INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil - Hurghada 2022 - 2023

Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada
Date plecare: 18.09.2022, 09.10.2022, 13.11.2022, 26.03.2023, 09.04.2023, 04.09.2023, 17.09.2023, 08.10.2023, 26.11.2023
Circuit cu avionul, 11 zile
Tarid 1499 1149 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cairo

Ora 22:30 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Tarom catre Cairo, decolare 00:30. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 03:15. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

Ziua 2. Cairo

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita oferita ca bonus la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare in Cairo.

Ziua 3. Cairo - Alexandria

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional - Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Vizitam Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Cazare in Cairo.

Ziua 4. Cairo - Giza - Dahsure & Sakkara - Aswan

Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati la hotelul din Cairo sau putem opta pentru - excursie optionala la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Transfer cu autocarul la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatori in cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Cina va fi inclusa.

Ziua 5. Aswan - Insula Elephantine

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Vom vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis. Cazare pe vas, cu pranz si cina.

Ziua 6. Kom Ombo - Edfu

Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, dedicat zeilor Sobek si Horus. Navigare catre Edfu, unde a doua zi vom vizita Templul zeului Horus (Templu Edfu), unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 7. Luxor

Mic dejun. Vizitam Templul Edfu. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna. Vom ajunge la Luxor, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Vizitam Templul Luxor. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 8. Luxor - Valea Regilor - Tempul Reginei Hatshepsut & Colosii lui Memnon - Hurgada

Mic dejun. Excursie optionala in Valea Regilor, Tempul Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului si Colosii lui Memnon (scurta oprire pentru poze). Continuam programul cu excursie la templele de pe malul estic al Nilului, intre care templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Transfer cu autocarul la Hurghada (aproximativ 4 ore). Cazare si si masa tip All Inclusive (BONUS) in Hurghada.

Ziua 9. Hurgada - Insula Gifton

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 10. Hurgada - Jeep Safari.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina in cort beduin. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 11. Hurgada - Cairo.

Mic dejun. Transfer in jurul pranzului din Hurgada catre Cairo( aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 17:00. Posibilitatea de late check out la cerere. In jurul orei 00:30 - Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:00. Sosire in Bucuresti a doua zi, la ora 06:50.

Hoteluri

• Cairo: Pyramids Hotel 4* superior, Alexandria Road Pyramids, Giza Governorate/ Helnan Dreamland Hotel & Conference Center 4*superior, Dream land، Giza- Al Wahat Al Baharia، 6th of October، Giza Governorate 12566, Egipt sau similar;
• Hurghada: Sea Star Beau Rivage Hotel 4* superior, El Ahyaa Area, Hurghada, Egipt sau similar;
• Vas: M/S Sapphire 5* sau simiar;

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil minim 6 luni de la data intorcerii in tara. Taxa de viza (25 Euro) - viza turistica se poate obtine la aeroport.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
18.09.2022 1499 1149 Euro
09.10.2022 1499 1149 Euro
13.11.2022 1499 1149 Euro
26.03.2023 1499 1149 Euro
09.04.2023 1499 1149 Euro
04.09.2023 1499 1149 Euro
17.09.2023 1499 1149 Euro
08.10.2023 1499 1149 Euro
26.11.2023 1499 1149 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 259 euro;
Copil sub 12 ani: 899 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, zbor direct, compania Tarom sau zbor cu ecala la Istanbul compania Turkish Airlines;
• taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti cazare in zona Cairo, la hotel 4* cu mic dejun;
• 1 noapte de cazare in tren, ruta Cairo - Aswan, in cusete de dormit de 2 locuri cu mic dejun si cina;
• 3 nopti cazare in Hurghada la hotel 4* superior cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale);
• 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
• Bonus - vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
• Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cu ghid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo, Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
• Turul panoramic de oras in Cairo;
• Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
• ghid local.

