×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Africa de Sud si Safari in Parcul Kruger 2024 - 2025

Itinerariu: Johannesburg - Soweto - Pretoria - Parcul Kruger - Panorama Route - Sun City - Cape Town
Date plecare: 06.10.2024, 20.03.2025
Circuit cu avionul, 13 zile
Tarif 2999 euro/persoana(taxe aeroport incluse)

Program

Africa de Sud are ceva magic in ea. Pare misterioasa, fiind la capatul sudic al continentului african, acolo unde se termina pamantul si urmeaza o mare lunga si greu de navigat pana la tarmurile Antarcticii. Dar Africa de Sud este mai mult decat atat. Este un mix magic intre civilizatia euro-nord-americana si cea africana. In aceeasi tara poti sa te plimbi prin sate de zici ca esti in Olanda, dar si in mijlocul Africii, poti sa infrunti desertul, dar si sa te lasi cucerit de zona exploziv de verde a Capului. Africa de Sud inseamna atat safari printre faimoasele parcuri nationale ale Planetei, dar si Cape Town, unul dintre cele mai frumoase orase din lume, zona de unde provin unele dintre cele mai bune vinuri din lume, dar si mixul intre populatii de diverse culori, religii, culturi si istorii. Bogatia este la doi pasi de saracia absoluta. Si toate acestea fac din Africa de Sud o destinatie pe care este obligatoriu sa o vezi. Cel putin o data in viata.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca…
- te vei simti ca un explorator intr-un reportaj National Geographic ajungand la doi pasi de lei, elefanti, zebre si multe alte vietuitoare superbe ale Africii;
- vei descoperi o istorie framantata, alambicata, in urma careia a rasarit actuala natiune-curcubeu;
- vei descoperi Cape Town, unul dintre cele mai frumoase din lume;
- vei gusta vin de clasa mondiala la preturi reduse;
- vei ajunge la capatul continentului african, acolo unde Oceanul Indian se intalneste cu cel Atlantic;
- vei urca pe Table Mountain, una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii.

Ziua 1/2 Bucuresti - Johannesburg

Ora 20:00. Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 22:00 pentru zborul catre Johannesburg, cu escala in Istanbul, compania Turkish Airlines. Sosire in Istanbul la ora 23:20, imbarcare la ora 01:35. Ora 10:20 aterizare la Johannesburg, numit si „Orasul de Aur”, centrul financiar al continentului african. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Johannesburg. Cazare in zona Johannesburg.

Ziua 3 Johannesburg & Soweto

Mic dejun. Vom descoperi intr-o singura zi doua orase aflate in aceeasi mega-metropola cu niste povesti extrem de diferite. Dupa ce, pana in 1886, Johannesburg era o mica ferma agricola, descoperirea aurului a transformat zona in mod radical - in doar cateva decenii, a devenit capitala financiara si de afaceri a intregii Africi, un oras prosper, cu blocuri inalte si care invartea miliarde de dolari. Caderea apartheidului a dus la ocuparea centrului de business de catre mii si mii de locuitori a township-urilor paupere din imprejurimi, care au „cucerit” orasul. Brusc, intreaga elita antreprenoriala s-a repliat in nord, in micutul cartier Sandton, iar centrul Johannesburgului a fost abandonat si a ramas ca o capsula in timp - atmosfera este din filmele de anii ‘80. Vom strabate cu autocarul aceste zone abandonate care partial incep sa isi revina la viata, dar care au ramas undeva acum patru decenii, si apoi ne vom duce sa descoperim povestea socanta a apartheidului in cel mai interesant loc din oras - Muzeul Apartheidului. Vom intra pe usi separate, pentru albi si pentru negri, si vom afla povestile tragice ale acelei perioade care nu a lovit doar populatia de culoare, ci si numeroase familii albe. Vom merge apoi in SOWETO, cel mai cunoscut township al Africii de Sud, locul de unde au aparut doi laureati ai Premiului Nobel pentru Pace (Desmond Tutu - 1984 si Nelson Mandela - 1993) si care a fost centrul rezistentei apartheid. SOWETO s-a dorit un township fara identitate (numele este de fapt un acronim - SOuth WEst TOwnship), dar a devenit un star al luptei pentru drepturile omului la nivel mondial. Prima oprire o vom face pentru cateva fotografii langa stadionul Soccer City (actualmente, FNB Stadium), cel mai mare stadion din Africa si unde s-a jucat finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2010. Apoi, vom merge in centrul SOWETO, trecand prin unele dintre cele mai paupere zone, si vom vizita casa in care a locuit Nelson Mandela inainte de a fi arestat. Tot in zona, vom gasi numeroase suveniruri, ne vom opri intr-o alta locatie iconica a orasului, Biserica Regina Mundi, unde demonstrantii anti-apartheid au fost urmariti de politia sud-africana care a tras in plin si, in mod miraculos, nu a murit nimeni, pentru a ne relaxa la o bere la Orlanda Towers, o termocentrala dezafectata transformata azi in pub si loc de sporturi de adrenalina. Cazare in zona Johannesburg.

