×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Iarna pe partie! Top statiuni de schi in Europa

Inceput de an, inceputul unor noi planuri de vacante, de data aceasta, in statiuni de schi in Europa. Chiar daca Sarbatorile abia au trecut, ianuarie se anunta o luna tocmai buna de petrecut pe partiile de top ale lumii. Avem oferte din belsug, iar imaginea renumitelor statiuni de schi devine pe zi ce trece tot mai atractiva. Carafele cu vin fiert, mancarurile locale aburinde si partiile perfect amenajate sunt cateva dintre criteriile de baza in alegerea unei statiuni de schi nici prea scumpe, nici prea ieftine, nici prea simple, dar nici prea sofisticate. Asadar, ti-am pregatit mai jos cateva statiuni de schi pentru care merita sa optezi iarna aceasta. In fine, cat a mai ramas din ea.

Val d’Isere/Tignes, France
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 3.456 m
Piste si numar de telecabine: 300 km si 90

Cele doua statiuni alcatuiesc o zona gigant de schi, numita Espace Killy, cu 300 km de partii, care ating intre 1.550 - 3.456 de metri. Sezonul se deschide la sfarsitul lunii noiembrie si nu se inchide pana in mai. In Adjoining Tignes, telecabinele pentru urcarea pe ghetarul Grande Motte sunt puse in functiune in 4 octombrie, impreuna cu cele mai mici, care te duc pe partiile ceva mai joase ale statiunii. La inceputul lunii decembrie, complexul este complet operational, impreuna cu legatura de la Val d'Isere. Sezonul de iarna se apropie de sfarsit in data de 10 mai, cand stratul de zapada incepe deja sa se subtieze.

Lech, Austria
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 2.450 m
Piste si numar de telecabine: 340 km si 94

Noua legatura a Lech spre Warth-Schrocken i-a oferit un mare avantaj statiunii mult iubite de Printesa Diana. Aceasta se adauga alti 68 de kilometri de piste de schi la cei 117 detinuti de Lech si venina sa statiune Zurs, in care se afla cea mai ninsa zona din intregii Alpi. La 10.6 metri, Warth-Schrocken are cel mai mare nivel anual de ninsori dintre toate marile statiuni de schi din Europa. Sezonul de iarna incepe in 6 decembrie si se inchide in 26 aprilie. Asa ca, aveti timp berechet de bagaje.

Cervinia, Italia
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 3.899 m
Piste si numar de telecabine: 360 km si 54

La 2.050 de metri altitudine, Cervinia se alatura cele mai mari zone de statiuni de schi in Europa, cu telecabine care urca pana la 3.899 de metri, la frontiera cu Elvetia. Cervinia imparte statiunea de schi cu Zermatt, iar ambele statiuni de schi ofera garantat un sezon lung de ninsori si zapada. Telecabinele sunt puse in functiune pentru ultimele doua saptamani din octombrie, apoi pentru perioada noiembrie-mai. Punctul forte al statiunii Cervinia este lungimea pistei de schi - 11 km pe Ventina spre resort - si chiar mai departe alti doi kilometri, spre Valtournenche, vecina sa mai mica.

Solden, Austria
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 3.250 m
Piste si numar de telecabine: 146 km si 33

Solden este o statiune de schi importanta in valea Otztal, la o ora de mers cu masina de Innsbruck. Punctele sale forte sunt doi ghetari foarte bine dezvoltati, care urca pana la 3.250 de metri, cu partii deschise im cea mai mare parte a anului. In timpul iernii, statiunea este deschisa turistilot de la mijlocul lunii noiembrie, pana la sfarsitul lunii aprilie. Partiile de pe ghetar raman deschise pana in luna mai. Statiunea are 146 de kilometri de partii de schi si este renumita pentru viata de noapte agitata. Daca optezi pentru Solden si iti plac cluburile de noapte, asteapta-te sa-ti faci prieteni germani si olandezi. Dezavantajul statiunii este lipsa unul centru orasenesc.

Flaine, Franta
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 2.480 m
Piste si numar de telecabine: 265 km si 68

Flaine nu are altitudinea mare pe care probabil o astepti de la o statiune de schi in Europa. Cu un oras la 1.600 de metri si varful atins de telegondola la doar 2.480 de metri, statiunea iti poate parea extrem de saraca in altitudini pentru o destinatie franceza de schi . Insa Flaine si zona sa de legatura - Grand Massif - beneficiaza de „efectul frigider” al vecinelui masiv Mont Blanc si atrage o cantitate disproportionata de zapada pentru altitudinile sale. Pe scurt, Flaine are unele dintre cele mai intensive ninsori din Alpi. Aici, sezonul de iarna incepe in mijlocul lunii decembrie si tine pana tarziu in aprilie.

Obertauern, Austria
Cel mai inalt punct servit de telecabina: 2.313 m
Piste si numar de telecabine: 100 km si 26

Statiunea austriaca Obertauern se afla la mai putin de 90 de minute cu masina de aeroportul Salzburg airport si este cea mai profitabila statiune a tarii, construita in scop turistic. Ea nu are un ghetar, dar pozitia sa inalta, la 1.740 de metri in partea superioada a Trecatorii Radstadter Tauern atrage mai multa zapada decat in orice alt loc din Salzburg. Capatul telegondolei este la 2.313 de metri si acolo exista 100 de kilometri de piste intermediare de schi. Sezonul de iarna incepe in 19 noiembrie si tine pana in mai.

Gina Rotaru

Rezerva acum!