×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Grecia va asteapta cu bucate elene delicioase!

Daca vreti sa descoperiti cu adevarat Grecia, nu ezitati sa incercati cate putin din mancarea traditionala greceasca si ceea ce va pot oferi restaurantele grecesti.
Una dintre metodele care ar putea prelungi visarea la soarele elen este o masa greceasca autentica. Si nu este vorba neaparat de tzatziki sau suflaki. Grecii, asemeni vecinilor lor de la Mediterana, italienii, au si ei “haute cuisine”, un stil bazat pe ingrediente proaspete si de sezon. Ceea ce distinge mancarea grecilor este o combinatie de ingrediente unice, filozofie, condimente si nelipsitul ulei de masline.
Exista o diferenta clara intre ceea ce se gateste in partea de nord a Greciei si mancarea din insule, nordul fiind puternic influentat de traditiile bizantine, in timp ce insulele au imprumutat din spiritul italian.
O masa traditionala greceasca incepe cu aperitivele (mezedes) din care nu lipsesc feta, maslinele, legumele de sezon, fasole "koukia" sau sardinele preparate dupa retete proprii. Felul principal este insa adevaratul festin. Grecii mananca orice fel de carne: porc, vita, peste sau fructe de mare. Printre cele mai populare mancaruri sunt: miel cu salata si sos de lamaie, porc cu linte, vita cu vinete, pui cu paste facute in casa, vinete cu sos de usturoi si otet. Ceea ce particularizeaza bucataria elena este folosirea ierburilor si a condimentelor speciale: oregano, menta si rozmarin.
Deserturile sunt pe cat de dulci, pe atat de spectaculoase si savuroase: placinta cu miere, cataif, baclava, prajitura cu branza, budinca sau orez (cu aroma de scortisoara).
Caracterul special al mancarurilor grecesti este dat si de atmosfera in care se servesc. Pentru eleni, o masa cu prietenii, fie ca se afla la un restaurant, la o taverna sau acasa, este o intreaga filozofie sociala. Atmosfera din tavernele grecesti este foarte relaxata, toti par ca se cunosc de o viata si isi spun povestea.
Romanii se regasesc foarte bine printre aromele grecesti.
europatravel.ro

Rezerva acum!