FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Africa de Sud si Safari in Parcul Kruger 2022

Itinerariu: Johannesburg - Soweto - Pretoria - Parcul Kruger - Panorama Route - Sun City - Cape Town
Date plecare: 20.03.2022, 06.10.2022
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif 2399 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Johannesburg via Doha

Ora 22:35 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 00:35 pentru zborul catre Johanesburg, cu escala in Doha, compania Qatar Airways. Sosire in Doha la ora 05:20, imbarcare la ora 07:45. Ora 15:35 aerizare la Johannesburg, numit si "Orasul de Aur", centrul financiar al continentului african. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Johannesburg.

Ziua 2. Johannesburg - Soweto

Mic dejun. Tur de oras la Johannesburg si la Soweto. Vom admira Districtul Central de Afaceri, Curtea Magistratilor, Carlton Centre si Muzeul Africa. Dupa amiaza, continuam cu Soweto, unde vom vizita Piata Libertatii, Muzeul Hector Pieterson, Biserica Regina Mundi si casa lui Nelson Mandela. Cazare in Johannesburg.

Ziua 3. Johannesburg - Pretoria

Mic dejun. Excursie optionala la Pretoria, capitala administrativa a Africii de Sud. Se poate vizita Muzeul Mapungubwe al Universitatii din Pretoria, Muzeul de Cultura Istorica si Muzeul Smuts din Irene, langa Pretoria. Cazare in Johannesburg.

Ziua 4. Johannesburg - Parcul Kruger

Mic dejun. Dimineata pornim catre Parcul National Kruger, una dintre cele mai mari rezervatii naturale de pe glob. Parcul adaposteste elefanti, lei, crocodili, rinoceri, hipopotami, zebre, antilope, bivoli, gazele, girafe. Cazare, pranz si cina la hotel de tip lodge in Parcul Kruger.

Ziua 5. Parcul Kruger - Game Drive

Mic dejun. Vizitarea Parcului National Kruger, imbarcandu-ne in jeep-uri de safari decapotabile. Kruger este considerat de multi drept cel mai renumit dintre parcurile nationale sud-africane. Aici sunt mai multe specii de mamifere decat in oricare alta rezervatie africana de vanatoare, iar studiile arata ca este parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vei simti magia enigmaticei incremeniri a Africii. Vei vedea cu ochii tai frumusetea cruda si nealterata care i-a vrajit atat de puternic pe primii vanatori si exploratori. Cu putin noroc veti putea vedea toate animalele din grupul Big Five. Cazare, pranz si cina la hotel de tip lodge in Parcul Kruger.

Ziua 6. Parcul Kruger - Panorama Route - Johannesburg

Mic dejun. Vom avea ocazia sa vedem una dintre cele mai spectaculoase rute panoramice, un drum ce ne va conduce, printre altele, la Canionul raului Blyde, una dintre marile atractii ale continentului african. Cazare in Johannesburg.

Ziua 7. Johannesburg - Sun City

Mic dejun. Plecam catre Sun City, o statiune luxoasa situatea la aproximativ 150 km nord-vest de Johannesburg, inconjurat pe o parte de o regiune muntoasa si pe alta de o regiune de savana cu tufisuri spinoase. Vizita optionala in Parcul National Pilanesberg. Cazare in Sun City.

Ziua 8. Sun City - Johannesburg - Cape Town

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Johannesburg pentru zbor catre Cape Town, capitala legislativa a tarii si unul dintre cele mai frumoase din lume. Intalnire cu reprezentantul local si scurt tur de oras. Cazare in Cape Town.

Ziua 9. Cape Town - Stellenbosch & Franschhoek

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pe Drumul Vinului. Incepem excursia cu Stellenbosch este cel mai pitoresc orasel sud-african din provincia Western Cape. Este situat la circa 30 km de Cape Town, drumul Vinului Stellenbosch cuprinde 106 pivnite, iar noi vom savura o delicioasa degustare de vinuri la o podgorie. Ne continuam drumul viticol catre orasul Franschhoek, considerat capitala culinara a Africii de Sud. Cazare in Cape Town.

