×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Parga - de ce este destinatia un „must see”

Daca nu ai fost pana acum intr-o vacanta in Parga  si te bate gandul sa o faci, nu astepta prea mult! Vei descoperi ca statiunea este un real festin. Nu doar pentru peisajului uimitor al zonei continentale grecesti, ci si pentru ca aici ai o multime de vazut, de gustat si de experimentat! Stiu, vei spune ca toate destinatiile grecesti sunt laudate astfel si ca, in orice loc din Grecia te-ai duce, vei gasi magie si lucruri aparte. Adevarat. Insa cum Parga este o destinatie relativ noua pentru europeni, frumusetea inceputului imbinata cu caldura Greciei fac din aceasta destinatie un „must see”. Cel putin o data in viata, mergi intr-o vacanta in Parga.

Simplitate, naturalete si caldura

O vacanta in Parga inseamna rasfat. Te poti cufunda in traditiile bucatariei locale, in vinurile homemade si chiar poti adopta stilul de viata al grecilor de acolo, fara insa a trai senzatia ca te afli intr-o vacanta cu iz traditional si ca inca faci parte din civilizatia moderna. Realitatea de aici pare sa aiba o balanta. Asadar, daca visezi la o vacanta in Parga cu lux modern si la cladiri inalte, statiunea nu e pentru tine! Parga e locul celor care iubesc simplitatea, iubesc naturaletea si, mai presus de toate, iubesc atmosfera calda si primitoare a grecilor.

Un amestec plin de viata

Este locul in care vei intalni mici taverne prietenoase, restaurante ciudate si baruri de cocktail cu atmosfera plina de viata, apreciata de tineri si varstnici deopotriva. Este locul in care localnicii se amesteca cu turistii. In care petrec alaturi de ei si se bucura in egala masura de viata de noapte ademenitoare. Zona portului este un punct de interes pentru toti, fiind locul de intalnire al persoanelor de toate varstele. Vei auzi rasetele tinerilor, vei admira privirile indragostitilor si te vei indragosti de chipurile senine ale vastnicilor. Este un amestec placut de localnici si turisti si, chiar daca esti venit pentru o saptamana sau doua, intotdeauna esti facut sa te simti binevenit.

Arome si terapii naturale

Tinand cont ca statiunea este chiar la poalele Muntilor Pindului, pentru a ajunge in cele mai multe locuri ale orasului trebuie sa pornesti intr-o mica plimbare spre varful muntelui. Te asigur, insa, ca aceasta va fi una extrem de placuta. Indiferent de traseul pe care il vei alege, ai tot timpul din lume pentru a te plimba pe strazi pietruite, cu aer antic  si sa te opresti la o taverna pentru o cafea sau o bere racoritoare. Este locul in care vacanta este un rai. In care natura iti face cu ochiul si iti trezeste parca toate simturile, ca intr-un Spa cu terapii aromatice.

Intre doua cai

Daca vrei o explorare in amanunt si a zonei inconjuratoare, Parga ofera numeroase excursii cu barca spre insulele Paxos, Antipaxos si Corfu, precum si spre multe atractii de pe continent printre care manastiri uimitoare cocotate pe stanci abrupte, roci imense de granit tocmai bune de un „selfie”, orase antice ale caror structura ii impresioneaza chiar si pe arheologi si rauri ce intretaie chei impresionante. Stand noaptea in port, vei admira castelul din secolul al 14-lea, luminat de faleza superioada din apropiere. Iar acesta este doar unul dintre punctele culminante care iti vor face vacanta in Parga cu adevarat speciala si, totodata, unul dintre multele scene memorabile pentru care turistii se tot intorc. Gina Rotaru

Rezerva acum!