Ziua 4 - Pretoria

Mic dejun. Astazi, intr-o excursie optionala, vom descoperi una dintre cele trei capitale ale Africii de Sud, capitala executiva, Pretoria (celelalte doua capitale sunt Cape Town - capitala legislativa si Bloemfontein - capitala judiciara). Un oras super elegant, cu strazi largi umbrite de arbori de jacaranda, cladiri spectaculoase si un aer boieresc. Vom opri mai intai in afara orasului, unde se afla impresionantul monument al Voortrekker-ilor, pionierii afrikaaneri (vorbitori ai unui dialect de olandeza) care au pornit din regiunea Cape Town cu catel si purcel pentru a-si indeplini idealul de libertate in imensitatea Africii - panorama din varful monumentului este de neuitat, iar in interiorul lui, vom descoperi povestea albilor veniti din Olanda pentru a „salva” Africa. Apoi vom opri in fata sediului Executivului Sud-African, superbul ansamblu de cladiri numit Union Buildings (vizita exterioara, in interior nu se poate intra) si vom lua la pas minunatul parc din fata acestor cladiri unde se afla o statuie interesanta a primului presedinte negru al tarii, Nelson Mandela. Apoi vom merge in afara orasului pentru a admira de aproape unele specimene ale superbei faune africane - Lion Park - se pot vedea de la doi pasi nu numai lei, ci si sacali, leoparzi, zebre si sa mangai chiar o girafa pe cap! Este inclusa o expeditie de doua ore intr-un camion special amenajat. Este un soi de aperitiv pentru grandioasele parcuri nationale. Cazare in zona Johannesburg.

Ziua 5: Johannesburg - Kruger Park

Mic dejun. Va fi o zi lunga de mers cu autocarul spre unul dintre parcurile nationale fundamentale ale Africii - parcul Kruger. Parti din acesta au devenit in 1898 prima zona naturala protejata din Africa, iar in 1926 a devenit parc national in mod oficial. Drumul va fi destul de lung si vom ajunge pentru a ne odihni la timp, pentru ca a doua zi, devreme, vom merge la vanatoare. La vanatoare cu aparatul de fotografiat, desigur! Cazare in zona parcului national Kruger.

Ziua 6: Parcul National Kruger

Mic dejun. Varful oricarei excursii in Africa sunt safariurile in parcurile nationale ale continentului. Cu mici exceptii, continentul nu se poate lauda cu orase deosebite, in schimb natura, cat mai salbatica si neatinsa, este varful absolut in orice experienta africana. Vom pleca dis-de-dimineata, in jurul rasaritului de soare, pentru ca atunci animalele sunt cel mai active. dupa o prima parte de „vanatoare”, vom opri pentru un mic dejun si apoi ne vom continua calatoria (safari in limba swahili inseamna calatorie) in cautare de lei, gheparzi, leoparzi, bivoli, elefanti, girafe si altele. Soferul-ghid are in general un ochi de vultur, localizand animalele de departe, dar cel mai frumos este sa-l „bati”, sa le descoperi tu inaintea lui. Si sa te bucuri de ele. In cursul dupa-amiezii, va fi organizata o a doua partida de safari, o excursie optionala. Ne va prinde noaptea in parc, iar experienta va fi complet diferita fata de cea de dimineata. Vom admira un incredibil apus cum numai in Africa poti vedea si apoi vom putea descoperi la lumina lanternelor si farurilor o serie de animale nocturne. Cazare in zona Parcului National Kruger.

