Iarna pe pârtie! Top stațiuni de schi în Europa

Început de an, începutul unor noi planuri de vacanțe, de data aceasta, în stațiuni de schi în Europa. Chiar dacă Sărbătorile abia au trecut, ianuarie se anunță o lună tocmai bună de petrecut pe pârtiile de top ale lumii. Avem oferte din belșug, iar imaginea renumitelor stațiuni de schi devine pe zi ce trece tot mai atractivă. Carafele cu vin fiert, mâncărurile locale aburinde și pârtiile perfect amenajate sunt câteva dintre criteriile de bază în alegerea unei stațiuni de schi nici prea scumpe, nici prea ieftine, nici prea simple, dar nici prea sofisticate. Așadar, ți-am pregătit mai jos câteva stațiuni de schi pentru care merită să optezi iarna aceasta. În fine, cât a mai rămas din ea.

Val d’Isère/Tignes, France
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 3.456 m
Piste și număr de telecabine: 300 km și 90

Cele două stațiuni alcătuiesc o zonă gigant de schi, numită Espace Killy, cu 300 km de pârtii, care ating între 1.550 – 3.456 de metri. Sezonul se deschide la sfârșitul lunii noiembrie și nu se închide până în mai. În Adjoining Tignes, telecabinele pentru urcarea pe ghețarul Grande Motte sunt puse în funcțiune în 4 octombrie, împreună cu cele mai mici, care te duc pe pârtiile ceva mai joase ale stațiunii. La începutul lunii decembrie, complexul este complet operațional, împreună cu legătura de la Val d’Isère. Sezonul de iarnă se apropie de sfârșit în data de 10 mai, când stratul de zăpadă începe deja să se subțieze.

Lech, Austria
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 2.450 m
Piste și număr de telecabine: 340 km și 94

Noua legătură a Lech spre Warth-Schröcken i-a oferit un mare avantaj stațiunii mult iubite de Prințesa Diana. Aceasta se adaugă alți 68 de kilometri de piste de schi la cei 117 deținuți de Lech și venina sa stațiune Zürs, în care se află cea mai ninsă zonă din întregii Alpi. La 10.6 metri, Warth-Schröcken are cel mai mare nivel anual de ninsori dintre toate marile stațiuni de schi din Europa. Sezonul de iarnă începe în 6 decembrie și se închide în 26 aprilie. Așa că, aveți timp berechet de bagaje.

Cervinia, Italia
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 3.899 m
Piste și număr de telecabine: 360 km și 54

La 2.050 de metri altitudine, Cervinia se alătură cele mai mari zone de stațiuni de schi în Europa, cu telecabine care urcă până la 3.899 de metri, la frontiera cu Elveția. Cervinia împarte stațiunea de schi cu Zermatt, iar ambele stațiuni de schi oferă garantat un sezon lung de ninsori și zăpadă. Telecabinele sunt puse în funcțiune pentru ultimele două săptămâni din octombrie, apoi pentru perioada noiembrie-mai. Punctul forte al stațiunii Cervinia este lungimea pistei de schi – 11 km pe Ventina spre resort – și chiar mai departe alți doi kilometri, spre Valtournenche, vecina sa mai mică.

Sölden, Austria
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 3.250 m
Piste și număr de telecabine: 146 km și 33

Sölden este o stațiune de schi importantă în valea Ötztal, la o oră de mers cu mașina de Innsbruck. Punctele sale forte sunt doi ghețari foarte bine dezvoltați, care urcă până la 3.250 de metri, cu pârtii deschise îm cea mai mare parte a anului. În timpul iernii, stațiunea este deschisă turiștilot de la mijlocul lunii noiembrie, până la sfârșitul lunii aprilie. Pârtiile de pe ghețar rămân deschise până în luna mai. Stațiunea are 146 de kilometri de părtii de schi și este renumită pentru viața de noapte agitată. Dacă optezi pentru Sölden și îți plac cluburile de noapte, așteaptă-te să-ți faci prieteni germani și olandezi. Dezavantajul stațiunii este lipsa unul centru orășenesc.

Flaine, Franța
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 2.480 m
Piste și număr de telecabine: 265 km și 68

Flaine nu are altitudinea mare pe care probabil o aștepți de la o stațiune de schi în Europa. Cu un oraș la 1.600 de metri și vârful atins de telegondolă la doar 2.480 de metri, stațiunea îți poate părea extrem de săracă în altitudini pentru o destinație franceză de schi . Însă Flaine și zona sa de legătură – Grand Massif – beneficiază de „efectul frigider” al vecinelui masiv Mont Blanc și atrage o cantitate disproporționată de zăpadă pentru altitudinile sale. Pe scurt, Flaine are unele dintre cele mai intensive ninsori din Alpi. Aici, sezonul de iarnă începe în mijlocul lunii decembrie și ține până târziu în aprilie.

Obertauern, Austria
Cel mai înalt punct servit de telecabină: 2.313 m
Piste și număr de telecabine: 100 km și 26

Stațiunea austriacă Obertauern se află la mai puțin de 90 de minute cu mașina de aeroportul Salzburg airport și este cea mai profitabilă stațiune a țării, construită în scop turistic. Ea nu are un ghețar, dar poziția sa înaltă, la 1.740 de metri în partea superioadă a Trecătorii Radstädter Tauern atrage mai multă zăpadă decât în orice alt loc din Salzburg. Capătul telegondolei este la 2.313 de metri și acolo există 100 de kilometri de piste intermediare de schi. Sezonul de iarnă începe în 19 noiembrie și ține până în mai.

Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

14 filme care-ți fac poftă de vacanță!

Uneori, un film bun este modul ideal de a te inspira să călătorești. Motiv pentru care, ți-am pregătit cele 14 filme „must see” care să-ți facă poftă de vacanță! Către ce destinații? Aruncă-ți o privire și vezi ce scenariu te-ar atrage! Nu se știe niciodată unde vei fi inspirat să ajungi! 1. „Hannah and Her […]

top 10 orașe pentru vacanța de iarnă

Top 10 orașe pentru vacanța de iarnă

Anul acesta, vacanța de iarnă vine cu Glühwein și ciocolată caldă, peisaje albe și muzee cu intrare liberă… Totul ține de legerea destinației. Dacă în partea nordică te afunzi în zăpad, în zona Mării Mediterane soarele strălucește, cafenelele te ademenesc la relaxare și spiritul Crăciunului te farmecă întru-totul! Este perioada din an în care vacanța […]

8 cele mai tari stațiuni de schi în Austria

Fie că vrei să-ți perfecționezi mișcările de schior sau să-ți exersezi răsucirile pe snowboard, pantele de schi în Austria sunt tot ce ai nevoie! Alege Austria pentru pârtii curate, pentru stațiuni de top. Pentru școli de schi de clasă mondială și condiții inegalabile pentru practicarea oricărui sport de iarnă. Ea are unele dintre cele mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 18 =