FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Marele Tur al Spaniei 2022

Itinerariu: Madrid - Toldeo - Segovia - Salamanca - Cordoba - Sevilla - Gibraltar - Granada - Alicante - Valencia - Costa Brava - Barcelona - Andorra
Date plecare: 14.10.2022
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif/persoana: 1348 1060 Euro/loc in camera dubla, taxe incluse

Program

Ziua 1. Bucuresti - Madrid

Ora 06:10 intalnire cu ghidul in Aeroportul Otopeni, la biroul de check-in Tarom pentru destinatia Madrid.
Ora 08:10 decolare, cu aterizare la Madrid la ora 11:30. Programul turistic incepe cu turul panoramic al Madridului, pe traseul: Gara Atocha, Puerta del Sol, Castiliana, Catedrala Nuestra Senora, Piata Spaniei, Piata Orientului si Piata de Toros. Cazare in zona Madrid.

Ziua 2. Madrid - Toledo

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Toledo, cetate cu stradute inguste, oras-muzeu situat la doar 70 km de Madrid. Este cunoscut faptul ca cei mai priceputi mesteri armurieri se afla in Toledo, cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si armelor in Evul Mediu. Oras monumental inconjurat de raul Tajo.
Tur pietonal in centrul istoric, patrimonio UNESCO, cu intrari incluse la Catedrala Santa Maria, vom face un scurt popas si la un atelier in care se fabrica celebrele sabii. Cazare in zona Madrid.

Ziua 3. Madrid - El Escorial si Vale de los Caidos - Segovia - Salamanca

Mic dejun. Continuam traseul catre Salamanca, in drum vom trece pe langa El Escorial si Vale de los Caidos. Vom ajunge la Segovia, oras situat in regiunea Castilla y Leon, la poalele muntilor Guadarrama. Centrul istoric cu monumentele si bisericile sale in stil romanic, cartierul evreiesc, dar, in special, Apeductul Roman, au facut ca acest oras sa fie inscris de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial, in anul 1985. Vom face un scurt popas la Salamanca, oras unde, in 1218, s-a fondat cea mai veche universitate din Spania. Cazare in zona Madrid.

Ziua 4. Madrid - Cordoba

Mic dejun. Continuam traseul catre Cordoba, In Cordoba se viziteaza Moscheea Mezquita, unica in lume. Cazare in zona Cordoba.

Ziua 5. Cordoba - Sevilla

Mic dejun. Programul turistic continua catre Sevilla - In Sevilla vizitam catedrala, mormantul lui Cristofor Columb, Giralda (Vechiul Minaret) si Piata Spaniei - una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa - locul de desfasurare al Expozitiei Hispano-Americane din 1929, continuam cu un tur de oras de Sevilla impreuna cu ghidul, incluzand: Catedrala, Turnul Giralda, Piata Spaniei. Plimbare in zona vechilor pavilioane expozitionale. Cazare in zona Sevilla.

Ziua 6. Sevilla

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau, optional, croazierape Raul Guadalquivir. Cazare in zona Sevilla.

Ziua 7. Sevilla - Gibraltar - Granada

Mic deun. Plecare catre Granada, excursie optionala la Gibraltar(include transport si bilet de intrare). Tur prin rezervatia maimutelor, cu oprire in cel mai sudic punct - Punta Europa. Se urca cu minibuzul pentru celebra panorama asupra Africii si Stramtorii Gibraltar, apoi vizita la pestera Saint Michael. Transfer in Granada. Cazare in zona Granada.

Ziua 8. Granada - Alicante - Valencia

Mic dejun. In Granada vom face un tur de oras. Optional, vizita la Complexul Alhambra (Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea). Ne continuam turul si ne indreptam spre Valencia, cu popas in Alicante. Cazare in zona Valencia.

Ziua 9. Valencia - Costa Brava

Mic dejun. In Valencia vom vizita centrul istoric si zona numita “Orasul artelor si stiintelor”, vechea albie a raului Turia, arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, Plaza de la Reina cu catedrala si turnul - clopotnita El Micalet, Torres de Quart si Torres de Serranos. Deplasare spre Costa Brava. Cazare in zona Barcelona/ Costa Brava y Maresme.