Nu sunt incluse

• taxa de viza - 25 euro/ persoana, se achita la inscriere;
• asigurarea medicala si aaigurarea storno, optionale;
• supliment plecarea de Paste - 79 Euro/persoana;
• excursiile optionale.
• bacsis pentru sofer si ghidul local 3 euro/persoana/zi ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);
• Tarif special testare covid-19 RT-PCR: 220 -250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza;

Orar de zbor

• Bucuresti - Cairo: 00:30-02:15
• Cairo - Bucuresti: 04:00-06:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Excursie Alexandria
60 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Alexandria este al doilea oras ca marime din Egipt, localizat la 200 de kilometri nord-vest de Cairo. El a fost intemeiat in secolul IV i.Hr. de catre Alexandru Macedon. Orasul a fost in antichitate capitala Egiptului si unul dintre principalele centre culturale alaturi de Roma si Atena. El era cunoscut pentru farul de pe insula Pharos, una dintre cele mai inalte constructii din antichitate si una dintre cele 7 minuni ale lumii si pentru cea mai mare biblioteca a antichitatii. Ambele constructii au fost distruse de cutremure si razboaie. In prezent Alexandria este unul dintre cele mai importante centre culturale si istroice ale Egiptului. Aici se gasesc necropolele romane, un loc in care putem vedea dovezi ale culturilor: romane, grecesti si egiptene, care convietuiau in oras in secolele II-III d.Hr. Catacombele se prezinta sub forma unui templu grecesc, subteran. Putine vestigii antice s-au pastrat in Alexandria, multe din ele aflandu-se acum sub nivelul marii. Cea mai mare parte a acestora s-au pastrat in Separeum, locul unde se considera ca au fost ascunse o parte din manuscrisele bibliotecii antice. Cel mai cunoscut monument din Serapeum este coloana lui Pompei, o coloana dorica de 25 de metri. Serapeum a fost un templu grecesc ridicat in timpul perioadei Ptolemeice pentru a onora zeul Serapis, protectorul orasului. Amfiteatrul Roman din Alexandria este unul dintre ultimele amfiteatre din perioada Imperiului Roman conservate de pe teritoriul Egiptului. In Alexandria se gaseste si una dintre cele mai vechi biserici din Africa si din lume: Catedrala Sfatul Marcu. Constuita de Sfantul Marcu Evanghelistul in secolul I, aceasta a fost distrusa si reconstruita de mai multe ori pe parcursul secolelor. Catedrala este de rit ortodox coptic. Alexandria este vestita in prezent si pentru biblioteca moderna, construita in anul 2002. Ea contine in prezent peste 8 milioane de volume, adunate din intreaga lume. Cladirea principala a bibliotecii are 11 etaje si gazduieste o sala de lectura grandioasa. De asemenea complexul librariei cuprinde 4 muzee, 4 zone de expozitie pentru galerii de arta si un planetariu. In Alexandria se gaseste si cea mai veche biserica din Africa. In apropierea Alexandriei, pe malul Marii Mediterane, se gasesc gradinile Montaza, o oaza de frumusete. Gradinile fac parte din complexul unui palat, unde regele Faruk al Egiptului venea sa se odihneasca alaturi de familia sa. Aici poate fi admirat un peisaj unice cu Marea Mediterana, vegetatia locala, palatul si diversele monumente din parc.

Vom pleca dimineata cu autocarul de la hotelul la care suntem cazati spre Alexandria. Transferul dureaza aproximativ 02:30. Prima oprire in Alexandria va avea loc la Muzeul National. Biletul de intrare costa 100 de lire egiptene/pers.(aproximativ 5,5 euro/pers.). Vom continua cu Amfiteatrul Roman, unul dintre ultimele amfiteatre din perioada Imperiului Roman conservate de pe teritoriul Egiptului. Biletul costa 64 de lire egiptene/pers. (aproximativ 3,6 euro/pers.). Vom face un tur panoramic al orasului si vom merge spre Gradinile Montaza. Intrarea in gradini costa 25 lire egiptene/pers. (aproximativ 1,5 euro/pers.). Seara ne vom intoarce la hotelul unde suntem cazati.

