de Egipt, care se poate obtine la sosirea in punctul de frontiera. Pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni din momentul intrarii in Egipt.
Infrastructura de transport local
Foarte buna. Soselele sunt in stare buna peste tot. In Cairo, este un trafic haotic egalat doar de New Delhi.
Siguranta personala
Egiptul este o tara extrem de sigura, cu o criminalitate scazuta. Atentie doar la traversare.
Cum comunici
Multi locuitori vorbesc engleza, mai ales cei care locuiesc si muncesc in zonele turistice. Atentie, egiptenii nu pot pronunta litera p, o pronunta b.
Bani
Valuta nationala este lira egipteana (cunoscuta sub numele de Egyptian pound - se pronunta bound). In locurile turistice, orice serviciu se poate plati in euro si dolari la o rata defavorabila. Cardurile sunt acceptate doar in restaurantele si hotelurile mai bune si in marile magazine de suveniruri. Exista un numar rezonabil de ATM-uri in orase.
Comunicatii
Veti gasi Wi Fi prin hoteluri si restaurante, dar de multe ori cu o viteza destul de mica. Pentru a avea un net ceva mai bun, puteti cumpara un SIM de telefon la aeroport. Exista 5 retele de telefonie mobila, cele mai bune fiind ca la noi - Vodafone si Orange.
Tipuri de prize
In general, sunt folosite prize de tip C, ca in Romania.
Cod vestimentar
Egiptul este o tara conservatoare, cu majoritatea populatiei imbracandu-se dupa canoanele hijabului musulman. Se recomanda ca atunci cand veti vizita orase (cum ar fi Cairo sau Alexandria), barbatii sa aiba pantaloni lungi, iar femeile, pantaloni sau fuste / rochii lungi si o naframa la indemana. In zonele istorice, se poate merge in pantaloni sau fuste scurte.
NOTE
Grup minim 25 de persoane. 
Oferta turistica este parte integranta din contract.
Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se va transmite cu 2 zile inainte de plecare.
Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tara.
Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului etc.), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ, 2-6 euro/persoana/noapte).
Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Tarife

Data plecare Tarif
24.10.2024 1699 1278 Euro
24.11.2024 1699 1278 Euro
18.02.2025 1699 1289 Euro
03.03.2025 1699 1289 Euro
16.03.2025 1699 1289 Euro
06.04.2025 1699 1289 Euro
13.04.2025 1699 1289 Euro
19.05.2025 1699 1289 Euro
31.08.2025 1699 1289 Euro
07.09.2025 1699 1289 Euro
28.09.2025 1699 1289 Euro
12.10.2025 1699 1289 Euro
26.10.2025 1699 1289 Euro
09.11.2025 1699 1289 Euro
23.11.2025 1699 1289 Euro
07.12.2025 1699 1289 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 259 euro;
Copil sub 12 ani: 899 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala,compania Turkish Airlines, escala la Istanbul;
• taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti cazare in zona Cairo, la hotel 4* cu mic dejun;
• 1 noapte de cazare in tren, ruta Cairo - Aswan, in cusete de dormit de 2 locuri cu mic dejun si cina;
• 3 nopti cazare in Hurghada la hotel 4* superior cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale);
• 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
• Bonus - vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
• Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cu ghid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo, Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
• Turul panoramic de oras in Cairo;
• Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
• ghid local.

Nu sunt incluse

• taxa de viza - 25 euro/ persoana, se achita la inscriere;
• asigurarea medicala si asigurarea storno, optionale;
Suplimentl obligatoriu pentru plecarea de Paste din 13 Aprilie 2025 - 169 eur/adult/copil;
• excursiile optionale.
• bacsis pentru sofer si ghidul local 6 euro/persoana/zi ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);