Ziua 10. Costa Brava - Barcelona

Mic dejun. Excursie optionala - vizita la Manastirea Montserrat - centrul spiritual al Cataluniei. Manastirea este situata intr-un cadru natural deosebit, intr-o rezervatie naturala, la o altitudine de 700 m si la 48 km de Barcelona. Montserrat dateaza din anul 1025 si adaposteste o statueta facatoare de minuni ce o reprezinta pe Fecioara Maria (La Moreneta) care a fost descoperita intr-o pestera in munte in anul 880.
Dupa amiaza - Tur panoramic de Barcelona cu scurte opriri, plecam pe ruta Portul Olimpic, Casele Gaudi, Piata Spaniei, Stadionul Camp Nou, Montjuic, Piata Cataloniei, Parcul Guell, Sagrada Familia (opera maestra a lui Antoni Gaudi) si Casa Mila - La Pedrera (pentru bilete de intrare, recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gracia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella. Cazare in zona Barcelona/ Costa Brava y Maresme.

Ziua 11. Costa Brava

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Andorra, microstatul din inima muntilor Pirinei, impresionanta prin peisajele montane si arhitectura cladirilor. Cazare in zona Barcelona/ Costa Brava y Maresme.

Ziua 12. Barcelona Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare la ora 11:30. Sosire in Bucuresti la ora 15:35.

Hoteluri

Madrid: Hotel Vertice Roomspace Madrid 3*, Calle Laguna Dalga 4 sau similar.
Cordoba: NH Cordoba Califa 3*, Calle Lope De Hoces 14 sau similar.
Sevilla: Hotel Dona Carmela 3*, Calle De Jerez, 72 sau similar.
Granada: Dauro Granada 3*, Calle Acera Del Darro 19 sau similar.
Valencia: Holiday Inn Express Valencia Bonaire 3*, Calle Ctro Com. Y De Ocio Bonaire Crta A-3 Salida 345 345 sau similar.
• Cazare in zona Barcelona/ Costa Brava y Maresme: Hotel Ibersol Sorra d'Or 3*, Passeig de Llevant 1-3 sau similar.
*Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale, la aceasta oferta se vor nominaliza in saptamana plecarii.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate. Sursa - Mae.ro.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• IMPORTANT! In Spania soferul poate conduce maximum 9 ore, iar dupa 4 ore trebuie sa faca o pauza de minim 45 de minute.

Tarife

Data plecare Tarif
14.10.2022 1348 1060 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 285 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion dus Bucuresti - Madrid, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in zona Madrid;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Cordoba;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Sevilla;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Granada;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Valencia;
• 3 nopti de cazare in zona Barcelona/Costa Brava y Maresme;
• Transport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala pentru realizarea programului turistic(transferuri, tururi si vizite);
• Asistenta turistica in limba romana - ghid romana;

Nu sunt incluse

• bilete de intrare la obiectivele turistice din programul excursiei, se achita la destinatie;
• asigurarea medicala si storno - optionale, dar recomandate;
• Excursiile optionale;
• bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local;
• taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ 2-3 euro/persoana/zi in functie de orasul vizitat.

Orar de zbor

• Bucuresti Otopeni 08:10 - Madrid 11:15
• Barcelona - El Prat 11:30 - Bucuresti - Oopeni 15:35
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Toldeo
48 euro/persoana
Include: transport autocarul/microbuzul, bilete de intrare in Catedrala si in Sinagoga, asistenta turistica in limba romana.
Gibraltar(excursia Rock Tour)
48 euro/persoana
Include: Transport cu microbuz local pentru vizitarea: Punta Europa, pestera Saint Michael, Apes Den si asistenta turistica in limba romana.
Alhambra
49 euro/persoana
Include: transport cu autocarul/microbuzul, taxe de drum, ghid local vorbitor de limba engleza, asistenta turistica in limba romana, bilet de intrare la Complexul Alhambra care include: Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea) si ghid audio. Se achita la inscriere, rezervarea se face cu minim 2 luni inainte de calatorie.
Andorra
59 euro/persoana
Include: transport autocar, asistenta turistica in limba romana.
Manastirea Montserat
30 euro/persoana
Include: transport si asistenta turistica in limba romana;

Galerie foto

Rezerva acum!