Ziua 7 Kruger - Panorama Route - Zona Canionului Raului Blyde - Johannesburg

Mic dejun. O alta zi lunga, dar spectaculoasa. Dupa plecarea de la lodge-ul de langa parcul national, vom urca rampele muntilor pe una dintre cele mai frumoase sosele din Africa de Sud - Panorama Route. Vom opri in doua puncte de panorama - primul, la asa-numitul Three Rondavels - rondavel sunt casutele in stil african, rotunde si cu acoperisul din paie - in zona exista trei stanci care seamana cu rondavels si la Pinnacle Rock, o stanca inalta ca un stalp care aduce aminte de planeta extraterestrilor din filmul Avatar. Aceste panorame sunt unele dintre cele mai cunoscute din intreaga Africa de Sud. Vor urma drumuri de munte, versanti intregi acoperiti de plantatii de brazi si apoi vom descoperi incredibila industrie agricola a Africii de Sud, cu campurile sale plantate la perfectiune. Cazare in zona Johannesburg.

Ziua 8 - Johannesburg - Sun City

Mic dejun. Astazi, vom descoperi si ne vom bucura de Sun City, cel mai cunoscut resort al Africii de Sud. Construit in 1979 drept cea mai exclusivista destinatie din intreaga Africa de catre un investitor sud-african, care ulterior a construit faimoasele complexe The Atlantis din Bahamas si Dubai, Sun City continua sa fie astazi o destinatie de amuzament. Vom pleca dimineata din Johannesburg si, dupa ce ne vom caza nu foarte departe de Sun City, vom merge in excursia optionala in celebra statiune. Nu va uitati costumele de baie. pentru ca in mijlocul statiunii se afla un imens aquapark si o piscina cu… valuri, numita Valley of Waves. In complex se afla si hoteluri de lux, cazinou, restaurante, o jungla si terenuri de golf. Vom sta pana la caderea noptii, pentru a ne bucura de luminile si culorile Sun City. Cazare in zona Sun City

Ziua 9 - Parcul National Pilanesberg - Johannesburg - Cape Town

Mic dejun. In cursul diminetii, vom merge intr-o alta excursie optionala de safari. Si de data asta, vom urmari sa descoperim pe cei 5 Mari (dar si 5 Mici si 5 Urati, cum sunt denumiti de haiosii sud-africani) si vom avea sanse sa vedem si alte animale pe care poate ca le-am ratat in Kruger. In plus, parcul Pilanesberg are mai putini arbori si tufisuri decat Kruger, asa ca poti avea o vizibilitate pe o distanta mai mare. Si cum ziceam, vii in Africa pentru a descoperi natura! Dupa safari, ne vom intoarce la hotel, ne vom lua bagajele si vom pleca spre aeroportul Johannesburg, pentru a zbura in coltul sud-vestic al tarii, in orasul Cape Town, numit de multi Orasul-mama al Africii, primul oras fondat in tara de catre colonistii olandezi. Dupa un zbor de aproape doua ore, vom ateriza la Cape Town si vom pleca spre hotel. Cazare in Cape Town.

