×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Kavala, Lady of Macedonia

Orasul Kavala a fost fondat de colonistii din Thassos, in secolul al 6-lea i. Hr., iar pe atunci purta numele de Neapolis (“orasul cel nou”). In perioada Bizantului, orasul a fost redenumit Christoupolis. Astazi Kavala este al doilea oras ca marime din nordul Greciei, un oras port superb, asezat in amfiteatru, unde toate cladirile au o vedere spectaculoasa  la frumoasa si albastra Mare Egee.

Apostolul Pavel a facut un popas la Kavala in prima sa calatorie in Europa, apoi a mers la Thessaloniki, unde incepe scrierea Primului Testament. Drumul sau a continuat apoi catre Veria, acolo unde propovaduieste si apar primele scrieri despre Sfantul Apostol.

O alta personalitate care a marcat istoria elena este fondatorul unei dinastii care a condus Egiptul pana in anul 1952, la marea revolutie egipteana: Mehmet Ali, nascut la Kavala in anul 1769. Casa acestuia este foarte bine conservata, iar astazi este transforma in muzeu.

Frumoasa si impadurita insula Thassos, cea mai nordica insula greceasca, apartine si ea de prefectura Kavala. Grecii spun despre Kavala ca este un oras modern, care isi respecta istoria, ca este un amfiteatru intr-un spectacol continuu, motiv pentru care au denumit Kavala drept orasul magic sau orasul de azur. Iar mai presus de orice, Kavala pentru greci este “Lady of Macedonia”.

Obiectivele turistice ale principalului port maritim al Macedoniei sunt: Muzeul Arheologic, Muzeul Tutunului, Muzeul Naval, Muzeul Popular, situl arheologic din Philippi, orasul vechi, numit si Panagia, in inima caruia se gaseste vechea cetate, de unde vederea asupra intregului oras este spectaculoasa, o panorama absolut deosebita.

Ajungand aici, impresia din sufletul turistilor este una singura: “Si asa stau la Kavala cladirile in amfiteatru, asezate precum privitorii unei piese ce urmaresc muti un spectacol nebanuit: marea in culori limpezi si frumoase, aducandu-si valurile line pana la rocile pietroase, ingenunchiate la picioarele cetatii, care vegheaza de la inaltime, precum o regina, intregul oras.”

Rezerva acum!