Orar de zbor

Bucuresti-Istanbul 21:40-23:10 
Istanbul-Cairo 00:30-02:50 
Cairo-Istanbul 02:10 -04:40 
Istanbul-Bucuresti 06:50 -08:10 
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Excursie Alexandria
60 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Alexandria este al doilea oras ca marime din Egipt, localizat la 200 de kilometri nord-vest de Cairo. El a fost intemeiat in secolul IV i.Hr. de catre Alexandru Macedon. Orasul a fost in antichitate capitala Egiptului si unul dintre principalele centre culturale alaturi de Roma si Atena. El era cunoscut pentru farul de pe insula Pharos, una dintre cele mai inalte constructii din antichitate si una dintre cele 7 minuni ale lumii si pentru cea mai mare biblioteca a antichitatii. Ambele constructii au fost distruse de cutremure si razboaie. In prezent Alexandria este unul dintre cele mai importante centre culturale si istroice ale Egiptului. Aici se gasesc necropolele romane, un loc in care putem vedea dovezi ale culturilor: romane, grecesti si egiptene, care convietuiau in oras in secolele II-III d.Hr. Catacombele se prezinta sub forma unui templu grecesc, subteran. Putine vestigii antice s-au pastrat in Alexandria, multe din ele aflandu-se acum sub nivelul marii. Cea mai mare parte a acestora s-au pastrat in Separeum, locul unde se considera ca au fost ascunse o parte din manuscrisele bibliotecii antice. Cel mai cunoscut monument din Serapeum este coloana lui Pompei, o coloana dorica de 25 de metri. Serapeum a fost un templu grecesc ridicat in timpul perioadei Ptolemeice pentru a onora zeul Serapis, protectorul orasului. Amfiteatrul Roman din Alexandria este unul dintre ultimele amfiteatre din perioada Imperiului Roman conservate de pe teritoriul Egiptului. In Alexandria se gaseste si una dintre cele mai vechi biserici din Africa si din lume: Catedrala Sfatul Marcu. Constuita de Sfantul Marcu Evanghelistul in secolul I, aceasta a fost distrusa si reconstruita de mai multe ori pe parcursul secolelor. Catedrala este de rit ortodox coptic. Alexandria este vestita in prezent si pentru biblioteca moderna, construita in anul 2002. Ea contine in prezent peste 8 milioane de volume, adunate din intreaga lume. Cladirea principala a bibliotecii are 11 etaje si gazduieste o sala de lectura grandioasa. De asemenea complexul librariei cuprinde 4 muzee, 4 zone de expozitie pentru galerii de arta si un planetariu. In Alexandria se gaseste si cea mai veche biserica din Africa. In apropierea Alexandriei, pe malul Marii Mediterane, se gasesc gradinile Montaza, o oaza de frumusete. Gradinile fac parte din complexul unui palat, unde regele Faruk al Egiptului venea sa se odihneasca alaturi de familia sa. Aici poate fi admirat un peisaj unice cu Marea Mediterana, vegetatia locala, palatul si diversele monumente din parc.

Vom pleca dimineata cu autocarul de la hotelul la care suntem cazati spre Alexandria. Transferul dureaza aproximativ 02:30. Prima oprire in Alexandria va avea loc la Muzeul National. Biletul de intrare costa 100 de lire egiptene/pers.(aproximativ 5,5 euro/pers.). Vom continua cu Amfiteatrul Roman, unul dintre ultimele amfiteatre din perioada Imperiului Roman conservate de pe teritoriul Egiptului. Biletul costa 64 de lire egiptene/pers. (aproximativ 3,6 euro/pers.). Vom face un tur panoramic al orasului si vom merge spre Gradinile Montaza. Intrarea in gradini costa 25 lire egiptene/pers. (aproximativ 1,5 euro/pers.). Seara ne vom intoarce la hotelul unde suntem cazati.

Include: transport, vizitele la: Muzeul National, Amfiteatrul Roman, Gradinile Montaza, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Muzeul de Egiptologie
25 adult si 15 euro/copil sub 12 ani
Muzeul de Egiptologie este situat in central orasului Cairo. Aici se gaseste cea mai mare colectie de artefacte din Egiptul antic. Principala atractie a acestui muzeu este reprezentata de mumia si masca mortuara a faraonului Tutankamon. Masca mortuara este formata din aur masiv si se considera ca este fidela infatisarii faraonului adolescent, care a domnit in urma cu 3300 de ani. Muzeul este organizat pe doua nivele. La parter exista o impresionanta colectie de monede si papirusuri din perioada Antica, inclusive din Grecia Antica, Imperiul Roman si chiar si din perioada araba de inceput. De asemenea aici se gasesc si artefacte din perioada Regatului Nou precum statui, tabele si sarcofage. La etajul unu se gasesc artefacte ce apartin ultimelor doua dinastii din mileniul II i.Hr.. Cea mai mare a acestora au fost aduse din Valea Regilor, in special din mormintele intacte ale faraonilor Tutankamon si Psusennes. Muzeul prezinta si o expozitie permanenta de mumii, printre care si mumia reginei Hatshepsut.

Vom ajunge la muzeul de Egiptologie dupa-amiaza. Turul muzeului v-a dura aproximativ 2-3 ore. Pentru a intra in Muzeul Mumiilor va trebui sa achitati la intrare 20 de euro/persoana. Seara ne vom intoarce la hotelul unde suntem cazati.