Ziua 10 - Drumul Vinului

Mic dejun. Africa de Sud are faima de tara producatoare a unora dintre cele mai bune vinuri din lume. Colonistii olandezi au adus cu ei seminte pentru diverse culturi agricole, asa ca zona Cape Town a devenit faimoasa pentru plantatiile de lamai, portocali, meri si mai ales vita-de-vie. Cu o traditie de mai bine de 300 de ani (cea mai veche podgorie inca activa a fost fondata in 1685!), beneficiind de un sol si clima excelente si cu cei mai buni oenologi din lume, care astazi creeaza vinuri de clasa pentru tot globul, inclusiv pentru Romania, zona din jurul Cape Town-ului este un adevarat paradis al vinurilor. Vom pleca din Cape Town spre oraselul Stellenbosch, supranumit „capitala vinului”, un orasel curat, ordonat, studentesc (una dintre cele mai cunoscute universitati ale tarii a fost fondata in 1918 in acest orasel) este o placere sa te plimbi. Practic, simti ca te plimbi printr-un pitoresc orasel olandez, teleportat, hat, la capatul Africii. Aici este recomandat sa iei si masa, pentru ca in centru vei gasi, printre biserici, palate universitare si cladiri in stilul Dutch Cape, precum si unele dintre cele mai bune restaurante din Africa de Sud. Pentru ca urmeaza degustarea celebrelor vinuri sud-africane intr-una dintre cele 560 de vinarii din provincia West Cape. Numeroase podgorii au centre de vizitatori unde au loc degustari, toate au magazine de desfacere a vinurilor proprii, dar si magazine de suveniruri, restaurante etc. Este momentul sa decizi ce vinuri vei aduce acasa prietenilor. Cazare in Cape Town.

Ziua 11 - Plaja Boulders (pinguini) - Cape Point (Capul Bunei Sperante) - gradina Kirstenbosch

Mic dejun. Ai optiunea sa descoperi Cape Town pe cont propriu sau sa te alaturi unei alte excursii optionale cu adevarat speciale, care sa te duca la capatul sud-vestic al Africii, acolo unde Oceanul Atlantic se intalneste cu Oceanul Indian. Pe traseu, prima oprire va fi la plaja Boulders din oraselul Simon’s Town, unde se afla una dintre coloniile simpaticilor pinguini africani. Daca la inceputul secolului al XIX-lea, pe tarmurile Namibiei si Africii de Sud de astazi, traiau 4 milioane de pinguini, astazi sunt mai putin de 150.000 de pinguini si numarul lor este in continua scadere. Pe plaja Boulders se afla 3.000 de pinguini, si dupa ce vei lua la pas un podet, vei ajunge la doi pasi de aceste creaturi care te vor vraji pe loc - cu greu gasesti pasari la fel de simpatice si dragalase ca pinguinii. Cauta „gradinitele” de pinguini-pui (parintii care pleaca in larg dupa mancare isi lasa puii intr-un mic grup de pui, supervizat prin rotatie de adulti din colonie, descopera interactiunea intre cupluri (pinguinii sunt monogami, au o singura pereche pe viata) si mai descopera cat de buni inotatori sunt. Urmatoarea oprire va fi la Capul Bunei Sperante, capatul sud-vestic al Africii. Dupa ce vom cobori din autocar, vom avea doua optiuni pentru a urca la farul de unde poti descoperi panorama extraordinara a capatului Africii - fie cu funicularul, fie pe jos. Indiferent de modul de deplasare, uita-te de jur imprejur si vei descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje - intre munte si mare, cu insulite batute de valuri si mai ales locul unde se intalnesc cele doua oceane. La intoarcerea in Cape Town, pregateste-te pentru a patrunde intr-un paradis terestru. Se numeste Gradina Botanica Kirstenbosch, fondata in 1913 (anumite parti din ea, cum este Bulevardul Camforului, a fost plantata inca din secolul al XIX-lea) pe versantii celebrului Table Mountain. Inspira adanc aer in piept, pentru ca vei avea parte de un evantai de parfumuri de la multitudinea de flori. Descopera Silver Tree - copacul cu frunze care par a fi din argint, dar si numeroasele flori pe care le vei descoperi pe alei. Cazare Cape Town.

