×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 orase pentru o vacanta cu rucsacul in spate

Sunt o multime de orase must see in lume, pe care le poti strabate cel mai bine intr-o vacanta cu rucsacul in spinare. Cu un bagaj mic si mult chef de aventura, o excursie cu rucsacul iti permite sa experimentezi mai usor noi locuri si sa descoperi mai multe lucruri decat le-ai putea studia vreodata in scoala. Aceste 10 orase din jurul lumii sunt cele mai apreciate pentru o vacanta cu rucsacul. Unele sunt cautate datorita preturilor mici, unele sunt apreciate de tineri pentru party-uri si unele sunt atat de aventuroase, incat pot fi cel mai bine explorate carand in spate un rucsac cat se poate de mic.

1. Chiang Mai, Tailanda
In Thailanda, turistii obisnuiesc sa se inghesuie pe insule sau pe plaje. Cu toate acestea, nimeni n-ar trebui sa rateze aceasta bijuterie nordica, unde canalele tes trasee spectaculoase in jurul studiourilor de yoga, a restaurantelor si a barurilor organice. Se estimeaza ca o vizita aici costa putin sub 18 dolari pe zi, potrivit expertilor bugetari de la Price of Travel.

2. Istanbul, Turcia
Istanbul, capitala petrecerilor turcesti, are unul dintre cele mai bune bazaruri cu alimente din lume si un amestec de strazi confortabile, ciudat incarcate cu situri istorice, ideale de strabatut pentru o vacanta cu rucsacul. Exista, de asemenea, o viata de noapte intensa, diverse restaurante si o mare varietate de magazine.

3. Tulum, Mexic
Tulum este destinatia in care turistii descopera aventura! Aici, iti vei dori ca ziua sa tina mai mult, pentru a strabate toate ruinele cocotate pe stanci, deasupra oceanului, pentru a face scuba diving in cat mai multe rauri si pentru a inota calm in apele de cristal. Tulum este latura mai putin turistica a Mexicului, dar de o frumusete rara, pe care merita sa o strabati singur sau cu prietenii intr-o vacanta cu rucsacul in spate.

4. Berlin, Germania
Excursionistii claseaza Berlinul in topul oraselor lor favorite, in special datorita zonelor cu petreceri vibrante, cu baruri si cluburi deschise nonstop. Dar, odata ajuns acolo, nu te lasa furat de ambient: acest oras este plin de stradute si situri istorice fascinante, de la Zidul Berlinului, la Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor) si pana la Checkpoint Charlie.

5. Orasul Panama, Panama
Daca vrei o vacanta cu rucsacul, dar in care sa te simti cosmopolit, atunci Panama este destinatia ta. Un oras super ieftin, pe plaja si oarecum la marginea de taiere a culturii Americii Centrale.

6. Reykjavik, Islanda
Capitala Islandei este ideala pentru calatorii solo, fiind plina de frumuseti naturale si locuri de petrecere a timpului liber, precum cafenele si terase. Dupa ce ai strabatut capitala, te poti aventura in exteriorul ei pentru a explora numerosi ghetari si numeroase cascade ale Islandei. Cum mai toate hotelurile au preturi piperate, opteaza pentru o pensiune unde sumele scad sub 30 de dolari pe noapte. O optiune buna pentru o vacanta cu rucsacul, in spirit de aventura.

7. Galicia, Spania
Nu este un oras in sine, ci mai degraba o regiune de coasta unde marea se imbina armonios cu vegetatia luxurianta. Pe traseu, poti poposi in sate mici pentru tapas, dans si putina cultura spaniola autentica. Alege vara ca perioada. Atunci ai cele mai multe festivaluri.

8. Cuzco, Peru
Este zona de intrare pe poteca spre Machu Picchu. O zona impresionant de frumoasa, in care este recomandat sa poposesti cate zile consideri ca ai nevoie sa o descoperi intru totul. Satele colorate de munte te transpun in antichitate, cu pietele lor pline de manufacturi traditionale si numeroasele sanse de a explora raurile.

9. Sofia, Bulgaria
Capitala bulgara este al treilea cel mai ieftin oras ca destinatie de vacanta cu rucsacul, spune raportul „Europe Backpacker Index” realizat de Price of Travel, pentru 2015. Ghemuit la poalele dealurilor, Sofia este un oras atractiv, ornat cu biserici, piete in aer liber si mese cu adevarat ieftine. O nebunie pentru excursionistii care isi doresc aventura la preturi mici, mici.

10. Pokhara, Nepal
Dintre cele 124 de destinatii de vacanta cu rucsacul, regasite in studiul Price of Travel pe 2014, Pokhara s-a clasat ca una dintre cele mai ieftine. Aici, bugetul unui excursionist este de doar 14 dolari pe zi. Te vei bucura de peisajele lantului muntos Annapurna, de o excursie la una dintre cascade si poate chiar vei reusi sa stai la o tabara de safari. Este o destinatie de vacanta cu rucsacul „must see” si „must do”, cel putin pentru o data in viata!

Gina Rotaru

Rezerva acum!