Ziua 10. Cape Town - Capul Bunei Sperante

Mic dejun. Vom vizita azi Peninsula Capul Bunei Sperante, trecand prin Hout Bay. Vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders si Cape Point, unde se spune ca se intalnesc apele oceanelor Atlantic si Indian. Continuam drumul prin Muizenberg, spre Gradina Botanica Nationala Kirstenbosch, gradina de renume mondial. Cazare in Cape Town.

Ziua 11. Cape Town - Bucuresti via Doha

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cape Town pentru imbarcarea pe zborul Companiei Qatar Airways cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:40, sosire la Doha la ora 23:45.

Ziua 12. Doha - Bucuresti

Imbarcare in Doha la ora 06:50 si sosire in Bucuresti la ora 11:55.

Hoteluri

• Johannesburg: Park Inn Sandton, 118 Katherine Street, Sandown, 2146 Johannesburg, sau similar;
• Parcul Kruger: Sefapane Lodge and Safaris, Copper Road (Off R71), Phalaborwa, 1390, sau similar;
• Sun City: Cabanas Sun City Hotel, R556, Sun City, 0316, sau similar;
• Cape Town: Cape Town Lodge, 101 Buitengracht Street, Cape Town City Centre, sau similar;

Informatii utile

Acte necesare pentru obtinerea vizei:
• 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa (alb, bleu deschis, roz deschis).
• pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 30 de zile de la data returului din excursie, cu cel putin 2 pagini complet goale la intrarea in Africa de Sud, ATENTIE: nu se accepta pasaport temporar !
• copie a chitantei primita la plata taxei de viza de la banca Unicredit Tiriac.
• adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei si perioada concediului aprobat pe durata calatoriei in circuit / cupon de pensie/ extras de cont recent (minim 2000 USD sau echivalentul in RON sau EUR), traduse in limba engleza si legalizate la notar.
• in cazul copiilor adeverinta de elev si copie dupa certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student, traduse in limba engleza si legalizate la notar.
• copie dupa cartea de identitate.
• asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei.
• telefon de contact (indicat telefonul mobil).

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Tarife

Data plecare Tarif
20.03.2022 2399 Euro
06.10.2022 2399 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 590 euro;
Copil sub 12 ani: 1699 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Johannesburg - Bucuresti si Johannesburg - Cape Town - Johannesburg via Doha, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Qatar Airways;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun in zona Johannesburg la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun, pranz si cina in Parcul Kruger in lodge de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Sun City la hotel de 3*;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in zona Cape Town la hotel de 3*;
• ½ zi game drive cu jeepurile in Parcul Kruger cu ghid local;
• Taxa de intrare si ghid local in Parcul Kruger;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice;
• Asistenta turistica in limba romana.

Nu sunt incluse

• Taxa de viza si procesare Africa de Sud: 58 euro/persoana, se poate modifica pana la obtinerea accesteia;
• Excursiile optionale;
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate);
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 2 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

• Bucuresti - Doha: 00:35 - 05:20 / Doha - Johannesburg: 07:40 -15:35
• Cape Town - Doha: 12:40 - 23:45 / Doha - Bucuresti: 06:50 +1 - 11:55
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Qatar Airways