Ziua 12 - Cape Town - Istanbul

Mic dejun. In ultima zi, ne vom lua la revedere printr-un scurt tur de oras. Vom descoperi cartierul musulman Bo Kaap, ale carui case au fost vopsite in culori puternice si vesele. Musulmani din actuala Indonezia si Malaezie au fost adusi de olandezi ca sclavi in secolul al XVIII-lea si locuiau in afara zonei locuite de colonisti. In perioada sclaviei, erau obligati sa nu-si vopseasca locuintele, sa fie albe. Dupa eliberarea din sclavie in secolul al XIX-lea, de bucurie, si-au vopsit casele in culorile cele mai vii si asa sunt pana in zilele noastre. O sa descoperiti o Africa de Sud incredibil de colorata. Apoi, vom calca in Cape Town-ul pur englezesc - vom descoperi Vechea Primarie de unde Nelson Mandela s-a adresat pentru prima oara poporului dupa eliberare, dar si Company Garden si somptuoasele cladiri din jurul ei - Parlamentul Africii de Sud, Biblioteca Nationala, Galeria Nationala sau Iziko Museum. Transfer la aeroportul din Cape Town pentru imbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 16:50, sosire la Istanbul la ora 04:40.

Ziua 13 Istanbul - Bucuresti

Imbarcare in Istanbul la ora 07:00 si sosire in Bucuresti la ora 08:15.

Hoteluri

Johannesburg(zona):Park Inn Sandton 3*,118 Katherine Street, Sandown, 2146 Johannesburg, sau similar;
Parcul Kruger(zona): Sefapane Lodge and Safaris 3*,Copper Road (Off R71), Phalaborwa, 1390, sau similar;
Sun City(zona): Kedar Country Lodge 3*, Conference Centre and Spa 3*, Sun City, Sun City- Madikwe sau similar;
Cape Town(zona): Cape Town Lodge 3*, 101 Buitengracht Street, Cape Town City Centre, sau similar;