Include: transport, intrare, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Valea Regilor
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Valea Regilor este situata la numai 5 de km de Luxor, pe malul vestic al fluviului Nil. Aici pentru o perioada de aproape 500 de ani au fost construite mormintele faraonilor si nobilitatii egiptene. Mormintele au fost in mare parte jefuite si vandalizate de hoti inca din perioada antica. In aceasta vale au fost descoperite 63 de morminte si catacombe, iar dintre acestea numai 18 pot fi vizitate de turisti. Aceste 18 morminte vizitabile nu sunt deschise toate in paralel, autoritatile egiptene impunand o rotatie pentru a le proteja de numarul foarte mare de turisti. Valea si-a recapatat importanta si faima odata cu descoperirea mormantului aproape intact al lui Tutankhamon in 1922. In prezent in micul mormant al faraonului este expusa mumia acestuia, intr-un sarcofag de lemn, poleit cu aur. Aproape la fel de vestit ca mormantul lui Tutankhamon este si mormantul lui Hatshepsut, unul dintre cele mai mari si mai complexe din vale. Hatshepsut a fost prima femeie faraon din Egiptul Antic si este considerata ca fiind prima mare femeie a istoriei cunoscute. Templul a fost renovat in anii 90, iar in prezent este cel mai usor de remarcat obiectiv al vaii. La intrarea in vale, pe malul Nilului se gaseste o multiudine de temple dedicate mai multor zeitati si faraoni. Colosii lui Memnon sunt unul dintre cele mai reprezentative obiective ale malului vestic. Statuile de 72 de metri inaltime au fost construite in onoarea faraonului Amenthotep al III-lea, in necropola Thebei, una din fostele capitale ale Regatului Antic. Colosii au fost avariati de cutremure pe parcursul istoriei. In urma unui cutremur, in antichitate, colosul din nord a fost avariat si se crede ca a inceput sa scoata sunete, la rasarit. Valea prezinta putine zone umbirte si se recomanda ca toti turistii care o viziteaza sa poarte palarii, sa se unga cu crema de protective solara si sa se hidrateze cat mai des posibl.

Vom pleca dimineata de la cazarea de pe vapor si vom merge catre valea Regilor cu un autocar local. Aici vom vizita Colosii lui Memnon (intrarea este libera). Vom continua Valea Regilor, unde vom vizita templele deschise ale zilei si templul lui Hatshepsut. Biletele de intrare costa 100 de lire egiptene/adult (5,5 euro) si 50 de lire egiptene/copil (2,8 euro).

Include: transport, vizitele la: Valea Regilor, Tempul Reginei Hatshepsut, Colosii lui Memnon, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Insula Gifton
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Insula Gifton face parte din arhipelagul omonim, situat in apropierea orasului Hurghada la aproximativ 14 km de oras. Din departare acestea par a fi doar niste simple insule desertice, dar cand ne apropiem de ele vom vedea adevarata atractie a lor. Apele marii Rosii, de un albastru indigo isi vor schimba culoarea intr-un turcoaz cristalin. In aceste ape se gasesc mai multe recife de corali ce gazduiesc o populatie mare de pesti, de diverse marimi si culori. In portul din Hurghada exista o flota mare de vase de croaziera. Unele dintre acestea au o podea de sticla, de unde puteti vedea si admira recifele de corali si pestii, chiar daca nu stiti sa inotati. Principala atractie de la suprafata este Paradise Island Beach. Nisipul alb si apele cristaline ale Marii Rosii subiliniaza de ce acest loc este un adevarat paradis. Vasul de croaziera va face doua opriri in apropierea unor recife, unde veti putea participa la o sedinta de snorkel alaturi de un ghid. Astfel veti putea admira minunile vietii acvatice din apropiere. La bordul vasului de croaziera putea veti lua si masa de pranz, formata dintr-un meniu tip bufet, in timp ce vaporul se va deplasa intre cele doua opriri pentru snorkel.

Vom fi transferati dimineata de la hotel la portul din Hurghada. Aici veti primi echipamentul de snorkel (ochelari si tub de respiratie). Ne vom imbarca pe vapor si vom pleca in croaziera. Pe parcursul calatoriei cu vaporul vom fi insotiti de un ghid local. Vom opri pentru o ora la una dintre plajele de pe insula Paradise. Dupa aceea vom continua catre prima oprire pentru o sedinta de snorkel. Aici vom intra in apa alaturi de ghidul local care ne va ajuta sa vedem diversitatea mare a pestilor din recife. Ne vom intoarce la bordul vasului unde vom servi masa de pranz. Vom face o a doua oprire pentru a intra in apa la un alt recif. Dupa aceea ne vom intoarce in portul Hurghada, de unde vom fi transferati la hotel.