Excursii optionale

Pretoria
60 EUR/adult si 25 EUR/copil 2-12 ani
Pretoria este una dintre cele trei capitale ale Africii de Sud. Orasul a fost infiintat ca fiind capitala Republicii Sud-Africane de colonistii olandezi (boeri), care s-au unit cu restul coloniilor englezesti formand, statul din prezent. In Pretoria exista o densitate mare de obiective istorice precum: Muzeul Mapungubwe, unde sunt expuse o serie de artefacte care apartin civilizatiei omonime care a existat in aceasta regiune acum 1000 de ani. Tot aici se gasesc si doua situri arheologice care au apartinut acestei culturi. Muzeul de Cultura Istorica este unul dintre cele mai importante muzee din Pretoria, aici se gasesc colectii permanente si temporare de artefacte care atesta locuirea regiunii din epoca de fier pana in prezent. Aici vom vedea cele mai vechi artefacte de ritual din lume. Galeria de arta de aici prezinta cultura sud-africana de dininte de apartheid, o natiune unita. Muzeul Smuts din Irene este format din ferma si casa memoriala a unui general britanic si sud african care s-a asezat in regiunea orasului Pretoria in 1910. Acesta a fost al doilea premier al Africii de Sud si a servit in acest rol atat in timpul primului Razboi Mondial cat si in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Generalul Smuts este singura persoana care a semnat atat tratatul de pace la finalul primului Razboi Mondial cat si pe cel de la finalul celui de-al doilea Razboi Mondial. Pe langa aceste muzee Pretoria ofera si alte monumente precum: Casa Kruger, casa celui mai cunoscut presedinte al Africii de Sud, Casa Melrose, unde a fost semnat tratatul de incheiere a celui de-al doilea razboi Boer.
Include: transport, ghid roman;
Parcul National Pilanesberg
79 EUR/adult si 25 EUR/copil 02-12 an
Parcul National Pilanesberg este unul dintre cele mai usor accesibile parcuri nationale din Africa de Sud. Parcul se gaseste la aproximativ 2.5 ore distanta de Johannesburg. La marginea parcului se gaseste si localitatea Sun City, care ofera acces direct turistilor in acest parc. Parcul adaposteste mai mult de 7000 de specii de animale din care 360 de specii de pasari. Aici putem vedea lei, bivoli, leoparzi, elefanti, hiene, rinoceri negri, antilope gnu si multe alte animale specific savanei africane. Excursia safari include o plimbare cu autovechicule 4x4 de dimineata, o masa de pranz si o plimbare de dupa-amiaza prin parc.
Include: transport, bilet de intrare, ghid roman;
Drumul vinului
79 EUR/adult si 40 EUR/copil 02-12 ani
Drumul vinului rerprezinta un traseu care trece prin cea mai mare zona viticola a Africii de Sud, in regiunea Cape Town. Drumul merge prin localitatile Stellenbosch si Franschoek. Stellenbosch este un orasel pitoresc construit de colonistii olandezi acum aproape 400 de ani. Orasul este amplasat la poalele muntelui Stellenbosch, pe ai caruri versanti au fost plantate podgoriile. In prezent la marginea orasului exista 106 crame, unde este mentinut vinul. Vinul sud African are un gust aparte si o noblete comparabila cu vinurile italienesti. Aici vom putea savura o parte din sortimentele de vinuri. Franschhoek este unul orasel aflat in apropiere, colonizat de francezii hughenoti, unde au fost plantate sortimente de vinuri specific franceze, precum La Motte, Champagne, La Cotte, La Provence si multe altele. In prezent aici vizitarea podgoriilor este facuta cu un tramvai supraetajat care merge pe o distant de 28 de kilometri prin acest peisaj aparte. In Franschhoek pe langa podgorii se gasesc si unele dintre cele mai bune restaurante din Africa de Sud, astfel orasul devenind capitala culinara si viticola a Africii de Sud.
Include: transport si ghid roman;
Telecabina Table Mountain
40 EUR/adult si 15 EUR/copil 02-12 ani
Simbolul orasului Cape Town, Table Mountain este cu siguranta un obiectiv pe care nu vreti sa il ratati atunci cand ajungeti in Cape Town. Accesul pan ape varful muntelui este facilitat de o telecabina. Diferenta de nivel, de 760 de metri este parcursa in 4-5 minute. De sus poate fi admirata panorama intregului oras, a golfului Table si a insulei Robben. Desi este aflat intr-o zona tropicala, temperaturile din varf in general sunt cu 5 grade mai mici decat cele de la baza. Pe varf exista mai multe carari, sub forma unor alei care va vor conduce spre punctele de promenada.
Include: bilete.

Galerie foto

Rezerva acum!