Include: transport, vizitele la: Muzeul National, Amfiteatrul Roman, Gradinile Montaza, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Muzeul de Egiptologie
25 adult si 15 euro/copil sub 12 ani
Muzeul de Egiptologie este situat in central orasului Cairo. Aici se gaseste cea mai mare colectie de artefacte din Egiptul antic. Principala atractie a acestui muzeu este reprezentata de mumia si masca mortuara a faraonului Tutankamon. Masca mortuara este formata din aur masiv si se considera ca este fidela infatisarii faraonului adolescent, care a domnit in urma cu 3300 de ani. Muzeul este organizat pe doua nivele. La parter exista o impresionanta colectie de monede si papirusuri din perioada Antica, inclusive din Grecia Antica, Imperiul Roman si chiar si din perioada araba de inceput. De asemenea aici se gasesc si artefacte din perioada Regatului Nou precum statui, tabele si sarcofage. La etajul unu se gasesc artefacte ce apartin ultimelor doua dinastii din mileniul II i.Hr.. Cea mai mare a acestora au fost aduse din Valea Regilor, in special din mormintele intacte ale faraonilor Tutankamon si Psusennes. Muzeul prezinta si o expozitie permanenta de mumii, printre care si mumia reginei Hatshepsut.

Vom ajunge la muzeul de Egiptologie dupa-amiaza. Turul muzeului v-a dura aproximativ 2-3 ore. Pentru a intra in Muzeul Mumiilor va trebui sa achitati la intrare 20 de euro/persoana. Seara ne vom intoarce la hotelul unde suntem cazati.

Include: transport, intrare, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Valea Regilor
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Valea Regilor este situata la numai 5 de km de Luxor, pe malul vestic al fluviului Nil. Aici pentru o perioada de aproape 500 de ani au fost construite mormintele faraonilor si nobilitatii egiptene. Mormintele au fost in mare parte jefuite si vandalizate de hoti inca din perioada antica. In aceasta vale au fost descoperite 63 de morminte si catacombe, iar dintre acestea numai 18 pot fi vizitate de turisti. Aceste 18 morminte vizitabile nu sunt deschise toate in paralel, autoritatile egiptene impunand o rotatie pentru a le proteja de numarul foarte mare de turisti. Valea si-a recapatat importanta si faima odata cu descoperirea mormantului aproape intact al lui Tutankhamon in 1922. In prezent in micul mormant al faraonului este expusa mumia acestuia, intr-un sarcofag de lemn, poleit cu aur. Aproape la fel de vestit ca mormantul lui Tutankhamon este si mormantul lui Hatshepsut, unul dintre cele mai mari si mai complexe din vale. Hatshepsut a fost prima femeie faraon din Egiptul Antic si este considerata ca fiind prima mare femeie a istoriei cunoscute. Templul a fost renovat in anii 90, iar in prezent este cel mai usor de remarcat obiectiv al vaii. La intrarea in vale, pe malul Nilului se gaseste o multiudine de temple dedicate mai multor zeitati si faraoni. Colosii lui Memnon sunt unul dintre cele mai reprezentative obiective ale malului vestic. Statuile de 72 de metri inaltime au fost construite in onoarea faraonului Amenthotep al III-lea, in necropola Thebei, una din fostele capitale ale Regatului Antic. Colosii au fost avariati de cutremure pe parcursul istoriei. In urma unui cutremur, in antichitate, colosul din nord a fost avariat si se crede ca a inceput sa scoata sunete, la rasarit. Valea prezinta putine zone umbirte si se recomanda ca toti turistii care o viziteaza sa poarte palarii, sa se unga cu crema de protective solara si sa se hidrateze cat mai des posibl.