Include: transport, plimbare cu vaporasul, snorkeling(echipament inclus), scurt popas pe Insula Gifton, masa de pranz inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Jeep safari in desert
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Jeep safari in desert este o experienta inedita pe care v-o pot oferi imprejurimile statiunii Hurghada. In acest tur veti lua contact direct cu mediul arid al desertului Sahara si cu bogata cultura a beduinilor - “oamenii desertului”. Calatoria cu jeep-ul este cea mai buna metoda de transport intr-un safari in desert, deoarece acestea sunt dotate cu aer conditionat si sunteti protejati de razele directe ale soarelui. Fiecare turist va primi de asemenea cate o In jurul Hurghadei se gaseste un desert pietros cu multe varfuri izolate de vai largi si plate. In aceasta excursie veti avea ocazia sa faceti fotografii unice cu desertul Sahara si cu panorama orasului Hurghada si a Marii Rosii si veti putea cobori pe una dintre dunele desertului Sahara. In general aceste excursii au loc dupa-amiaza si dureaza dupa apusul soarelui. Apusul soarelui in desert este un moment de o frumusete mistica, pe care vi-l veti aminti cu siguranta. In satul beduin veti lua contact direct cu traditiile populatiei locale. Aici contra unui cost modic, in functie de cat de bine stiti sa va targuiti, puteti calari pentru cateva minute o camila. Puteti sa intrati intr-unul din corturile intinse unde veti putea observa stilul de viata al beduinilor. Veti invata si veti vedea cum se face o paine traditionala berbera. Seara va puteti bucura de o cina intr-un cort berber sau in aer liber (in functie de anotimp). Cina este de tip bufet. Dupa lasarea serii vom asista la un spectacol cu muzica si dansuri traditionale berbere si arabe la care puteti sa serviti un ceai, apa sau o narghilea traditionala. Seara ne vom intoarce cu jeep-urile la hotel.

Vom pleca de la hotel direct la ora 15 (iarna se pleaca de la ora 14) cu jeep-urile spre suburbiile orasului Hurghada, de unde vom parasi drumurile pavate si vom intra in desert. Vom face o prima oprire pentru a face poze cu desertul si panorama orasului Hurghada. A doua oprire va avea loc la o duna de nisip, pe care o vom cobori pe jos. A treia si ultima oprire va avea loc in satul beduin unde vom petrece restul serii. Aici vom lua cina si vom asista la spectacolul cu muzica si dansuri traditionale. Seara, in general cu mult dupa apusul soarelui, ne vom intoarce cu jeep-urile la hotel.

Include: transport cu jeep prin desert, vizitarea unui sat beduin, cina in stil traditional, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Dahsure & Sakkara
49 euro/adult si 40 euro/copil sub 12 ani
Darshure si Sakkara sunt doua localitati, de pe valea fluviului Nil, la sud de Cairo, aflandu-se la aproximativ 30-40 de kilometri de acesta. Aceste doua orase au fost cunoscute in Egiptul antic ca mari necropole pentru Regatul de Jos. Chiar daca nu sunt la fel de cunoscute la nivel mondial ca Piramidele din Ghiza, acestea sunt la fel de interesante si au o istorie mai bogata. In Sakkara se gaseste cea mai veche piramida cunoscuta din lume, Piramida lui Djoser. Aceasta a fost construita in urma cu aproape 4700 de ani. Ea este una dintre primele structuri din piatra construite din lume si a fost facuta in onoarea faraonului Djoser, primul care a ales ca mormantul sau sa nu fie doar un simpu put cu un sigiliu. In prezent aceasta priamida poate fi vazuta doar din exterior datorita gradului foarte mare de degradare si riscului de surpare din interior. Langa piramida lui Djoser se gaseste unul dintre cele trei temple ale lui Serapis, de pe teritoriul Egiptului. Acesta a fost construit in perioada Regatului Nou al Egiptului antic pentru diversi faraoni. In perioada stapanirii grecesti, in ultimele secole i.Hr. mormintele au fost transformate intr-un templu dedicat taurilor din Memphis. In Sakkara se gaseste cea mai veche piramida care pastreaza forma geometrica, Piramida Cocosata. Piramida Cocosaata a fost construita in urma cu 4600 de ani, in onoarea faraonului Sneferu. Pe parcursul vietii acesta a construit 3 piramide Pramida Cocosata, Piramida Mijlocie si Piramida Rosie, faraonul fiind inmormantat in ultima. In apropierea piramidei lui Bent se gaseste Piramida Neagra construita pentru faraonul Amenemhat al III-lea. Aceasta a fost prima piramida in care faraonul a fost inmormantat alaturi de sotiile sale. Constructia facuta din caramizi si numarul mare de catacombe dedesubt au determinat distrugerea acesteia. Prin numarul mare de piramide si morminte, necropolele din Darshure si Sakkara reprezinta niste atractii turistice esentiale pentru toti turistii care viziteaza Egiptul.

Vom fi preluati dupa-amiaza de la hotelul din Cairo de un autocar/mircobuz si vom pleca spre Dahsure. Aici vom vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie. Vom continua cu Sakkara unde vom putea vizita Piramida in Trepte, Matsabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Seara ne intoarcem la hotel. Excursia dureaza jumatate de zi.

Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara , ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.

Galerie foto

Galerie foto turisti

Rezerva acum!