×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Plaje in Insula Thassos

Aglomerate, intime, cu ape linistite sau tulburi... toate zonele de plaje in Thassos au o multime de oferit. Fie ca esti pasionat de sporturi nautice, sporturi de plaja, vrei sa te relaxezi sau sa descoperi pesteri ascunse, insula detine cate un coltisor de rai pentru fiecare. Thassos este renumita pentru frumusetile sale si peisajele care imbina inaltul muntilor cu intinderea apei. Exista peste 30 de plaje in Thassos, unele acoperite cu pietris, insa cele mai multe au nisip fin. Sapte dintre plajele din Thassos sunt premiate cu „steag albastru” si se afla in Golden Beach, Skala Prinos, Pefkari, Makriamos si in Limenas. Singura plaja pentru nudisti este Paradise Beach, aflata in partea de est a insulei, o zona izolata, cu dealuri si paduri verzi, pe o parte, si cu albastrul Marii Egee, de cealalta parte. Cele mai importante plaje in Thassos sunt:

e04


GOLDEN BEACH se afla la 12 kilometri la sud-est de Limenas, in localitatea cu acelasi nume. Detine steagul albastru, se bucura de o mare cristalina si este cea mai apreciata plaja cu nisip auriu din Thassos.

Plaja Saliara sau MARBLE BEACH, numita si "Plaja de Marmura", este acoperita cu pietricele rotunde si se imbina cu marea cristalina, de un albastru ireal. Plaja Saliara se afla la trei kilometri sud de Complexul si Plaja Makryammos.

MAKRIAMOS este o plaja cu nisip fin, situata la trei kilometri sud de Limenas in cadrul complexului cu acelasi nume. Fiind o coasta de nisip fara sfarsit, aflata intre mare si o padure deasa, Makimamos ofera nu doar sezlonguri, umbrele si facilitati pentru sporturi nautice, ci si taverne si camere de inchiriat.

SKALA POTAMIA se afla in partea de rasarit a insulei, la aproximativ 15 kilometri de Limenas si la aproximativ 32 kilometri de Skala Prinos. Plaja are nisip fin, este inconjurata de un lant muntos si se intinde de-a lungul unui golf pitoresc, cu ape putini adanci. Pe marginea acesteia gasesti magazine cu suveniruri, cafenele si taverne.

ALIKI Beach se diferentiaza prin vestigiile antice, nisipul fin stralucitor si prin marea cristalina si foarte curata. Plaja este preferata de familii, beneficiind de taverne si baruri amplasate chiar pe nisip.

PEFKARI se compune din doua plaje cu nisip, situate in partea de sud a insulei Thassos, intre Limenaria si Potos, la 35 km distanta de capitala Thassos Town. Plajele sunt marginite de pini, de baruri si de taverne.

San Antonio Beach este situata la capatul sudic al celor doi kilometri de plaja cu nisip din Potos, fiind o sectiune nu foarte aglomerata, precum promenada.

Psili Ammos, sau „nisip fin subtire” in limba greaca, se afla in partea sudica a insulei, in apropierea satului Astris. Plaja se intinde de-a lungul unei coaste este o coasta frumos de nisip subtiresi ofera mai multe optiuni pentru sporturi nautice. Zona este, de obicei, destul de aglomerata si zgomotoasa din pricina pasionatilor de schi pe apa, care se aduna aici cu fiecare ocazie.

PARADISE BEACH este o plaja cu nisip matasos situata la 20 km sud est de Limenas, pe latura estica a insulei Thassos. Apa este limpede, de mica adancime, iar plaja este impartita in doua zone -nord si sud. In partea nordica se poate face nudism, iar curentul apei este mai periculos decat in partea sudica.

LIVADI este cunoscuta ca o plaja salbatica si pietroasa, asezata intre stanci, la 20 de kilometri de Limenas. Zona este stancoasa si poate fi admirata de pe terasa manastirii Mihail.

METALIA este o plaja mica, situata foarte aproape de Limenaria, in partea de sud-vest a insulei Thassos. Plaja este ideala pentru snorkeling si pentru copii intrucat apele sunt curate si au adancimi mici, iar tavernele mici ofera gustari usoare, cafea si bauturi racoritoare.

Plaja POTOS se afla in partea de sud a insulei Thassos, la o distanta de 34 km de capitala, are doi kilometri lungime si este coperita cu pietris marunt. Potos Beach este o statiune populara cu restaurante, taverne baruri, hoteluri si facilitati pentru sporturi nautice.

Citeste mai mult aici.


 

Rezerva acum!