Vom pleca dimineata de la cazarea de pe vapor si vom merge catre valea Regilor cu un autocar local. Aici vom vizita Colosii lui Memnon (intrarea este libera). Vom continua Valea Regilor, unde vom vizita templele deschise ale zilei si templul lui Hatshepsut. Biletele de intrare costa 100 de lire egiptene/adult (5,5 euro) si 50 de lire egiptene/copil (2,8 euro).

Include: transport, vizitele la: Valea Regilor, Tempul Reginei Hatshepsut, Colosii lui Memnon, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Insula Gifton
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Insula Gifton face parte din arhipelagul omonim, situat in apropierea orasului Hurghada la aproximativ 14 km de oras. Din departare acestea par a fi doar niste simple insule desertice, dar cand ne apropiem de ele vom vedea adevarata atractie a lor. Apele marii Rosii, de un albastru indigo isi vor schimba culoarea intr-un turcoaz cristalin. In aceste ape se gasesc mai multe recife de corali ce gazduiesc o populatie mare de pesti, de diverse marimi si culori. In portul din Hurghada exista o flota mare de vase de croaziera. Unele dintre acestea au o podea de sticla, de unde puteti vedea si admira recifele de corali si pestii, chiar daca nu stiti sa inotati. Principala atractie de la suprafata este Paradise Island Beach. Nisipul alb si apele cristaline ale Marii Rosii subiliniaza de ce acest loc este un adevarat paradis. Vasul de croaziera va face doua opriri in apropierea unor recife, unde veti putea participa la o sedinta de snorkel alaturi de un ghid. Astfel veti putea admira minunile vietii acvatice din apropiere. La bordul vasului de croaziera putea veti lua si masa de pranz, formata dintr-un meniu tip bufet, in timp ce vaporul se va deplasa intre cele doua opriri pentru snorkel.

Vom fi transferati dimineata de la hotel la portul din Hurghada. Aici veti primi echipamentul de snorkel (ochelari si tub de respiratie). Ne vom imbarca pe vapor si vom pleca in croaziera. Pe parcursul calatoriei cu vaporul vom fi insotiti de un ghid local. Vom opri pentru o ora la una dintre plajele de pe insula Paradise. Dupa aceea vom continua catre prima oprire pentru o sedinta de snorkel. Aici vom intra in apa alaturi de ghidul local care ne va ajuta sa vedem diversitatea mare a pestilor din recife. Ne vom intoarce la bordul vasului unde vom servi masa de pranz. Vom face o a doua oprire pentru a intra in apa la un alt recif. Dupa aceea ne vom intoarce in portul Hurghada, de unde vom fi transferati la hotel.

Include: transport, plimbare cu vaporasul, snorkeling(echipament inclus), scurt popas pe Insula Gifton, masa de pranz inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Jeep safari in desert
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Jeep safari in desert este o experienta inedita pe care v-o pot oferi imprejurimile statiunii Hurghada. In acest tur veti lua contact direct cu mediul arid al desertului Sahara si cu bogata cultura a beduinilor - “oamenii desertului”. Calatoria cu jeep-ul este cea mai buna metoda de transport intr-un safari in desert, deoarece acestea sunt dotate cu aer conditionat si sunteti protejati de razele directe ale soarelui. Fiecare turist va primi de asemenea cate o In jurul Hurghadei se gaseste un desert pietros cu multe varfuri izolate de vai largi si plate. In aceasta excursie veti avea ocazia sa faceti fotografii unice cu desertul Sahara si cu panorama orasului Hurghada si a Marii Rosii si veti putea cobori pe una dintre dunele desertului Sahara. In general aceste excursii au loc dupa-amiaza si dureaza dupa apusul soarelui. Apusul soarelui in desert este un moment de o frumusete mistica, pe care vi-l veti aminti cu siguranta. In satul beduin veti lua contact direct cu traditiile populatiei locale. Aici contra unui cost modic, in functie de cat de bine stiti sa va targuiti, puteti calari pentru cateva minute o camila. Puteti sa intrati intr-unul din corturile intinse unde veti putea observa stilul de viata al beduinilor. Veti invata si veti vedea cum se face o paine traditionala berbera. Seara va puteti bucura de o cina intr-un cort berber sau in aer liber (in functie de anotimp). Cina este de tip bufet. Dupa lasarea serii vom asista la un spectacol cu muzica si dansuri traditionale berbere si arabe la care puteti sa serviti un ceai, apa sau o narghilea traditionala. Seara ne vom intoarce cu jeep-urile la hotel.