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Fiind aflata la sud de Ecuator, Africa de Sud are anotimpurile „pe dos” - cand la noi este iarna, in Africa de Sud este vara si viceversa. Fiind o tara destul de mare (de cinci ori mai mare decat Romania), sunt diferente climatice remarcabile intre regiuni.
Zona nordica - Johannesburg - Kruger - Sun City este arida - vara (octombrie - aprilie la noi) este cald, (cu temperaturi pana la 40 de grade Celsius uneori, ziua) si relativ ploios (dar nu excesiv), iar iarna (mai - septembrie la noi) este sezonul secetos, cu zile calde, dar nopti relativ reci. Zona sudica (Cape Town) este mult mai umeda (dovada si ca zona este verde tot anul), cu ierni ploioase (mai - septembrie) si veri ceva mai putin umede (octombrie - aprilie). Nu va fi niciodata foarte frig in Cape Town, acesta avand mai degraba un climat mediteraneean, dar nu uitati umbrela - poate ploua oricand).
Vize
Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a vizita Africa de Sud si aceasta poate fi luata doar prin prezentarea personala la Ambasada Africii de Sud de la Budapesta.
Pentru a depune documentele trebuie facuta o programare, lucru care va fi facut de agentia Europa Travel.
Acte necesare pentru obtinerea vizei:
1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport, dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa (alb, bleu deschis, roz deschis);
pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 30 de zile de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini complet goale la intrarea in Africa de Sud. ATENTIE: nu se accepta pasaport temporar!
copie a chitantei primite la plata taxei de viza de la banca Unicredit Tiriac;
adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat, cu precizarea functiei si perioada concediului aprobat pe durata calatoriei in circuit / cupon de pensie/ extras de cont recent (minim. 2000 USD sau echivalentul in RON sau EUR), traduse in limba engleza si legalizate la notar;
in cazul copiilor, adeverinta de elev si copie dupa certificatul de nastere / in cazul studentilor, adeverinta de student, traduse in limba engleza si legalizate la notar;
copie dupa cartea de identitate;
asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei;
telefon de contact (este indicat telefonul mobil).
Perioada de procesare este de minimum 10 zile.
Infrastructura de transport local
Africa de Sud are o retea impecabila de autostrazi care strabat cam toata tara. Inclusiv o parte a parcurilor nationale are parte de sosele asfaltate. Rar, pe soselele regionale, pot fi drumuri prost intretinute (cu multe gropi), dar acestea sunt destul de putine in itinerariul nostru. De-a lungul drumurilor nationale sau regionale, se afla benzinarii langa care sunt adevarate complexe comerciale cu toata infrastructura necesara - magazine, toalete, restaurante fast-food etc. In zona Johannesburg pot aparea ambuteiaje majore, chiar si in conditiile in care multe autostrazi au 5-6 benzi pe sens.
Siguranta personala
Trebuie respectate cu strictete recomandarile ghidului. Africa de Sud si in special zona Johannesburg sunt caracterizate printr-un nivel al criminalitatii extrem de mare. Zonele turistice sunt in general safe, dar trebuie sa fiti atenti la posesiuni pentru a nu disparea (in general, sunt vizate telefoanele mobile, posetele, portofelele), dar criminalitatea violenta este redusa. Exista, de asemenea, zone extrem de sigure (cum ar fi oraselul Stellenbosch). Ca regula generala, lasati-va acasa bijuteriile, colierele si ceasurile scumpe, nu e nevoie sa le aduceti in Africa de Sud.
Cum comunici
Engleza este una dintre cele 11 limbi oficiale ale tarii si aproape toata populatia o vorbeste relativ fluent.
Bani
Moneda nationala a Africii de Sud este randul sud-african, o valuta folosita la nivel regional (mai ales in Namibia, Zimbabwe, dar si in Botswana sau Zambia). Dolarul sau euro sunt monede putin folosite in tranzactii, eventual la cateva magazine de suveniruri si la o rata extrem de nefavorabila.
Ideal este sa folositi cartile de debit / credit, care sunt acceptate aproape peste tot. Exista atractii turistice, dar si un numar de magazine care nu accepta cash, asa ca e bine sa aveti o carte de debit / credit la voi. Pentru cei care doresc sa calatoreasca cu cash, banii se pot schimba doar in aeroporturile internationale si in malluri cu o oarecare viteza. Pentru a schimba la banca, rezerva-ti doua ore de asteptare pentru a indeplini toate formalitatile. La casele de schimb valutar, se percep comisioane mari, asa ca din start pierdeti 10 - 20% fata de cartile de debit / credit.
Comunicatii
Principalele hoteluri si restaurante ofera Wi Fi, dar uneori poate fi destul de lent, mai ales in zonele rurale. Pentru a ramane in legatura cu cei de acasa, cel mai bine este sa-ti cumperi un SIM local cu date. Acestea se pot achizitiona cel mai repede si usor la aeroport, dar se pot procura si in marile orase - la magazinele firmelor de telefonie mobila din malluri, dar asteapta-te sa pierzi destul de mult timp pentru a rezolva birocratia, asa ca este cel mai bine sa va luati un SIM imediat ce aterizati pe aeroportul din Johannesburg - exista magazine ale companiilor de telefonie mobila fix in holul central al aeroportului.
Cele mai importante retele de telefonie mobila sunt MTN si Vodacom si ambele au o acoperire similara in Africa de Sud.
Tipuri de prize
In Africa de Sud, vei gasi patru tipuri de prize - C, D, M si N. Tipul C este cel european (la fel ca in Romania). Tipul D are 3 picioruse rotunde (in loc de doua, in Romania), iar tipul M are picioruse rotunde si mai groase. In mod normal, tipul D este cel mai raspandit, dar pot fi hoteluri unde sa aiba si celelalte tipuri de prize, mai ales pe cele ca in Romania. Putine hoteluri ofera adaptoare, asa ca este mai bine sa il aduci de acasa.
Cod vestimentar
Africa de Sud este o tara relaxata in ceea ce priveste codul vestimentar, iar localnicii sunt in general fani ai stilului sport. Daca vreti sa mergeti in locuri mai luxoase, trebuie sa veniti cu haine smart casual. Pentru Cape Town, nu uitati umbrela, poate ploua oricand.
Acte necesare:
  • pasaport valabil cel putin 12 luni de la data terminarii calatoriei, cu 3 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar
  • formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 2 fotografii (color, recente, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa)
  • extras de cont recent (minim 1.000 USD sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni): 1 exemplar original de la Banca, cu stampila
  • adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa functia si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii in limba engleza (daca adeverinta este in limba romana, trebuie insotita de traducere legalizata in limba engleza) sau talon de pensie original
  • posesorii de societati comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comertului
  • in cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si
  • copie dupa cartea de identitate
  • asigurare medicala obligatorie
  • Nota: viza se obtine individual de catre fiecare pasager in parte, pentru aplicare fiecare pasager v-a trebui sa se prezinte individual in baza programarii facute de agentia Europa Travel, pentru ridicare va vom asista si in baza unei autorizari din partea fiecarui pasager vom ridica noi pasaportul cu viza.
Grup minim 25 persoane.
Oferta turistica este parte integranta din contract.
Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Acte necesare pentru obtinerea vizei:

1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa (alb, bleu deschis, roz deschis).
pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 30 de zile de la data returului din excursie, cu cel putin 2 pagini complet goale la intrarea in Africa de Sud, ATENTIE: nu se accepta pasaport temporar !
copie a chitantei primita la plata taxei de viza de la banca Unicredit Tiriac.
adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei si perioada concediului aprobat pe durata calatoriei in circuit / cupon de pensie/ extras de cont recent (minim 2000 USD sau echivalentul in RON sau EUR), traduse in limba engleza si legalizate la notar.
in cazul copiilor adeverinta de elev si copie dupa certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student, traduse in limba engleza si legalizate la notar.
copie dupa cartea de identitate.
asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei.
telefon de contact (indicat telefonul mobil).

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
06.10.2024 2999 Euro
20.03.2025 2999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 590 euro;
Copil sub 12 ani: 1699 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Johannesburg - Bucuresti si Johannesburg - Cape Town - Johannesburg - Bucuresti via Istanbul, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Turkish Airlines;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun in zona Johannesburg la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun, pranz si cina in zona Parcului Kruger in camp/lodge de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Sun City/Madikwe la hotel/lodge de 3*;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in zona Cape Town la hotel de 3*;
• ½ zi game drive cu jeepurile in Parcul Kruger cu ghid local;
• Ghid local in Parcul Kruger;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
• Asistenta turistica in limba romana.

Nu sunt incluse

•Taxa de viza si procesare Africa de Sud: 88 euro/persoana, se poate modifica pana la obtinerea accesteia;
• Excursiile optionale;
• Intrarile la obiectivele turistice (intrarile la obiectivele turistice se vor achita local, cost aproximativ 170 - 180 euro,in majoritatea locurilor se achita cu cardul);
• Taxe de oras, se achita local, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate);
• Bacsisuri - se achita obligatoriu inainte de calatorie (40 eur de persoana/tur);
• Alte servicii care nu au fost mentionate ca fiind incluse(taxele locale si de rezervatie, se achita obligatoriu inainte de calatorie, 60 eur/persoana);

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 21:20 - 23:40 / Istanbul - Johannesburg: 02:00 - 10:35
• Cape Town - Istanbul: 16:50 - 04:40_+1 / Istanbul - Bucuresti: 07:00 - 08:15
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines, escala in Istanbul

Excursii optionale

Excursie Pretoria
60 euro/adult si 25 euro/copil 2-12 ani
Include: transport, ghid roman;
Parcul National Pilanesberg
79 euro/adult si 25 euro/copil 02-12 ani
Include: transport, bilet de intrare, ghid roman;
Drumul vinului
79 euro/adult si 40 euro/copil 02-12 ani
Include: transport si ghid roman;
Urcare cu telecabina pe Table Mountain
40 euro/adult si 15 euro/copil 02-12 ani
Include: bilet;
Tur de oras Sun City
55 euro/adult
Include: transport, ghid roman si taxa de oras;
Grup minim excursii optionale 25 persoane.

Galerie foto

Galerie foto turisti

Rezerva acum!