Vom pleca de la hotel direct la ora 15 (iarna se pleaca de la ora 14) cu jeep-urile spre suburbiile orasului Hurghada, de unde vom parasi drumurile pavate si vom intra in desert. Vom face o prima oprire pentru a face poze cu desertul si panorama orasului Hurghada. A doua oprire va avea loc la o duna de nisip, pe care o vom cobori pe jos. A treia si ultima oprire va avea loc in satul beduin unde vom petrece restul serii. Aici vom lua cina si vom asista la spectacolul cu muzica si dansuri traditionale. Seara, in general cu mult dupa apusul soarelui, ne vom intoarce cu jeep-urile la hotel.

Include: transport cu jeep prin desert, vizitarea unui sat beduin, cina in stil traditional, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Dahsure & Sakkara
49 euro/adult si 40 euro/copil sub 12 ani
Darshure si Sakkara sunt doua localitati, de pe valea fluviului Nil, la sud de Cairo, aflandu-se la aproximativ 30-40 de kilometri de acesta. Aceste doua orase au fost cunoscute in Egiptul antic ca mari necropole pentru Regatul de Jos. Chiar daca nu sunt la fel de cunoscute la nivel mondial ca Piramidele din Ghiza, acestea sunt la fel de interesante si au o istorie mai bogata. In Sakkara se gaseste cea mai veche piramida cunoscuta din lume, Piramida lui Djoser. Aceasta a fost construita in urma cu aproape 4700 de ani. Ea este una dintre primele structuri din piatra construite din lume si a fost facuta in onoarea faraonului Djoser, primul care a ales ca mormantul sau sa nu fie doar un simpu put cu un sigiliu. In prezent aceasta priamida poate fi vazuta doar din exterior datorita gradului foarte mare de degradare si riscului de surpare din interior. Langa piramida lui Djoser se gaseste unul dintre cele trei temple ale lui Serapis, de pe teritoriul Egiptului. Acesta a fost construit in perioada Regatului Nou al Egiptului antic pentru diversi faraoni. In perioada stapanirii grecesti, in ultimele secole i.Hr. mormintele au fost transformate intr-un templu dedicat taurilor din Memphis. In Sakkara se gaseste cea mai veche piramida care pastreaza forma geometrica, Piramida Cocosata. Piramida Cocosaata a fost construita in urma cu 4600 de ani, in onoarea faraonului Sneferu. Pe parcursul vietii acesta a construit 3 piramide Pramida Cocosata, Piramida Mijlocie si Piramida Rosie, faraonul fiind inmormantat in ultima. In apropierea piramidei lui Bent se gaseste Piramida Neagra construita pentru faraonul Amenemhat al III-lea. Aceasta a fost prima piramida in care faraonul a fost inmormantat alaturi de sotiile sale. Constructia facuta din caramizi si numarul mare de catacombe dedesubt au determinat distrugerea acesteia. Prin numarul mare de piramide si morminte, necropolele din Darshure si Sakkara reprezinta niste atractii turistice esentiale pentru toti turistii care viziteaza Egiptul.

Vom fi preluati dupa-amiaza de la hotelul din Cairo de un autocar/mircobuz si vom pleca spre Dahsure. Aici vom vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie. Vom continua cu Sakkara unde vom putea vizita Piramida in Trepte, Matsabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Seara ne intoarcem la hotel. Excursia dureaza jumatate de zi.

Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara , ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.

Galerie foto

Rezerva acum!